Κάτω στον Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Πισίνα
0
ΠΙΣIΝΑ
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4511324

Στυλάτος lounge χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση και θέα τα σκάφη στη μαρίνα Ζέας. Ο απόλυτος χώρος για χαλάρωση, φαγητό και ποτό, με τη μυρωδιά της θάλασσας και των ανθισμένων λουλουδιών του κήπου. Μουσικές που σας καλούν ν’ απολαύσετε κάθε χώρο της πισίνας, ευφάνταστες και γευστικές λιχουδιές, υπέροχα γλυκά αλλά και δροσερά ποτά και κοκτέιλ για κάθε στιγμή της ημέρας.

AMUSE
Ακτή Δηλαβέρη 5, Μικρολίμανο, 210 4129615

Ένα τριώροφο café-lounge bar από την πλευρά της Ακτής Δηλαβέρη. Φωτεινός, ζεστός χώρος, με μοντέρνες πινελιές. Οι ανακλειόμενες οροφές του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Με θέα στο ΣΕΦ και άψογο σέρβις, απολαμβάνουμε τον καφέ, τον χυμό και το ρόφημά μας, ενώ το βράδυ το παρακολουθούμε να μεταμορφώνεται σε δροσερό mainstream κλαμπ, με υπέροχα κοκτέιλ και μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα.

SMALL CAFÉ
Aριστοτέλους 10, Πειραιάς, 210 4297236

Είναι το στέκι όπου χτυπάει, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, η καρδιά του Πειραιά. Εδώ κι έναν χρόνο το Small αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των επιχειρηματιών της πόλης, αλλά και εκείνων που ξέρουν ν’ απολαμβάνουν τη

διασκέδαση για λίγους, με ιδιαίτερη κουζίνα, καφέ και ποτό. Κάθε εβδομάδα live εμφανίσεις των πιο επιτυχημένων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.

CAROL HOTEL
Δυoβουνιώτου 31 & Ακτή Πρωτοψάλτη, Πειραιάς, 210 4122933, www.hotelcarol.gr

Ένα μοντέρνο και σύγχρονο συγκρότημα δωματίων που προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για τη διαμονή τους. Η περίτεχνη διακόσμησή του, η στρατηγική του θέση, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Πειραιά, και η άψογη εξυπηρέτησή του το καθιστούν κορυφαία επιλογή για διαμονή. Επωφεληθείτε από την προσφορά: δωμάτιο δύο ατόμων μόνο €15 η ημιδιαμονή.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΌΣ
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από τον Ιστιοπλοϊκό στο Μικρολίμανο. Σικάτο εστιατόριο που δεν σε αγχώνει, τραπεζάκια στην προβλήτα με θέα τους ιστιοπλόους, χαλαρή μουσική και τα νέα λαχταριστά πιάτα διά χειρός Αντώνη Λαδόπουλου είναι σίγουρα οι καλύτεροι λόγοι για να τον επισκεφτείς. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα επιδόρπιά του! Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι έως και το βράδυ, υποδέχεται όλους όσοι εκτιμούν το ποιοτικό φαγητό.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
Κουντουριώτου 164, Πειραιάς, 210 4220672

Υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος και βρίσκεται εδώ! Καφέδες, χυμοί, ποικιλία γεύσεων σε σοκολάτες και τσάι, λαχταριστά γλυκά, και για τους βραδινούς επισκέπτες δροσερά ποτά στην τεράστια μπάρα. Το Καφέ των Αισθήσεων είναι το στέκι που ξεχωρίζει για τον οικείο, σε τρία επίπεδα, χώρο του, το καλαίσθητο στυλ του με βάση το ξύλο, την ιδιαίτερη είσοδό του, που παραπέμπει σε παλιό αθηναϊκό νεοκλασικό αρχοντικό, και το ζεστό του σέρβις. Καθημερινά με εναλλασσόμενους DJs. Μην το ψάξετε, όμως, τώρα. Κάνει διακοπές! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΦΕ
Καραΐσκου 115, πλ. Κοραή, 210 4117897

Ένα διατηρητέο κτίριο του 1932 στεγάζει το Θέατρο Καφέ, έναν πολυεπίπεδο χώρο στην πλατεία Κοραή, απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Θέατρο. Από τις 7:00 π.μ. έως και τη 1:00 π.μ., σερβίρει καφέ, χυμό, φαγητό, γλυκό και ποτό. Έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και τον ζεστό, άνετο χώρο του διακοσμούν πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα, ενώ η ατμόσφαιρα γεμίζει από mainstream και έθνικ ήχους. Στα ατού, η μεγάλη γκάμα του σε γλυκά, καθώς και τα λαχταριστά συνοδευτικά για τον καφέ ή το ποτό. Δωρεάν WiFi.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ
Ι. Κατσούλη 77, Καμίνια, 210 4814438, 6946 856502

Τα πιο γευστικά πιάτα στο πιο ζεστό μαγειρείο με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στη Ζωοδόχο Πηγή αγαπάνε τα εκλεκτά υλικά, τη γεμάτη γεύση και τις φρέσκες πρώτες ύλες. Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες, κεφτεδάκια, ζουμερές μελιτζάνες γεμιστές με τυρί υπό τη μουσική συνοδεία έντεχνου ελληνικού αλλά και ρεμπέτικου, με προγραμματισμένα αλλά και αυθόρμητα λάιβ. Τώρα το καλοκαιράκι, προτιμήστε τραπεζάκι έξω.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ