Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
O Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.
0

O Χάρης Μπονάνος ανήκει σε αυτήν τη γενιά των μαγείρων που είναι γεμάτοι από αναφορές και εικόνες, που έχουν ταξιδέψει πολύ, έχουν δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές κουζίνες, έχουν πειραματιστεί με άλλες τόσες, έχουν δει τo street food να ανεβαίνει, να γίνεται ποιοτικό, να αποτελεί επιλογή εξόδου, να μην είναι απλώς μια γρήγορη λύση για να παραγγείλουμε στο σπίτι όταν πεινάμε και δεν έχουμε κουράγιο να μαγειρέψουμε.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι. Άλλωστε, το φαγητό έξω σε μέρη που δεν έχουν τίποτα στημένο και δεν απαιτούν κράτηση νομίζω ότι είναι κάτι που ζητάνε όλοι κάποιες μέρες του μήνα.

Σε μια cosy γωνία στο Κουκάκι, εκεί που το παλιό Guarantee φτιάχνει μερικά από τα πιο ποιοτικά σάντουιτς της Αθήνας από τα τέλη των ’80s και το ταϊλανδέζικο Tuk Tuk δημιουργεί σταθερά ουρές τα τελευταία έξι χρόνια, το Hurry Up ήρθε να ενισχύσει με την παρουσία του αυτήν τη μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική πιάτσα που έχει στηθεί στην οδό Βεΐκου.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι.

Πρόκειται για ένα concept που έχει χτιστεί σταδιακά, που έχει δοκιμαστεί, αφού με αυτό ο Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: το μεγάλο του σουξέ, με τηγανητό κοτόπουλο σε ένα μείγμα από panko και μια πούδρα από chips, με καραμελωμένα κρεμμύδια, mayo lime, τσίλι και τυρί Νάξου, ένα με pork belly, αγγούρι τουρσί, mayo miso, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα hoisin, και ένα ακόμα, χορτοφαγικό, με μανιτάρι πορτομπέλο, κατσικίσιο τυρί, αγγούρι τουρσί, mayo miso και καραμελωμένα κρεμμύδια. «Τα τελειοποίησα φέτος, μου πήρε έξι χρόνια να βγάλω τις γεύσεις που ήθελα», παραδέχεται ο σεφ.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Τα surf & turf pasta με τους τρεις ζωμούς. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ανοιχτό σάντουιτς με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Δουλεμένο για χρόνια πιάτο είναι και η surf & turf pasta του με τους τρεις ζωμούς, με λάιμ, beurre noisette, κατσικίσιο μαλακό τυρί, μπέικον, γαρίδα και σος κοτόπουλου∙ μην την παραλείψετε από την παραγγελία σας, αν έχετε πάει σε παραδοσιακό κρητικό γάμο μπορεί να σας θυμίσει σε άρωμα και γεύση τα μακαρόνια που σερβίρονται τα ξημερώματα, βρασμένα στον ζωμό του κρέατος, με τριμμένη μυζήθρα από πάνω για να «στρώσουν στομάχι» οι καλεσμένοι και να συνεχιστεί το γλέντι μέχρι το πρωί.

Άψογο πιάτο σε ζυμαρικό είναι και τα ελαφρώς τηγανισμένα gyoza του, που αυτή την περίοδο τα γεμίζει με γαρίδα, ενώ σύντομα θα τα φτιάχνει με κολοκύθα, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και αμαρέτο.

Όλες οι παρασκευές για τα πιάτα του Hurry Up είναι χειροποίητες, ενώ ο Χάρης Μπονάνος χρησιμοποιεί προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Νάξου και τις φημισμένες πατάτες του νησιού, που τις κόβει, τις τηγανίζει και τις συνοδεύει με chutney κόκκινης πιπεριάς και mayo lime − είναι τέλειες.

Εκτός από τα ασιατικά και τα ελληνικά υλικά που μπλέκονται στις προτάσεις του, το δικό του ανοιχτό σάντουιτς −μια σκανδιναβική αναφορά− φτιάχνεται με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Μπορείτε να το βάλετε στο τραπέζι, να το κόψετε με μαχαιροπίρουνο και να το μοιραστείτε, ενώ έχει και ένα άλλο σάντουιτς, σε ψωμί panini, εμπνευσμένο από το ιταλικό All'antico Vinaio, με μπούτι κοτόπουλου, μαγιονέζα, ντομάτα, σόγια, κρεμμύδια, κρέμα πατάτας και παρμεζάνα.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ελαφρώς τηγανισμένα gyoza. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Θα βρείτε και μια σαλάτα στην οποία ανακυκλώνει υλικά απ’ όλο το μενού, ενώ vegan πιάτο είναι ένα χορταστικό bowl με ρεβίθια, τηγανητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδια τουρσί, μπρόκολο, αβοκάντο και αγγούρι. Για επιδόρπιο έχει ετοιμάσει ένα taco με κρέμα cheesecake, που αν κλείσετε τα μάτια θα σας θυμίσει μηλόπιτα.

Προτείνω να φάτε εκεί γιατί όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στο Hurry Up ανοίγοντας μια μαλαγουζιά του Αποστολίδη ή ένα καλιφορνέζικο sauvignon blanc, ή και πίνοντας μπίρες 608 από το Γαλάτσι. Σύντομα, ο Χάρης Μπονάνος θα μας περιμένει τις Κυριακές και για εναλλακτικό brunch, με πιάτα όπως ένα japanese pancake με butterscotch και άχνη ζάχαρη, ποσέ αυγά συνδυασμένα με πουρέ γλυκοπατάτας και pico de gallo, ενώ σε καφέ θα έχει cold brew και καφέ φίλτρου μόνο.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Hurry Up, Βεΐκου 34, 210 9224461

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM