Έξι αθηναϊκά wine bars προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους

Πίνουμε (και) οικονομικά στα wine bars Facebook Twitter
Τα wine bars της Αθήνας μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους. Φωτ.: Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΝΑ ανοίξουμε και να μοιραστούμε μια φιάλη κρασί όχι μόνο είναι πιο ενδιαφέρον από το να επιλέξει ο καθένας το κοκτέιλ του αλλά κάνει και πιο συμφέρουσα την έξοδο.

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τα wine bars της Αθήνας να μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους, κρασιά που βρίσκουμε στους καταλόγους τους και κοστίζουν έως 20 ευρώ.

Στην κάβα του Lost Roots στο Θησείο (Ηρακλειδών 30, 210 3457644) έχουν αυτή την περίοδο τα λευκά Μαλβάζια Αναστασίου και Δάφνιος του Δουλουφάκη, κόκκινο Λιάτικο του Λυραράκη.

Στο Junior does Wine των Ιλισίων (Μαιάνδρου 5, 210 7222883) βρίσκουμε ένα εξαιρετικό Cabernet Franc του ’21 από το κτήμα Νικολάου στη Νεμέα, το Ρίζωμα One ’22 από το κτήμα Πρίφτη της Αττικής, ένα Σαββατιανό ωραίο και ανάλαφρο καθώς και το Marius ’21, Vermentino M.Chapoutier Wines που είναι ένα κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Από το Psyche του Συντάγματος (Κορνάρου 4, 210 3221271) μας πρότειναν το κρητικό Βηλάνα 2022 από το Κτήμα Χαραλαμπάκη, το The Blender Rose 2021 του κτήματος Ακριώτου, ένα blend Ασύρτικου και Μοσχοφίλερου από τις Πλαταιές Βοιωτίας, καθώς και το ιταλικό κόκκινο ημιαφρώδες και ημίξηρο Cantine di Ora, Lambrusco 2020.

Στο Κοπερτί των Πετραλώνων (Τριών Ιεραρχών 188, 211 7503084) θα βρούμε σε αυτή την τιμή Μαντινεία από το κτήμα Σεμέλη και ερυθρό Merlot από το οινοποιείο Νικολού.

Στο Κάρολος wine bar της Nέας Σμύρνης (Ομήρου 41-43, 212 1065556) μοιραζόμαστε το The Duck από το κτήμα Φίλια Γη, ένα blend Μοσχάτου, Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς, ένα κρασί από τη Θεσσαλία, ευχάριστο και ελαφρύ που πίνεται σκέτο αλλά και με συνοδεία φαγητού. Υπάρχει και η ροζέ εκδοχή αυτή του κρασιού, blend Syrah και Merlot με πλούσιο σώμα που βγάζει κόκκινα φρούτα στο στόμα.

Στο BoBo Wine Bar του Κουκακίου (Αναστασίου Ζίννη 36, 210 9244244) μπορούν να μας ανοίξουν έναν λευκό Ριζίτη, ποικιλία Βηλάνα από το κτήμα Ντουράκης που ταιριάζει τέλεια με το πυθαρίσιο σκυριανό τυρί τους, και έναν κόκκινο Ριζίτη του κτήματος από Grenache rouge - merlot που πάει με τα πορτομπέλο μανιτάρια σοτέ. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT