Ένας Βασιλιάς κι ένας Πρόεδρος κατά των ναρκωτικών (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο ο Elvis είπε πως στο βάθος ήταν ένα φτωχό αγόρι από το Mississippi. Μάλλον αυτό αισθανόταν και στην πραγματικότητα: δεν αρνήθηκε ποτέ την καταγωγή του και όταν έγινε σούπερ σταρ απέκτησε ακριβές συνήθειες, όχι όμως στο φαγητό.

Όταν ο Elvis ήταν παιδί η οικογένειά του δεν μπορούσε να αγοράσει κοτόπουλο- μεγαλώνοντας έτρωγε σκίουρους, χοιρινά πόδια, χοιρινά αυτιά, γλυκοπατάτες και ψωμί από καλαμπόκι- κι αυτά τις καλές μέρες.

Μαζί με την παρακμή της καριέρας του ήρθε και η κατάθλιψη, μαζί με την κατάθλιψη ξεκίνησε και η εξάρτησή του από το φαγητό. Ποτέ δεν άλλαξαν τα γούστα του στο φαγητό, πάντα προτιμούσε την κουζίνα του Mississippi. Η εξάρτησή του τον ωθούσε σε όλο και πιο μεγάλες ποσότητες που είναι εντελώς τρομαχτικές: τα τελευταία χρόνια λέγεται ότι κατανάλωνε 65.000 θερμίδες τη μέρα (άλλοι λένε 85.000, άλλοι λένε και 100.000!)

Η λίστα με τα φαγητά που έπρεπε να υπάρχουν καθημερινά στη Graceland είναι η εξής:

  • Φρέσκος άπαχος κιμάς
  • Μία κάσα Pepsi
  • Μία κάσα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • Τουλάχιστον 6 κουτιά μπισκότα
  • Ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • Πίκλες
  • Πατάτες και κρεμμύδια
  • Διάφορα φρέσκα φρούτα
  • Βάζα με ξινολάχανο
  • Hot dogs
  • Τουλάχιστον 3 κουτιά γάλα
  • Μπέικον
  • Μουστάρδα
  • Banana pudding (μία για κάθε βράδυ)
  • Υλικά για ρολό κιμά με σάλτσα
  • Brownies (για να παρασκευαστούν κάθε βράδυ)
  • Τσίχλες, 9 πακετάκια 3 γεύσεων
  • Πούρα
  • Τσιγάρα
  • Dristan (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Super-Anahist (φάρμακο κατά του κρυώματος και της ρινίτιδας, δεν υπάρχει πια)
  • Contac (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Sucrets (καραμέλες για το λαιμό)
  • Σπίρτα

Αν ακόμα αναρωτιόσαστε πως κατάφερνε να καταναλώνει τόσες θερμίδες την ημέρα, παραθέτω μερικά από τα αγαπημένα του σνακ:

Fool’s Gold sandwich

Ένα καρβέλι λευκό ψωμί ελαφρά ψημένο, μισό κιλό μπέικον, φυστικοβούτυρο κι ένα βαζάκι μαρμελάδα σταφύλι= 9000 θερμίδες

Peanut butter and banana sandwich

Ένα καρβέλι ψωμί με λιωμένη μπανάνα και τηγανητό μπέικον, τηγανισμένο σε βούτυρο.

Και μία συνταγή που φαίνεται νόστιμη, αν και όχι ιδιαίτερα ανοιξιάτικη:

Πατατόσουπα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Onion rings και κρουτόν

Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το σέλερι και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό, σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Περάστε το μίγμα από το μπλέντερ, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και τα μπαχαρικά, μετά το τσένταρ μέχρι να λιώσει.

(fool's gold sandwich)

Σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ "Arena" που περιγράφει τις συνήθειες του Elvis, η καθημερινότητά του στο φαγητό ήταν η εξής:

Πρωινό -5.000 θερμίδες

6 μεγάλα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο με έξτρα αλάτι, μισό κιλό μπέικον, 250 γρ λουκάνικα, 12 κουλουράκια


Mεσημεριανό -5.000 θερμίδες

5 διπλά χάμπουργκερ και τηγανιτό φυστικοβούτυρο, σάντουιτς με πουρέ μπανάνας

Δείπνο -84.000 θερμίδες

Δύο σάντουιτς "Fool's Gold" 

(κι ενδιάμεσα: διάφορα σνακ)


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT