Ένας Βασιλιάς κι ένας Πρόεδρος κατά των ναρκωτικών (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο ο Elvis είπε πως στο βάθος ήταν ένα φτωχό αγόρι από το Mississippi. Μάλλον αυτό αισθανόταν και στην πραγματικότητα: δεν αρνήθηκε ποτέ την καταγωγή του και όταν έγινε σούπερ σταρ απέκτησε ακριβές συνήθειες, όχι όμως στο φαγητό.

Όταν ο Elvis ήταν παιδί η οικογένειά του δεν μπορούσε να αγοράσει κοτόπουλο- μεγαλώνοντας έτρωγε σκίουρους, χοιρινά πόδια, χοιρινά αυτιά, γλυκοπατάτες και ψωμί από καλαμπόκι- κι αυτά τις καλές μέρες.

Μαζί με την παρακμή της καριέρας του ήρθε και η κατάθλιψη, μαζί με την κατάθλιψη ξεκίνησε και η εξάρτησή του από το φαγητό. Ποτέ δεν άλλαξαν τα γούστα του στο φαγητό, πάντα προτιμούσε την κουζίνα του Mississippi. Η εξάρτησή του τον ωθούσε σε όλο και πιο μεγάλες ποσότητες που είναι εντελώς τρομαχτικές: τα τελευταία χρόνια λέγεται ότι κατανάλωνε 65.000 θερμίδες τη μέρα (άλλοι λένε 85.000, άλλοι λένε και 100.000!)

Η λίστα με τα φαγητά που έπρεπε να υπάρχουν καθημερινά στη Graceland είναι η εξής:

  • Φρέσκος άπαχος κιμάς
  • Μία κάσα Pepsi
  • Μία κάσα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • Τουλάχιστον 6 κουτιά μπισκότα
  • Ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • Πίκλες
  • Πατάτες και κρεμμύδια
  • Διάφορα φρέσκα φρούτα
  • Βάζα με ξινολάχανο
  • Hot dogs
  • Τουλάχιστον 3 κουτιά γάλα
  • Μπέικον
  • Μουστάρδα
  • Banana pudding (μία για κάθε βράδυ)
  • Υλικά για ρολό κιμά με σάλτσα
  • Brownies (για να παρασκευαστούν κάθε βράδυ)
  • Τσίχλες, 9 πακετάκια 3 γεύσεων
  • Πούρα
  • Τσιγάρα
  • Dristan (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Super-Anahist (φάρμακο κατά του κρυώματος και της ρινίτιδας, δεν υπάρχει πια)
  • Contac (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Sucrets (καραμέλες για το λαιμό)
  • Σπίρτα

Αν ακόμα αναρωτιόσαστε πως κατάφερνε να καταναλώνει τόσες θερμίδες την ημέρα, παραθέτω μερικά από τα αγαπημένα του σνακ:

Fool’s Gold sandwich

Ένα καρβέλι λευκό ψωμί ελαφρά ψημένο, μισό κιλό μπέικον, φυστικοβούτυρο κι ένα βαζάκι μαρμελάδα σταφύλι= 9000 θερμίδες

Peanut butter and banana sandwich

Ένα καρβέλι ψωμί με λιωμένη μπανάνα και τηγανητό μπέικον, τηγανισμένο σε βούτυρο.

Και μία συνταγή που φαίνεται νόστιμη, αν και όχι ιδιαίτερα ανοιξιάτικη:

Πατατόσουπα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Onion rings και κρουτόν

Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το σέλερι και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό, σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Περάστε το μίγμα από το μπλέντερ, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και τα μπαχαρικά, μετά το τσένταρ μέχρι να λιώσει.

(fool's gold sandwich)

Σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ "Arena" που περιγράφει τις συνήθειες του Elvis, η καθημερινότητά του στο φαγητό ήταν η εξής:

Πρωινό -5.000 θερμίδες

6 μεγάλα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο με έξτρα αλάτι, μισό κιλό μπέικον, 250 γρ λουκάνικα, 12 κουλουράκια


Mεσημεριανό -5.000 θερμίδες

5 διπλά χάμπουργκερ και τηγανιτό φυστικοβούτυρο, σάντουιτς με πουρέ μπανάνας

Δείπνο -84.000 θερμίδες

Δύο σάντουιτς "Fool's Gold" 

(κι ενδιάμεσα: διάφορα σνακ)


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT