Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Oι γεύσεις που προτείνει ο Κάρολος προέρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γαστρονομία έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό της. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Αν ο Κυνόδοντας του Λάνθιμου δίχασε το κοινό, το wine bar Κάρολος, που η διακόσμησή του θυμίζει ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, μάλλον ενώνει στον χώρο του όσους αγαπούν το καλό ελληνικό κρασί και τις διαφορετικές γεύσεις με τις οποίες μπορούν να το συνοδεύσουν. Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση μόλις περάσεις την πράσινη αυλή και συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το wine bar στέκεται μακριά από το mainstream και πολύ καλά κάνει.

Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σου συστήνουν παραγωγούς που αξίζει να γνωρίσεις μέσα από έναν κατάλογο με εξαιρετικές επιλογές. Αλλά και οι γεύσεις που προτείνει ο Κάρολος προέρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γαστρονομία έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό της. Τυριά από τις Κυκλάδες συνδυάζονται με αλλαντικά από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιρετική επιλογή είναι η κρεμώδης φάβα με σκουμπρί και λάιμ, το γαλάκτωμα πατάτας με καπνιστή πανσέτα και τρουφόλαδο, καθώς και οι μπρουσκέτες με ψωμί της πέτρας από τη Χαλκίδα.

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου που σε υποδέχεται από το πρωί για έναν απολαυστικό καφέ μέχρι το βράδυ για ένα ποτήρι καλό ελληνικό κρασί ή δροσιστικά κοκτέιλ. Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου, σαν να σου κλείνει το μάτι ακριβώς πριν το ανακαλύψεις και γίνει το στέκι σου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κάρολος, Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, FB: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το κρασί και δεν είχες το θάρρος να το κάνεις

Οινογνωσία / Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το κρασί και δεν είχες το θάρρος να το κάνεις

Ευτυχώς συναντάμε όλο και πιο συχνά οινοχόους ή ενημερωμένους σερβιτόρους και μπορούμε ακομπλεξάριστα να ρωτήσουμε κάτι σχετικό με τις ετικέτες που μας ενδιαφέρουν
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ