Έξι αθηναϊκά wine bars προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους

Πίνουμε (και) οικονομικά στα wine bars Facebook Twitter
Τα wine bars της Αθήνας μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους. Φωτ.: Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΝΑ ανοίξουμε και να μοιραστούμε μια φιάλη κρασί όχι μόνο είναι πιο ενδιαφέρον από το να επιλέξει ο καθένας το κοκτέιλ του αλλά κάνει και πιο συμφέρουσα την έξοδο.

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τα wine bars της Αθήνας να μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους, κρασιά που βρίσκουμε στους καταλόγους τους και κοστίζουν έως 20 ευρώ.

Στην κάβα του Lost Roots στο Θησείο (Ηρακλειδών 30, 210 3457644) έχουν αυτή την περίοδο τα λευκά Μαλβάζια Αναστασίου και Δάφνιος του Δουλουφάκη, κόκκινο Λιάτικο του Λυραράκη.

Στο Junior does Wine των Ιλισίων (Μαιάνδρου 5, 210 7222883) βρίσκουμε ένα εξαιρετικό Cabernet Franc του ’21 από το κτήμα Νικολάου στη Νεμέα, το Ρίζωμα One ’22 από το κτήμα Πρίφτη της Αττικής, ένα Σαββατιανό ωραίο και ανάλαφρο καθώς και το Marius ’21, Vermentino M.Chapoutier Wines που είναι ένα κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Από το Psyche του Συντάγματος (Κορνάρου 4, 210 3221271) μας πρότειναν το κρητικό Βηλάνα 2022 από το Κτήμα Χαραλαμπάκη, το The Blender Rose 2021 του κτήματος Ακριώτου, ένα blend Ασύρτικου και Μοσχοφίλερου από τις Πλαταιές Βοιωτίας, καθώς και το ιταλικό κόκκινο ημιαφρώδες και ημίξηρο Cantine di Ora, Lambrusco 2020.

Στο Κοπερτί των Πετραλώνων (Τριών Ιεραρχών 188, 211 7503084) θα βρούμε σε αυτή την τιμή Μαντινεία από το κτήμα Σεμέλη και ερυθρό Merlot από το οινοποιείο Νικολού.

Στο Κάρολος wine bar της Nέας Σμύρνης (Ομήρου 41-43, 212 1065556) μοιραζόμαστε το The Duck από το κτήμα Φίλια Γη, ένα blend Μοσχάτου, Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς, ένα κρασί από τη Θεσσαλία, ευχάριστο και ελαφρύ που πίνεται σκέτο αλλά και με συνοδεία φαγητού. Υπάρχει και η ροζέ εκδοχή αυτή του κρασιού, blend Syrah και Merlot με πλούσιο σώμα που βγάζει κόκκινα φρούτα στο στόμα.

Στο BoBo Wine Bar του Κουκακίου (Αναστασίου Ζίννη 36, 210 9244244) μπορούν να μας ανοίξουν έναν λευκό Ριζίτη, ποικιλία Βηλάνα από το κτήμα Ντουράκης που ταιριάζει τέλεια με το πυθαρίσιο σκυριανό τυρί τους, και έναν κόκκινο Ριζίτη του κτήματος από Grenache rouge - merlot που πάει με τα πορτομπέλο μανιτάρια σοτέ. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM