Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
17

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

 

Νουτέλα + αβγά

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

4 αβγά
240 γρ. Νουτέλα

Βουτυρώστε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκατοστών και περάστε το με χαρτί για ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα αβγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, περίπου έξι λεπτά.
Ζεστάνετε τη Νουτέλα για να μαλακώσει (γίνεται και στο φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέστε το 1/3 των χτυπημένων αβγών. Ανακατέψτε προσεκτικά και αργά. Προσθέστε άλλο 1/3 και ανακατέψτε αργά. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως.
Βάλτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

_______________

Χουρμάδες + Καρύδα

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

Ανακατέψτε 80γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) με 1 ½ κουτάλι βούτυρο καρύδας*. Προαιρετικά προσθέστε ελάχιστο αλάτι που αναδεικνύει τη γλυκιά γεύση ή/και νιφάδες καρύδας. Σχηματίστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.

*Βούτυρο καρύδας: Για να το φτιάξετε μόνοι σας χρειάζεται μπλέντερ ή μούλτι. Απλώς χτυπήστε νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν πολτός.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

[via]

Γεύση
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

11 σχόλια
Πάντως οι μεγαλύτεροι θα ξέρουν πως η αγαπημένη μας Μερέντα δεν είναι πια αυτή που είχαμε αγαπήσει.Από τότε που εξαγοράστηκε από την Kraft Foods (1990) -η οποία, παρεμπιπτόντως, μετονομάστηκε σε Mondelēz International τον Οκτώβρη- άλλαξε την ποιότητα και τη γεύση της.Η σημερινή Μερέντα δεν έχει σχέση με αυτή που ξέραμε. Την αλλαγή την διαπίστωσα τέλη '90ς και θεώρησα πως ήταν τυχαίο, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει έτσι.Η Nucrema της ΙΟΝ -που σπάνια γίνεται λόγος γι αυτήν και θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα υποτιμημένο και αδικημένο, ανταγωνιστικό προϊόν- θυμίζει εκπληκτικά πολύ την παλιά Μερέντα.
Xana αυτόν τον κορμό με τη νουτέλα τον κάνω κι εγώ ακριβώς έτσι.Είναι μεν γουρουνιά αλλά είναι πεντανόστιμος, πανεύκολος και πανγρήγορος!bluedreamdrops θα δοκιμασω οπωσδήποτε τη συνταγή σου γιατί φαίνεται καταπληκτική!
Βάλτε στο μπλέντερ 2 μικρά ώριμα αβοκάντο κρήτης, 2 κουταλιές κακάο και 2 κουταλιές μέλι. Χτυπήστε καλά και φάτε την πιο ωραία μους σοκολάτα... αν βάλετε μέσα και μερικά κόκκινα φρουτάκια (παγωμένα μούρα πχ) ή καρύδια γίνεται ακόμη πιο μιαμμμμ ;)
το σοστο ειναι μερεντα πτι μπερ και μασκαρπονε....τα ανακατευεις ολα μαζι (τα μπισκοτα σπασμενα) τυλιγεις σε ρολο σε μεμβρανη και καταψυξη.....κοβεις φετουλες.....ενας πανευκολος κορμος
Χτυπάς 1νουτέλα με 1κουτί κρέμα γάλακτος και ρίχνεις ανακατεύοντας 1,5πακέτο πτι μπερ.Το βάζεις σε ορθογώνια φόρμα που έχεις στρώσει λαδόκολα και μετά ψυγείο.
Αυτή η νουτέλα τόσα χρόνια είναι σαν τον απαγορευμένο έρωτα, τρως βιαστικά λίγο στη ζούλα ενώ θα ήθελες να τη βάλεις κάτω να της αλλάξεις τα φώτα!!..