Blue Bamboo

Blue Bamboo Facebook Twitter
Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια...
0



Το ότι ένα καινούργιο εστιατόριο άνοιξε στα Άνω Πετράλωνα δεν σε ξαφνιάζει. Ωστόσο, αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον στο Βlue Bamboo είναι το είδος της κουζίνας που επέλεξε να υπηρετήσει. Όταν ανάμεσα στις παλιές ταβέρνες και στα μεζεδοπωλεία που ανοίγουν μαζικά στην περιοχή ξεπηδά ένα εστιατόριο με ταϊλανδέζικη κουζίνα, οι προσδοκίες που σου γεννά είναι εύλογες. Το Βlue Bamboo πήρε θέση στο κέντρο της νέας ζώνης διασκέδασης των Πετραλώνων, στη διασταύρωση της Κυδαντιδών με τη Δημοφώντος, και αντικατέστησε μια ψησταριά που υπήρχε εκεί, στο ίδιο σημείο. Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια, αλλά εκείνο που δεσπόζει είναι η μεγάλη τζαμαρία που αποκαλύπτει πλήρως τα δρώμενα στην κουζίνα. Στη μικρή σάλα καταφέρνουν να χωρέσουν 50 θέσεις, μαζί με αυτές του μπαρ. Κρατήσεις δεν γίνονται.

Blue Bamboo Facebook Twitter
O κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας...

Η ομάδα της κουζίνας, με εμφανή πολυεθνική σύνθεση, φτιάχνει ένα μενού που, όπως μαρτυρά ο κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, ωστόσο αρκετές φορές αισθάνεσαι ότι από την εκτέλεση λείπει εκείνο που θα απογειώσει τα πιάτα. Από τα καλύτερα που δοκίμασα ήταν η πικάντικη σούπα Tom Kha Gai (€7) με γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ, φύλλα λάιμ και μπουκιές κοτόπουλο, όπου ξεχώριζαν τα φρέσκα υλικά και τα πλούσια αρώματα. Τα αχνιστά dumplings με νεροκάστανα, χοιρινό κιμά και γαρίδες (€6), αν και νόστιμα, είχαν στεγνώσει αρκετά, χάνοντας τη βελούδινη υφή που αναμένεις. Στην πικάντικη σαλάτα μάνγκο με γαριδούλες (€7,50) η μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιού είχε σκεπάσει τα υλικά, αναγκάζοντας όλα τα αρώματα να υποχωρήσουν. Χωρίς εξάρσεις ήταν τα noodles ρυζιού με αυγό, λαχανικά και χοιρινό (€9). Το τηγανητό ρύζι με σόγια σος και αυγό φανέρωνε καλής ποιότητας υλικό, αλλά η εκτέλεσή του ήταν αμήχανη, ενώ αντίθετα το Τhai Sticky Rice (€3,50) ήταν σωστά βρασμένο και είχε την κατάλληλη υφή για να δέσει με το πράσινο κάρι με κοτόπουλο (€8,50), το οποίο αναδείκνυε πλούτο αρωμάτων και καλή γνώση στην κατασκευή του. Το Blue Bamboo είναι μια αξιοπρεπής ασιατική πρόταση και βρίσκεται σε καλό δρόμο, ακολουθώντας τα βήματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, αλλά χρειάζεται να ανεβάσει λίγο παραπάνω το επίπεδο της κουζίνας του για να σε κάνει να το βάλεις στη λίστα σου με τα απαραίτητα.

☛ Blue Bamboo, Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 210 3423124

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ