6 φούρνοι που αγαπάμε

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter
0

Στο ελληνικό τραπέζι το ψωμί κατείχε πάντα ξεχωριστή θέση, ίσως γιατί η εικόνα της γιαγιάς που ζυμώνει για τα εγγόνια της δεν είναι και τόσο μακρινή. Ή γιατί δεν επιτρέπεται να φας λαδερό χωρίς να «σπρώξεις» την μπουκιά με το ψωμάκι σου, να απολαύσεις μια ελληνική χωριάτικη, αν δεν βουτήξεις μέσα μισό καρβέλι. Ή επειδή, όταν το συνδυάζεις με ελιά και φέτα για κολατσιό, αποτελεί έναν μεζέ που ακόμα και σήμερα ανταγωνίζεται την υψηλή γαστρονομία. 

Από τότε που ο φούρναρης της γειτονιάς πουλούσε τα καρβέλια από τις λαμαρίνες, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι φούρνοι της Αθήνας έχουν να παρουσιάσουν μια σειρά από δημιουργίες, όπου η παράδοση και η ανάγκη για μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή συνδυάζονται με την πατροπαράδοτη τέχνη, τη σπιτική φροντίδα και τη μελέτη σύγχρονων συνταγών.

H ομάδα της LiFO δοκιμάζει διαφόρων ειδών καρβέλια, από το παραδοσιακό προζυμένιο μέχρι το ψαγμένο χαρουπένιο και από τα χορταστικά πολύσπορα μέχρι vegan προτάσεις από άλευρα οσπρίων. Εξαιρετικές γεύσεις που μας επανασυστήνουν το αγαπημένο μας ψωμί μέσα από μια σύγχρονη οπτική.

Στα σύγχρονα bakeries θα βρεις μια σειρά από αρτοσκευάσματα, γλυκά και κεράσματα, αλλά και παξιμάδια, κριτσίνια, καθώς και νηστίσιμες προτάσεις που θα σε ενθουσιάσουν. Και επειδή το Πάσχα πλησιάζει, εποχικές παραδοσιακές κουλούρες αλλά και τσουρέκια θα σε οδηγήσουν σε κάποιον από τους φούρνους που προτείνουμε για να πάρεις μια γεύση από γιορτή.

Χώροι μοντέρνοι, με ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, σε καλωσορίζουν με όρους σύγχρονου σχεδιασμού για να σε ταξιδέψουν στην αλήθεια της ελληνικής παράδοσης, εκεί όπου το ψωμί μπαίνει στη μέση του τραπεζιού, ενώνοντας όλη την οικογένεια κάτω από τον «άρτον ημών»…

Παραδοσιακό

Γευστικές μνήμες από το παρελθόν, στο παρόν.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Για περισσότερο από 25 χρόνια το «Παραδοσιακό» γεμίζει με γεύση κάθε ώρα της ημέρας, από το παραδοσιακό πρωινό στο πιο φρέσκο brunch και σε μια ποικιλία με comfort food επιλογές. Η τέχνη και η τεχνική του σπιτικού φύλλου αναδεικνύουν τη φροντίδα, το μεράκι και την έμπνευση που θα βρεις σε όλα τα πιτοειδή και αρτοσκευάσματα που προσφέρονται στα καλύτερά τους!

Το brand από τη Βόρεια Ελλάδα ήρθε στα νότια προάστια της Αττικής για να μας συστήσει την αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με παραδοσιακό φύλλο αέρος. Όλα τα προϊόντα που θα γευτείς είναι παραγωγής του «Παραδοσιακό», με προσοχή στις πρώτες ύλες, μακριά από βελτιωτικά και trans λιπαρά, και παρασκευάζονται σύμφωνα με τις παλιές παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων αλλά και με τη σύγχρονη πινελιά της έμπνευσης των νέων μαγείρων.

Χωριάτικη πίτα με κατσικίσιο τυρί και πιπεριά Φλωρίνης, μπουγάτσα με ανθότυρο και μέλι, πιταράκια με χαρούπι και κουρκουμά, είναι κάποιες από τις γεύσεις που αποκαλύπτουν την εξέλιξη της παράδοσης. Στη βιτρίνα του θα βρεις ολόφρεσκα σάντουιτς που θα σε ανταμείψουν σε γεύση και θρεπτικές αξίες. Όλα τα ψωμάκια ζυμώνονται και ψήνονται με μεγάλη φροντίδα στα άλευρα και τους συνδυασμούς των υλικών. Από το μεσημέρι και μετά θα σου «σπάσει τη μύτη» η φρεσκοψημένη scrocchiarella, μια μοναδική ζύμη που ζυμώνεται και πλάθεται μπροστά σου και ψήνεται όταν τη ζητήσεις, για να είναι ολόφρεσκη. Η εξέλιξη της πίτσας για τα μάτια σου μόνο.

Προσεγμένο, φιλικό και φιλόξενο, το «Παραδοσιακό» επιφυλάσσει στον επισκέπτη μια έκπληξη που ταξιδεύει μυαλό και αισθήσεις στις παραδοσιακές γεύσεις και στην ελληνική φιλοξενία! Οι very deli γεύσεις έρχονται σπίτι σου με deli very, το ίδιο γευστικές και ολόφρεσκες, μέσα από τις πλατφόρμες των efood και Wolt.

Στην Αθήνα θα το βρεις στη Γλυφάδα, Αρτέμιδος 1, στην πλατεία Εσπερίδων, αλλά και στο κέντρο, στην Πλάκα, Σέλλεϋ 3, ενώ στη Θεσσαλονίκη, με επτά καταστήματα, ένα βρίσκεται δίπλα σου, όπου κι αν είσαι: δυτικά στο One Salonica Outlet Mall, στο κέντρο, Αριστοτέλους και Τσιμισκή, Κύσκουρα, Τσιμισκή & Γρ. Παλαμά, ανατολικά, Γρ. Λαμπράκη, στο Πανόραμα και στο Mediterranean Cosmos.

www.paradosiako.net, Facebook: Παραδοσιακό, Instagram: paradosiako_gram

The Bakers Sourdough Project

Αργή ωρίμανση, προζύμι και φυσική μαγιά οδηγούν το «ταξίδι» του ψωμιού.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Στα The Bakers η αρμονική σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν είναι πάντα βασικό ζητούμενο. Σκοπός αυτού του  πρότζεκτ δεν ήταν η μίμηση της παράδοσης αλλά η κατανόησή της και δημιουργική ανάδειξή της. Το ψωμί για τους ανθρώπους των The Bakers  είναι αστείρευτη πηγή γνώσης και γεύσης και φυσικά έμπνευσης, τόσο επαγγελματικά όσο και συναισθηματικά.

Εδώ, η αργή ωρίμαση ξεκίνησε το 2010 ως μια προσπάθεια να αναβιώσουν τεχνικές και συνταγές ανεκτίμητης αξίας από τα παλιά. Με αυτόν τον τρόπο οι μεγαλύτεροι πελάτες βιώνουν το τόσο σημαντικό  συναίσθημα της νοσταλγίας και οι νέοι γνωρίζουν επιτέλους τη γνήσια νοστιμιά του προζυμένιου ψωμιού, ανακαλύπτοντας τις χαρές της αγνής πρώτης ύλης.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την παραγωγή του ψωμιού, στα The Bakers έχει βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε διαφορετικές μεθόδους, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα προϊόν υψηλής δημιουργίας. «Η γεύση μάς ενδιαφέρει εξίσου με τα διατροφικά οφέλη του ψωμιού» λένε οι άνθρωποι των The Bakers γι’ αυτό  το «ταξίδι» που απαιτεί χρόνο, προσοχή και εξειδίκευση, αλλά ο προορισμός του δικαιώνει διαχρονικά τον κόπο τους.

Το ψωμί έχει την ικανότητα να ενώνει λαούς και διαφορετικές κουλτούρες χάρη στη μεγαλειώδη δύναμη της απλότητάς του. Τα μαθήματα που δίνουν το αλεύρι και το νερό, αλλά και τα μυστικά που φέρνουν στην επιφάνεια το προζύμι και η φυσική μαγιά, είναι μια πρόκληση για τη διαρκή εξέλιξη των The Bakers. 

Άγιος Δημήτριος, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Μελίσσια, Ν. Πεντέλη, Χαλάνδρι, thebakers.gr, Facebook: The Bakers, Instagram: thebakersgr 

Ντουρουντούς

Η κληρονομιά της Κρήτης γίνεται σύγχρονη διατροφική πρόταση.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Κάποιες γιαγιάδες τις θυμάσαι γιατί λέγανε τα πιο ωραία παραμύθια. Και κάποιες άλλες τις θυμάσαι γιατί λέγανε απλώς τη δική τους αλήθεια. Η γιαγιά Άννα από τα Σφακιά παρέδωσε στα εγγόνια της τις συνταγές της, μαζί με την αγάπη της για τη μαγειρική και την πίστη της στην παράδοση της Κρήτης. 

Ο φούρνος Ντουρουντούς είναι μια εξερεύνηση στα γευστικά μονοπάτια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς που οδηγεί με θάρρος και εμμονή στην ποιότητα και στις σύγχρονες γευστικές αναζητήσεις. Στο ενημερωμένο site www.ntourountous.gr λειτουργεί e-shop, όπου θα βρεις αυθεντικούς ντάκους με διαφορετικές συνταγές, παξιμάδια, κριτσίνια και μπουκιές που βασίζονται στην κρητική διατροφή και εξυμνούν την αξία του μεσογειακού πλούτου. 

Ανάμεσα στα κλασικά προϊόντα, που δημιουργούνται πάντα με άλευρα ανώτερης ποιότητας και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, θα βρεις μοναδικές δημιουργίες με κρητικό χαρουπάλευρο, ενώ ο Ντουρουντούς παρουσιάζει μια νέα σειρά δημιουργιών που παρασκευάζονται με άλευρα από όσπρια που δεν περιέχουν ζάχαρη, ενώ φέρουν το σήμα bio – με την αξία τους (στα must-try το βιολογικό παξιμάδι βρώμης που περήφανα προσφέρει ο Ντουρουντούς.) Εξάλλου, όλες οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις βρίσκουν τη δική τους θέση στις συνταγές του Ντουρουντού, εφόσον γίνεται χρήση πρώτων υλών εξαιρετικής θρεπτικής σημασίας. Φαγόπυρο, βρώμη, αλεύρι από φακή, φάβα και ρεβίθια είναι κάποια από τα υλικά που χαρίζουν γεύση και απόλαυση. 

Άλλωστε, στο www.ntourountous.gr θα ανακαλύψεις προτάσεις για να δημιουργήσεις γευστικά πιάτα που αντιπροσωπεύουν την ελληνική γαστρονομία του καθημερινού τραπεζιού με προϊόντα από τη φύση του τόπου μας. Όλα τα προϊόντα Ντουρουντούς συσκευάζονται σε premium συσκευασίες που αναδεικνύουν την αξία τους και διατηρούν αναλλοίωτη τη φρεσκάδα και την αξία των πρώτων υλών. Μοναδικές συνταγές της μεσογειακής διατροφής που φέρνουν στην καθημερινότητά μας τον θρεπτικό τους πλούτο. 

Δεν είναι τυχαίο που ο Ντουρουντούς διακρίθηκε το 2020 με το χρυσό βραβείο στον θεσμό Best Greek Food Awards για τα προϊόντα του, ενώ κατέχει το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης του οργανισμού Greek Taste Beyond Borders GTBB για το 2020 και το 2021.


Τι άλλο να περιμένεις, όταν πίσω από κάθε συνταγή κρύβεται το μεράκι, η αγάπη και η γιαγιά Άννα, που άφησε τα μυστικά της για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. 

https://ntourountous.gr/, Facebook: Ντουρουντούς Φούρνος, Instagram: ntourountous_bakery

Athens Bakery

Ένα στολίδι του κέντρου που προσφέρει γεύσεις με την ασφάλεια της ποιότητας.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Κατεβαίνοντας από τη Σόλωνος στο Κολωνάκι, πολύ πιθανό να νιώσεις τα αρώματα που αναδίδει το Athens Bakery. Αμέσως μετά θα παρατηρήσεις το επιβλητικό αρτοποιείο που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο απέναντι από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Από το 2000 το Athens Bakery αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή, εισάγοντας στην καθημερινότητά μας τη σύγχρονη εκδοχή του φούρνου. Παντρεύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις με τις διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις της σημερινής εποχής, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, αφού πάντα έχει να σου προσφέρει αυτό ακριβώς που λιγουρεύεσαι, με την απαραίτητη προσοχή σε όλα τα υγειονομικά μέτρα και με απόλυτη ασφάλεια. 

Γεύση και ποιότητα συνδυάζονται σε μια σειρά από προϊόντα, όπως σφολιάτες, σάντουιτς, κουλουράκια, ψωμί, τσουρέκια, γλυκά, σοκολατένια κεράσματα αλλά και δημιουργίες χωρίς ζάχαρη ή vegan συνταγές, που είναι το ίδιο απολαυστικές. Χειροποίητες προτάσεις για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, που προστατεύουν τη φρεσκάδα τους σε safe-pack συσκευασίες. Άλλωστε, στο Athens Bakery η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο και η πιστοποίηση με HACCP 22000 το επιβεβαιώνει. 

Η ευγένεια της ομάδας του και η άμεση εξυπηρέτηση είναι ανάμεσα στα στοιχεία που το κάνουν καθημερινή στάση για καφέ και σνακ αλλά και προορισμό κάθε φορά που θέλεις να προσφέρεις γευστικές λιχουδιές. Αυτή την περίοδο το Athens Bakery θα σου προσφέρει νηστίσιμες δημιουργίες αλλά και μια μεγάλη σειρά από πασχαλινά αυγά, λαγουδάκια και πασχαλίτσες που σε προετοιμάζουν για τη μεγάλη γιορτή. Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να είσαι σίγουρος πως είναι ό,τι καλύτερο. 
Extra tip: Delivery από το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα.

Σόλωνος 62 & Σίνα 26, 210 3610450, www. athensbakery.gr, Facebook: Athens Bakery, Instagram: athens_bakery 

Άρτιστον

Η παράδοση συνδυάζεται με τις σύγχρονες τάσεις σε έναν χώρο με μεγάλη ιστορία.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Το Άρτιστον είναι μια λέξη ελληνική που περιλαμβάνει όλη την αρτιότητα και την υψηλή ποιότητα που μπορείς να συναντήσεις. Στο Άρτιστον αυτές οι αξίες γίνονται συνταγές που αναδεικνύουν τη σπιτική φροντίδα σε κάθε μπουκιά.

Με μια ιστορία που ξεκινά το 1910, το Άρτιστον έχει παραδώσει στην τέταρτη γενιά την ευθύνη να μεταφέρει τις παραδοσιακές αξίες της γεύσης, συνδυάζοντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλά και επιρροές από τις κουζίνες του κόσμου. Οι αγνές πρώτες ύλες και οι χειροποίητες παρασκευές είναι ο αξεπέραστος συνδυασμός που χαρακτηρίζει τα φινετσάτα προϊόντα του. Τα κλασικά ηπειρώτικα προζύμια κάνουν κάθε καρβέλι να ξεχωρίζει, ενώ δίπλα τους θα βρεις τη γαλλική πατισερί στα καλύτερά της, με γλυκά όπως το αυθεντικό μιλφέιγ με χειροποίητη σφολιάτα.

Το Άρτιστον δημιουργεί κάθε μέρα αυτήν τη μοναδική ζύμη και τη γεμίζει με διαφορετικούς συνδυασμούς, ανεβάζοντας επίπεδο σε μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων – αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τη σπανακόπιτα και την κολοκυθόπιτα, πρέπει να το κάνεις τώρα!

Στις νηστίσιμε επιλογές των ημερών θα βρεις τρομερά κρητικά σκαλτσούνια, ροζέδες με χειροποίητη αμυγδαλόπαστα αλλά και μια λαχταριστή τούρτα με χαλβά, πορτοκάλι και αποξηραμένο σύκο που θα σε κάνει να ανυπομονείς κάθε χρόνο για τη Σαρακοστή. Διάσημες και οι πασχαλινές δημιουργίες του Άρτιστον, που αποτελούν μικρά έργα τέχνης, με διαφoρετικές θεματικές να κοσμούν το πασχαλινό αυγό.

Στα coming soon το χειροποίητο παγωτό, ή καλύτερα παγωτάρα, που βασίζεται σε μια προχωρημένη τεχνογνωσία και εξειδίκευση που θα σε ενθουσιάσει όσο λίγες γεύσεις σε αυτήν τη ζωή! Το Άρτιστον κάνει την αριστεία καθημερινή υπόθεση που προσφέρεται προς τέρψη των αισθήσεων σε μια μεγάλη σειρά εδεσμάτων, που τα λες και αριστουργήματα.

Άρτιστον, Σπυρίδωνος Τρικούπη 61, 210 8211029 / Σόλωνος 91, 210 3629489/ Σκουφά 41, 210 3607907 / Χαριλάου Τρικούπη 80, 211 1838071
Facebook: bakery.artiston, Ιnstagram:
artiston.bakery, www.artiston.gr

Έξαρχος

Σε ταξιδεύει στον κόσμο μέσα από γεύσεις και παραδόσεις.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Αν έχεις στο μυαλό σου την εικόνα της νοικοκυράς που μόλις ξεφούρνισε και χαμογελά περήφανη γι’ αυτό που θα προσφέρει στους αγαπημένους της, τότε έχεις μια ιδέα γι’ αυτό που συμβαίνει καθημερινά στον φούρνο του Έξαρχου στις Τζιτζιφιές που δημιούργησαν πριν από σαράντα χρόνια ο Κωνσταντίνος και η Ευδοξία Έξαρχου. Η αγάπη και η αληθινή σπιτική φροντίδα είναι μέχρι σήμερα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον φούρνο του Έξαρχου να ξεχωρίζει και να φέρνει κόσμο απ’ όλη την Αθήνα στις Τζιτζιφιές.

Η Αθηνά και ο Ευθύμιος, διατηρώντας τις αξίες των γονιών τους, δημιουργούν καθημερινά προτάσεις που σε ταξιδεύουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, αφήνοντας τη γεύση να σε παρασύρει και να σου παρουσιάσει κουλτούρες άλλων χωρών – ειδικά τώρα, που τα ταξίδια γίνονται πιο δύσκολα.

Αυτές τις μέρες θα βρεις την Κολόμπα, το παραδοσιακό ιταλικό τσουρέκι που στολίζεται με παραδοσιακή ιταλική αμυγδαλόπαστα. Δίπλα στις προτάσεις που έρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα βρεις λαχταριστά κριτσίνια λαχανικών - χαρουπιού, νηστίσιμες δημιουργίες και ψωμιά που θα σε ενθουσιάσουν. Το vegan πολύσπορο είναι μια υγιεινή πρόταση με φυτική πρωτεΐνη. Το ζυμωτό από τα Άγραφα ζυμώνεται με τέσσερα διαφορετικά άλευρα και προζύμι καπνιστής σίκαλης. Το χαρούπι με κράνμπερι, καρύδι και λευκή σοκολάτα, αλλά και το προζυμένιο χωριάτικο με σύκο και φουντούκι, είναι από εκείνα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Στον φούρνο του Έξαρχου θα ξεχάσεις όσα ήξερες για την κατηγορία ψωμί, αφού εδώ υπάρχουν προτάσεις που ακολουθούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Και να ξέρεις πως πίσω από κάθε καρβέλι υπάρχει μια ομάδα που εργάζεται ακούραστα και παίρνει κάθε μέρα αληθινή χαρά, προσφέροντας τις συνταγές της. Το χαμόγελο αυτών των ανθρώπων το συναντάς σε κάθε γεύση που θα δοκιμάσεις στον Έξαρχο. 

Ευριπίδου 76, Καλλιθέα, 210 9403974, Facebook: Έξαρχος Αρτοποιείο Ζαχαροπλαστείο, Instagram: bakery_sweet_exarhos

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM