8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και ποτά μπορούν να έρθουν στην πόρτα σας, όπου και αν μένετε στην Αθήνα, με μια απλή online ή τηλεφωνική παραγγελία. Αυτές είναι οχτώ από τις αγαπημένες μας κάβες που κάνουν αυτήν τη στιγμή παράδοση κατ’ οίκον.

Cellier

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 ήταν το μόνο σημείο όπου μπορούσαν οι Αθηναίοι να βρουν εμβληματικές ετικέτες όπως οι Ballantine's, VAT 69, Grand Marnier κ.λπ. Μέχρι και σήμερα, με 80 χρόνια λειτουργίας, η ναυαρχίδα των Cellier βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση φιλοξενώντας πάνω από 1.500 ετικέτες ποτού και κρασιού από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και συλλεκτικές φιάλες από τις καλύτερες οινικές χρονιές.

Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, e-shop: www.cellier.gr

Άλλα καταστήματα Cellier: Λεωφ. Κηφισίας 369, Κηφισιά / Λεωφ. Συγγρού 320, Καλλιθέα / Λεωφ. Κηφισίας 156, Νέο Ψυχικό

 

WineBox

Το WineBox δίνει έμφαση στο κρασί τόσο από τον ξένο όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα. Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Υπάρχουν αποκλειστικές εισαγωγές από οίκους του εξωτερικού και boutique οινοποιεία, όπως το Jean Paul & Benoit Droin από το Chablis, τo Champagne Duval-Leroy ή αυτό του Emile Beyer από την Αλσατία.

Ξενοκράτους 25, Κολωνάκι, e-shop: wine-box.gr

Kylix

Μια πραγματική wine & spirits boutique που επιλέγει και προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει ο ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας, καθώς και για μία τεράστια γκάμα επιλογών σε σπάνια ουίσκι, ρούμια, τζιν και άλλα οινοπνευματώδη από όλο τον κόσμο. Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές.

Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, e-shop: www.kylix.gr

Mr. Vertigo

Στην κάβα αυτή θα βρείτε 1.500 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σε κρασιά με προέλευση από την Κρήτη, την Κεφαλλονιά, τον Λίγηρα, το Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν και τη Σικελία, με γνώμονα πάντα την καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Επίσης, κάνουν εισαγωγές από τα Chateau Belles Graves, Champagne Pommery, Domaine Catherine Le Goeuil, Bernard Baudry, Domaine André et Mireille Tissot, Isole & Olena,Tenuta delle Terre Nere κ.α., αποκλειστικές συνεργασίες με ελληνικά κτήματα και δίνουν έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά.

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, www.mrvertigo.gr, (Παραγγελίες προς το παρόν μόνο τηλεφωνικά στο: 210 7250862)

 

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Cava Vinifera

Με πάνω από 600 ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό (από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και άλλες χώρες του Νέου Κόσμου), μεγάλη ποικιλία στα οινοπνευματώδη ποτά, εξαιρετικές γευστικές επιλογές και αξεσουάρ κρασιών, οι οινόφιλοι θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν.

Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, www.vinifera.gr, (Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο: 21 0807 7709)

Oak

Στα ράφια της φιλοξενεί 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την αρχή της λειτουργίας της ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για αποκλειστικές εισαγωγές από σημαντικά κτήματα, όπως επίσης και για την απόκτηση premium ετικετών για την κάλυψη της ζήτησης από συλλέκτες. Ξεχωρίζει η αντιπροσώπευση του Castello di Ama που παράγει ένα από τα καλύτερα Chianti. Σπάνιες φιάλες, όπως η jeroboam φιάλη της Cristall No 287 ή το Premium Voyage της Martell, τραβάνε τα βλέμματα των connaisseurs.

Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, e-shop: www.oakcava.gr

House of Wine

Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» διαθέτει κρασί, ποτά και αξεσουάρ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 750 ελληνικές και 400 εισαγόμενες ετικέτες κρασιού που βρίσκονται αποθηκευμένες σε σωστές συνθήκες. Η κατηγοριοποίηση και οι πληροφορίες για κάθε ετικέτα είναι εξαιρετικές.

Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι, e-shop: www.houseofwine.gr

Cava Faidon

Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Θα βρείτε πληθώρα επιλογών από κάθε οινική περιοχή της χώρας μας και κοσμοπολίτικες προτάσεις, με έμφαση στο Bordeaux, στην Ιταλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο:  21 5510 9975

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ