Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες

Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες Facebook Twitter
1

Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες Facebook Twitter
Στην Υδρία θα βρείς ενδιαφέρουσα συλλογή εξαιρετικών τυριών και αλλαντικών από διάφορες περιοχές της χώρας...


Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράδοξο: Η χώρα αναμένει πολλά από το τουριστικό προϊόν της, αλλά ταυτόχρονα είναι διαδεδομένη η άποψη, όταν αναφερόμαστε σε φαγητό ή εστιατόριο που χαρακτηρίζουμε τουριστικό, να εννοούμε το πρόχειρο, το ευκαιριακό, το κακό. Αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη επαγγελματισμού κι ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα στο σημαντικότερο σημείο της τουριστικής Αθήνας, στην περιοχή της Πλάκας και της Ακρόπολης, να συναντάς ακραίες περιπτώσεις κακής ποιότητας. Υπάρχουν, όμως, σοβαρές εξαιρέσεις. Το ανανεωμένο all day café-εστιατόριο «Υδρία», ενώ απευθύνεται σε τουρίστες, κρατά ψηλά την ποιότητα του φαγητού, ώστε να μην ξεθωριάζουν τα χρώματα της εθνικής γαστρονομικής ομάδας. Με θέα τη Ρωμαϊκή Αγορά, η Υδρία αναλαμβάνει να συστήσει στο κοινό της, εγχώριο και μη, την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Ο καινούργιος σεφ, ο Γιάννης Σολάκης, που έχει επιμεληθεί το μενού, εστιάζει στα ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας.

Θα εκτιμήσεις με την πρώτη ανάγνωση του μενού την ενδιαφέρουσα συλλογή εξαιρετικών τυριών και αλλαντικών από διάφορες περιοχές της χώρας, από γραβιέρα Κρήτης και λαδοτύρι Μυτιλήνης μέχρι λούντζα Μυκόνου και σαλάμι Λευκάδος. Μια πρώτη γεύση θα πάρεις όταν προσγειωθεί στο τραπέζι ο δίσκος ντυμένος με λαδόκολλα, επάνω στον οποίο φιγουράρουν πληθωρικές φέτες ψωμιού ελαφρά φρυγανισμένου, δίπλα «χώμα» ελιάς στολισμένο με ντοματάκια, ραπανάκια, τυρί και μπολ με ευωδιαστό ελαιόλαδο, αρωματισμένο με φύλλα βασιλικού. Βουτάς την μπουκιά σου στο ελαιόλαδο και τσιμπολογάς ραπανάκι για την όρεξη, που δεν σου λείπει βεβαίως. Από τα ορεκτικά, ήρθαν στριφτόπιτα με φέτα, λιαστή ντομάτα και άνηθο (€5,50) με τραγανό φύλλο, ωραιότατα πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά, κασέρι και ντομάτα (€6), μυρωδάτα κεφτεδάκια ζυμωμένα με ούζο και μπόλικο δυόσμο (€6) και γευστική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€4) που άφηνε διακριτικό το κάπνισμα στην επίγευση. Η ανάμεικτη σαλάτα ρόκα (€8,50) με πορτοκάλι, σύκα, ανθότυρο και προσούτο Ευρυτανίας και παλαιωμένο μπαλσάμικο ήταν πραγματικά πολύ καλή. Οι τηγανητές πατάτες σε μέγεθος σπιρτόξυλου με αυγό τηγανητό και καβουρμά (€6,50) είναι πιάτο κολασμένο – δεν έμεινε ίχνος από το φαγητό στο πιάτο. Η γευστική απόλαυση κλιμακώνεται με τα σιουφιχτά με κολοκύθι, δυόσμο και ντοματίνια (€9), ένα πιάτο δροσερό, αρωματικό και ανάλαφρο, πριν πάρει τη σκυτάλη ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες και παλαιωμένη μυζήθρα (€12) που αποκάλυπτε μεστή γεύση με ένα σπιτικό άγγιγμα. Η καλή πρώτη ύλη βρίσκει σωστά τον δρόμο της στις κατσαρόλες της κουζίνας και αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο. Το φαγητό, το κρασί και η καλή παρέα μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Η σάλα μοιράζεται σε δύο επίπεδα και αποπνέει ζεστασιά με τις διακοσμητικές πινελιές από παλιά πέτρα, τουβλάκι, καναπέδες αναπαυτικούς και άφθονα κεριά. Καλά λόγια έχω να πω και για το σέρβις που γίνεται από ανθρώπους έμπειρους και ευγενικούς. Η Υδρία αποπνέει θετική αύρα και είναι ιδανικό στέκι στη γοητευτική γειτονιά της Πλάκας.

Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες Facebook Twitter
Η γευστική απόλαυση κλιμακώνεται με τα σιουφιχτά με κολοκύθι, δυόσμο και ντοματίνια, ένα πιάτο δροσερό, αρωματικό και ανάλαφρο...

☛ Υδρία, Αδριανού 68 & Αιόλου, Πλάκα, 210 3251619

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μακαρούνες καρπάθικες με το «χερικό» της κυρίας Μαγκαφούλας

Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου

Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας.  
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια