Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ!

0

Redd Artisan Coffee Roasters

Σολωμού 9 & Στρατήγη, Νέο Ψυχικό, 210 6928050, www.redd.gr

Η αρχή της Redd ιστορίας έγινε κάπου στο Σικάγο του 1998. Από τότε, η Redd αναπτύσσεται κόκκο-κόκκο, καβουρδίζοντας μικρές ποσότητες από ώριμα ζουμερά κεράσια καφέ, διασφαλίζοντας για το κάθε σπυρί μια θέση στην αλυσίδα παραγωγής μεθυστικού καφέ. Το καβούρδισμα είναι μια διαδικασία απλή φαινομενικά, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χαοτική ακολουθία χημικών αντιδράσεων που απαιτεί ακρίβεια χειρουργική, με εργαλεία από πυρωμένο μαντέμι, και διαρκεί δώδεκα λεπτά όλα κι όλα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Στη Redd λένε ότι οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε έναν μέτριο, πικρό, αδιάφορο εσπρέσο και σε έναν με γεύση καραμελωμένων φρούτων, bitter σοκολάτας, ξηρών καρπών, κρέμας βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων και γλυκύτητας ζαχαροκάλαμου. Μικρές παρασκευαστικές αποκλίσεις μεγεθύνονται υπό το πρίσμα του πεπιεσμένου νερού – σπάνια μπορεί κάποιος να αντικρίσει τόσο ξαφνικά το καταιγιστικό αποτέλεσμα της εργασίας του, όπως ένας barista. Η Redd προμηθεύει μόνο με καφέ αυστηρά επιλεγμένα καταστήματα, που μοιράζονται την ίδια εμμονή και το ίδιο πάθος για την ποιότητα της γεύσης και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τις κορυφαίες τεχνολογικά μηχανές παρασκευής εσπρέσο SYNESSO (USA).

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Η Redd προμηθεύει μόνο με καφέ αυστηρά επιλεγμένα καταστήματα, που μοιράζονται την ίδια εμμονή και το ίδιο πάθος για την ποιότητα της γεύσης.

Kudu The Workshop

Βουτάδων 28, Γκάζι, Αθήνα, 210 3422850, www.kudu.gr

Το να ξέρεις από καλό καφέ δεν είναι απλή υπόθεση. Οι γεύσεις και τα αρώματα που κατακλύζουν τον ουρανίσκο σου κάθε φορά που απολαμβάνεις ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ κρύβουν μια ολόκληρη τέχνη και μυστικά που μόνο οι μυημένοι στο είδος γνωρίζουν καλά. Στο Kudu The Workshop αναλαμβάνουν να σε μυήσουν σε αυτά και σου υπόσχονται την πρώτη διαδραστική εμπειρία στον κόσμο του καφέ μέσω του Sensory Perception (γευστική αντίληψη). Βασικός στόχος αυτής της αντίληψης είναι να μυηθεί βιωματικά ο επισκέπτης στην εμπειρία του roasting (καβούρδισμα) και cupping (γευσιγνωσία) του καφέ. Αυτό ήταν και το στοίχημα για τους συνιδιοκτήτες του Kudu The Workshop, Νίκο Φέρρα και Θανάση Νικόλη, οι οποίοι δημιούργησαν έναν χώρο όπου ο επισκέπτης εξοικειώνεται με τα μυστικά του εκλεκτού καφέ και έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει, να συγκρίνει και να γνωρίσει τις διαφορετικές ποικιλίες και την επίδραση που έχει πάνω στο τελικό ρόφημα το καβούρδισμα του κόκκου. Εδώ οι κόκκοι καφέ φτάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου άψητοι (πράσινοι), καβουρδίζονται επί τόπου και εκχυλίζονται με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, ενώ διοργανώνονται συνεχώς workshops και σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες baristi.

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ οι κόκκοι καφέ φτάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου άψητοι (πράσινοι), καβουρδίζονται επί τόπου και εκχυλίζονται με όλους τους διαθέσιμους τρόπους.

Banca Cafe

Χαρ. Τρικούπη 11, Αθήνα, 210 3814323, Facebook

Αν κινείστε στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά ανάμεσα σε Εξάρχεια και Κολωνάκι, τότε το Banca Café είναι ένα μέρος που αξίζει να προσέξετε, αν δεν έχει τύχει μέχρι τώρα. Ο άνετος χώρος του με τον καταπράσινο κήπο μοιάζει με όαση μέσα στο τσιμεντένιο κέντρο και προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης ανάμεσα σε δουλειές, ψώνια ή μαθήματα. Εδώ και 13 χρόνια που λειτουργεί έχει αποκτήσει πολύ καλή φήμη και προτιμάται όχι μόνο για τα απαραίτητα διαλείμματα για καφεδάκι με την παρέα αλλά και για τις καθιερωμένες συναντήσεις μετά από τελετές ορκωμοσίας! Ιδανικός χώρος για χαλάρωση, το Banca Café ενδείκνυται για καφεδάκι, αφού σερβίρει βραβευμένο μονοποικιλιακό καφέ και, αν προτιμάτε τον ελληνικό, θα σας τον φτιάξουν στη χόβολη για να τον απολαύσετε ακόμη περισσότερο, σαν να πίνετε καφέ από τα χέρια παλιού, έμπειρου καφετζή. Επίσης, θα βρείτε λαχταριστά σνακ, φρέσκες μπαγκέτες και φυσικούς χυμούς, σπιτικό κέικ αλλά και ποτά και μπίρες, όλα σε πολύ καλές τιμές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μίνι βαφλάκια, που τα κάνουν τέλεια, και μη διστάσετε να τα συνδυάσετε με παγωτό φτιαγμένο με ελληνικό φρέσκο γάλα.

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Ιδανικός χώρος για χαλάρωση, το Banca Café ενδείκνυται για καφεδάκι, αφού σερβίρει βραβευμένο μονοποικιλιακό καφέ.

Coco Jungle

Βασιλίσσης Σοφίας 68, Μαρούσι, 210 6144544, Facebook

Νέα άφιξη στο Μαρούσι με αέρα από Jangala, όπως αρχικά ονομαζόταν η ζούγκλα στα σανσκριτικά, και εκλεκτό καφέ. Είτε κάνετε διάλειμμα από το γραφείο για ένα καφεδάκι στα γρήγορα είτε έχετε τον χρόνο να χαλαρώσετε με παρέα, εδώ θα νιώθετε τη ζούγκλα δίπλα σας! Το Coco Jungle και το crew του, που έκανε το χόμπι επάγγελμα, έχουν πάθος με τον καφέ, γι' αυτό εδώ θα πιείτε καφέ με άρωμα και γεύση που θα σας κάνουν να «κολλήσετε» από την πρώτη φορά. Και αν δεν έχετε όρεξη για καφέ, θα βρείτε επίσης πολλές επιλογές σε ροφήματα αλλά και φρέσκα λαχταριστά σνακ. Ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00-21:00, και Σαββατοκύριακο 08:00-20:00

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Aν δεν έχετε όρεξη για καφέ, θα βρείτε επίσης πολλές επιλογές σε ροφήματα αλλά και φρέσκα λαχταριστά σνακ.

Mind Τhe Cup

Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι, 210 5776010, Facebook

Για τους φίλους του καλού καφέ και όσους το ψάχνουν με την ποιότητά του αλλά και για πολύ κόσμο που κινείται γύρω από το Περιστέρι το Mind The Cup δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Το πρώτο και το μοναδικό μέχρι τώρα roastery των δυτικών προαστίων είναι, άλλωστε, ένα από τα «25 coffee shops που πρέπει να δει κανείς πριν πεθάνει», σύμφωνα με τη λίστα του Βuzzfeed. Ζεστός και φιλόξενος χώρος που θα μπορούσε να είναι βγαλμένος από ταινία, το Mind The Cup με τους μεγάλους ξύλινους πάγκους και τα τραπεζάκια έξω θυμίζει έντονα μαγαζί του ιστορικού κέντρου. Εδώ θα πιείτε έναν από τους καλύτερους, κατά γενική ομολογία, καφέδες στην πόλη και μάλιστα σκέτο, αν ακολουθήσουμε τα tips των έμπειρων baristi για τη μέγιστη απόλαυση. Στο Mind Τhe Cup έχουν το δικό τους καβουρδιστήρι στο οποίο καβουρδίζουν τον καφέ που εισάγουν απευθείας από φάρμες και αναλαμβάνουν να σας μυήσουν στα μυστικά του καλού καφέ μέσα από το εργαστήριό τους, με σεμινάρια καβουρδίσματος και γευσιγνωσίας. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με ψαγμένες μουσικές και φοβερά κοκτέιλ.

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Ζεστός και φιλόξενος χώρος που θα μπορούσε να είναι βγαλμένος από ταινία, το Mind The Cup με τους μεγάλους ξύλινους πάγκους και τα τραπεζάκια έξω θυμίζει έντονα μαγαζί του ιστορικού κέντρου.

10 CUPA

Λεωφ. Πηγής 10, Μελίσσια, 210 8101532, www.coffeedence.gr, Facebook

Στον μαυροπίνακα στην είσοδο διαβάσαμε «Το μέλλον ανήκει σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να το αλλάξουν». Αυτή είναι η κουλτούρα που έφερε στον καφέ η ομάδα του 10 CUPA με την εταιρεία παρασκευής καφέ «Coffeedence» Specialty Ηouse. Έτσι ξεκίνησαν πριν από 8 χρόνια, καινοτομώντας στην Ελλάδα με τα «Σεμινάρια εξερεύνησης του καφέ» και τις γευσιγνωσίες καφέ για τους απλούς καθημερινούς καταναλωτές, και έβαλαν τον καφέ ανάμεσα στα προϊόντα υψηλής γαστρονομίας. Το 10 CUPA στα Μελίσσια είναι ένας χώρος που και σήμερα συνεχίζει να το ψάχνει, προτείνοντας νέες τάσεις. Η έμπειρη ομάδα του προτείνει καθημερινά, από νωρίς το πρωί, καφέδες δίκαιου και άμεσου εμπορίου, χωρίς μεσάζοντες, φιλικούς προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με τιμές εξαιρετικά τίμιες. Εκεί μπορείτε ή να πάρετε τον καφέ take out, είτε να τον απολαύσετε σε φλιτζάνι στο 10 CUPA ( στην ίδια τιμή!), είτε σε συσκευασίες για να τον φτιάχνετε σπίτι (Retail espresso, φίλτρου, ελληνικό, Cold Brew). Ο εμπνευστής και δημιουργός της Master of Specialty Coffee, Στάθης Παναγουλάκος, ταξιδεύει συχνά ανά τον κόσμο για να προμηθευτεί ακατέργαστο, ανώτερης ποιότητας, πιστοποιημένο πράσινο καφέ απευθείας από μικρές φάρμες ή συνεταιρισμούς σε Αιθιοπία, Ινδονησία, Παναμά, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Υεμένη κ.α. Όλοι single origin καφέδες (μοναδικής προέλευσης, όπως είναι το σωστό, και όχι μονοποικιλιακοί), που καβουρδίζονται και συσκευάζονται στα εργαστήρια της «Coffeedence».

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Εκεί μπορείτε ή να πάρετε τον καφέ take out, είτε να τον απολαύσετε σε φλιτζάνι στο 10 CUPA ( στην ίδια τιμή!)

Lombardini Espresso

www.lombardiniespresso.com, Facebook

Η Lombardini Espresso, με εμμονή στην τελειότητα, επιλέγει για εσάς τους εκλεκτότερους κόκκους καφέ από όλο τον κόσμο, μέχρι και τη στιγμή που θα απολαύσετε το πιο υπέροχο φλιτζάνι καφέ της ημέρας. Με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή και βασιζόμενη στην πολύχρονη εμπειρία, στην υψηλή τεχνογνωσία και στην αγάπη μας για τον καφέ, η εταιρεία μας προσφέρει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης που σίγουρα δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Lombardini Espresso

Warehouse

Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Eξάρχεια, 215 5408002

Το Warehouse ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014. Οι δημιουργοί του είναι ο Γιώργος Κανόπουλος, ο Γιώργος Λουκάς και ο Αναστάσιος Ιωάννου. Καθένας έχει αναλάβει από έναν τομέα λειτουργίας, κρασί, καφές, αλκοόλ, ενώ την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Βασίλης Γεωγλερής. Η αγάπη τους για τις ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά και η έγνοια τους για την ύπαρξη ενός μέρους στην Αθήνα όπου να μπορείς να απολαύσεις έναν καλό καφέ, κρασιά απ' όλον τον κόσμο με τη συνοδεία νόστιμου φαγητού που δεν αναζητά να κλέψει τις εντυπώσεις και εξαιρετικό, χαμογελαστό σέρβις, οδήγησε στη δημιουργία αυτού του όμορφου γωνιακού μαγαζιού στα Εξάρχεια, το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς. Αυτό το μέρος θα σε κερδίσει πρώτα για τις υπηρεσίες του και μετά για τα υπόλοιπα. Eντυπωσιάζεται κανείς από τη φινέτσα των πιάτων, την ποικιλία των κρασιών και του καφέ. Το ξεχωρίσαμε για τον εξαιρετικό του καφέ όχι τυχαία, μια και εδώ θα δοκιμάσετε μερικούς από τους καλύτερους καφέδες της πόλης από ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν ασχοληθεί δεκαετίες με το αντικείμενο.

Εδώ ξέρουν από καλό καφέ! Facebook Twitter
Αυτό το μέρος θα σε κερδίσει πρώτα για τις υπηρεσίες του και μετά για τα υπόλοιπα.
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ