ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis

Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Facebook Twitter
«Υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα του street food και έχει ενδιαφέρον να το προσεγγίσεις».
0

Τα lobbies των ξενοδοχείων έχουν πάντα μια όμορφη αναστάτωση. Εκεί συναντιούνται ταξιδευτές από κάθε μέρος της γης, άλλοι που μόλις ήρθαν και άλλοι που φεύγουν, θαμώνες του εστιατορίου και βιαστικοί επισκέπτες του μπαρ.

Σε ένα lobby δεν βαριέσαι ποτέ, γιατί ποτέ δεν είναι ίδιο. Είναι κάτι σαν τα gates του αεροδρομίου που αλλάζουν εικόνα και ύφος ανάλογα με τους επιβάτες της πτήσης. Γι’ αυτό και βρήκα εξαιρετικά έξυπνο το όνομα του νέου γαστρονομικού προορισμού της πόλης, που μπορεί να μη βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου Electra Metropolis, αλλά είναι στο ισόγειο, πολύ κοντά σε αυτό.

Αν έχει νόημα να βρίσκουμε πάντα για ποιον λόγο δημιουργείται ένα νέο spot φαγητού, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο έγινε για να προσφέρει comfort street food από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, κοκτέιλ που έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάξουν ιδανικά με το φαγητό και ψαγμένα ποτά και μπίρες.

Εννοείται πως το concept είναι φτιαγμένο για να ιντριγκάρει τους νέους, να τους μυήσει στο αληθινό και νόστιμο φαγητό και να σπάσει τον πάγο μεταξύ αυτών και του ξενοδοχειακού περιβάλλοντος που πολλοί θεωρούν ότι είναι κάπως απρόσιτο και επιτηδευμένο.

Έτσι, το Λοbby έχει ένα ευχάριστο, καθαρό περιβάλλον σε γήινους τόνους. Τα έπιπλα είναι μίνιμαλ, σκανδιναβικά και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες, καθώς και τα φωτιστικά, εμπνευσμένα από το design των '70s. Είναι το μέρος όπου θέλεις να πας μετά το γραφείο για να αδειάσει το κεφάλι σου ή ενδιάμεσα στη μέρα για ένα γρήγορο lunch break.

Το καλύτερο είναι πως θα πας αυθόρμητα και απλά, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου ότι πηγαίνεις σε ένα ξενοδοχείο. Εξάλλου, είναι εντελώς αυτόνομο και η είσοδός του, καθώς και τα εξωτερικά τραπέζια του, βρίσκονται επί της Βουλής.

Αν έχει νόημα να βρίσκουμε πάντα για ποιον λόγο δημιουργείται ένα νέο spot φαγητού, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο έγινε για να προσφέρει comfort street food από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, κοκτέιλ που έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάξουν ιδανικά με το φαγητό, και ψαγμένα ποτά και μπίρες.

Το πρώτο που θα παρατηρήσεις μπαίνοντας στο μαγαζί είναι το επιβλητικό διαχωριστικό-γλυπτό στον τοίχο δεξιά, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε η ομάδα Formaika. Αφιερωμένο στον αθηναϊκό μοντερνισμό, ταιριάζει με την όλη αρχιτεκτονική του κτιρίου και έχει μια μοναδική απαλότητα που θα ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη.

Το μενού έχουν επιμεληθεί οι Σάκης Βενέτης, Group Executive Chef του ομίλου Electra Hotels & Resorts, και ο Χάρης Ζευγούλης, Executive Chef του ξενοδοχείου Electra Metropolis. Εξαιρετικοί σεφ, αφοσιωμένοι στην υψηλή γαστρονομία και άξιοι εκπρόσωποι του fine dining.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Το Λοbby έχει ένα ευχάριστο, καθαρό περιβάλλον σε γήινους τόνους.

Σκεφτόμουν ότι το πρότζεκτ του Λοbby θα ήταν γι’ αυτούς κόντρα ρόλος. Βέβαια, ο Σάκης Βενέτης μας έχει δείξει την αγάπη του για το ελληνικό street food με το μαγαζί του Μπλε Σουβλάκια, αλλά σίγουρα αυτό το εγχείρημα είναι διαφορετικό. Στην επίσκεψή μου, βέβαια, κατάλαβα πως απολαμβάνουν αυτήν τη διαφορετικότητα και δημιούργησαν με μεράκι και έμπνευση το μενού με τα sliders.

«Μου αρέσει το street food, κυνηγάω τις καλές ζύμες πίτσας και βλέπω σημαντική εξέλιξη σε αυτή την κατηγορία τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στην εκτέλεση», μου λέει ο Χάρης. «Όλα τα εστιατόρια έχουν πια ανάλογες επιλογές στο μενού τους. Υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα του street food και έχει ενδιαφέρον να το προσεγγίσεις. Επίσης, στον χώρο του Λοbby είμαστε πιο εξωστρεφείς, συζητάμε πιο εύκολα με τους επισκέπτες και υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας, διαφορετική από αυτήν στα εστιατόριά μας», προσθέτει ο Σάκης, περιγράφοντας με απλά λόγια τη φιλοσοφία του μαγαζιού αλλά και το συναίσθημα που ένιωσα μόλις μπήκα στον χώρο, αυτό της οικειότητας.

Τα υλικά τους, προσεγμένα και μελετημένα ένα προς ένα. Αρσενικό Νάξου, σαντορινιά ντομάτα, κατσικίσιο τυρί από το τυροκομείο του Μαλτέζου στην Εύβοια, πιπεριές Φλωρίνης του Ναουμίδη, φρέσκος μπακαλιάρος, black angus και ψωμάκια από μικρά, ελληνικά παρασκευαστήρια. Οι επιλογές είναι αρκετές και ικανές να ικανοποιήσουν πολλές γευστικές επιθυμίες.

Υπάρχουν τέσσερις σαλάτες και είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να τις δοκιμάσετε όλες. Ξεκινήστε με την πράσινη σαλάτα με καλαμπόκι, πίκλα κρεμμυδιού, αγγούρι, ντοματίνια, αβοκάντο και dressing βιολογικού σταφυλιού, που είναι εξαιρετικά δροσερή και γεμάτη φρεσκάδα, ή με τη σαλάτα με μοσχάρι, φράουλες, φρέσκα αρωματικά, κάσιους και αρσενικό Νάξου, που είναι ακόμη πιο χορταστική και ιδανική, αν έχετε από δίπλα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Εννοείται πως το concept είναι φτιαγμένο για να ιντριγκάρει τους νέους, να τους μυήσει στο αληθινό και νόστιμο φαγητό.

Στα sliders, οι επιλογές είναι εφτά και έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους την αυθεντική, βαθιά γεύση που προκύπτει από τη σύνθεση λίγων παρασκευών. Δεν υπάρχει υπερβολή στο μενού, δεν ψάχνεις να βρεις τι κρύβεται μέσα ή από κάτω. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα κλασικό cheeseburger με black angus ή εκείνο με το τραγανό κοτόπουλο και την καπνιστή μαγιονέζα με ντομάτα και coleslaw.

Σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις το μπέργκερ με τον μπακαλιάρο. Εδώ οι σεφ ήθελαν να αποφύγουν το κουρκούτι στο ψάρι, έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα υγιεινό, νόστιμο μπιφτέκι. Ψιλοκόβουν τον μπακαλιάρο με προσοχή για να μη χάσει τα υγρά του, προσθέτουν άνηθο, μάραθο και μαϊντανό και με sauce tartar, ντομάτα και μαρούλι δημιουργούν το mini burger που θέλεις να τρως ξανά και ξανά.

Βέβαια, δικό μου αγαπημένο αποφάσισα ότι είναι εκείνο με το κατσικίσιο τυρί, τη μαρμελάδα ντομάτας με chili και τη μαγιονέζα με πίκλα αγγουριού. Προκλητική γεύση με καθοριστική τη συμμετοχή του τυριού που, όπως είπαμε, προέρχεται από την Εύβοια και συνηθίζουν να το λένε «ελληνικό chèvre». Είναι αυτό που σου μένει αξέχαστο και ξαναγυρνάς για να το απολαύσεις.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα κλασικό cheeseburger με Black Angus

Επιλογές που επίσης ξεχωρίζουν είναι το ζουμερό Prime Wagyu με μαγιονέζα bbq, μαρούλι και ντομάτα καθώς και το Lobster Roll με béarnaise sause, σχοινόπρασο, coleslaw και πράσινο μήλο. Αν πάλι είσαι vegan, θα απολαύσεις το ανοιχτό μπέργκερ με το μπιφτέκι από φακές και κινόα, την ημίλιαστη ντομάτα με τη ρόκα, το τυρί και τη μαγιονέζα με σιναπόσπορο αλλά και το hot dog με ψωμάκι από αλεύρι ρυζιού, φτιαγμένο στη φιλοσοφία του bao ban.

Στο Λobby, βέβαια, υπάρχουν κι άλλες γευστικές επιλογές, όπως τραγανές γαρίδες, πικάντικο κοτόπουλο, κροκέτες πατάτας και πουρές πατάτας με τρούφα, γλυκοπατάτες και πατάτες τηγανητές, καλαμπόκι με αρωματικό βούτυρο και spicy garlic sauce αλλά και ένα κλασικό, «αμαρτωλό» και αμετανόητο hot dog με λουκάνικο από τη Δράμα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα curry και μαρμελάδα ντομάτας.

Και αν διαβάζοντας το κείμενο σάς ήρθε η διάθεση για μια παγωμένη μπίρα, στο Λοbby θα βρείτε την αγαπημένη Pilsner Katsika από τη Φολέγανδρο, τη Septem Monday’s από την Εύβοια, τη Blame The Sun Beach Bum Tropic και άλλες δώδεκα επιλογές, ιδανικές για εκείνους που ψάχνουν περισσότερο τη γεύση και δεν κουράζονται να δοκιμάζουν.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Yπάρχει ένας δυνατός κατάλογος με signature cocktails που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος, head bartender του ξενοδοχείου.

Φυσικά, εκτός από τις μπίρες, υπάρχει ένας δυνατός κατάλογος με signature cocktails που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος, head bartender του ξενοδοχείου. Εννέα διαφορετικές προτάσεις, καλοκαιρινές και δροσερές, που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις βόλτες μας στην πόλη και θα επιμηκύνουν τα early drinks μετά τη δουλειά.

Δοκιμάστε το Hugo Flower με βότκα, αγγούρι, μέντα και πράσινο μήλο, το Two Smoking Barrels με Mezcal, passion fruit, τζίντζερ και καρπούζι αλλά και το Tropical Mystic με τζιν, winter melon, γκρέιπφρουτ και mango lemonade.

Αν, πάλι, θέλετε κάτι πιο spicy στη σφαίρα του κλασικού με ένα twist, προτείνω την εκδοχή του Θοδωρή για το Bloody Mary, το Bloody Λοbby Maria, με τεκίλα, tarragon, citrus juice και shalty 'n' spicy shrub. Θα βρείτε ακόμα ιδιαίτερα ρούμια, τεκίλες, τζιν και ουίσκι απ' όλο τον κόσμο αλλά και αρκετές, ψαγμένες ετικέτες κρασιών, επίσης απ’ όλο τον κόσμο και, φυσικά, από την Ελλάδα.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Εννέα διαφορετικές προτάσεις, καλοκαιρινές και δροσερές.

Και εδώ θα τελείωνε η επίσκεψή μου στο Λοbby αν δεν υπήρχαν τα γλυκά του chef patissier Βαγγέλη Αλούπη, που θα πρέπει να έχεις κρατήσει δυνάμεις και όρεξη για να τα απολαύσεις όπως τους πρέπει.

Γιατί πώς θα μπορούσε να πει όχι κάποιος σε ένα κλασικό, σπιτικό NY Cheesecake με βανίλια Μαδαγασκάρης και compote φράουλας ή πώς θα γινόταν να αδιαφορήσει για ένα εντυπωσιακό Carrot Cake με αφράτη, ανάλαφρη κρέμα τυριού και μαρμελάδα εσπεριδοειδών με τζίντζερ; Εκτός, βέβαια, αν θέλεις να μοιραστείς με έναν ακόμη την επική τάρτα με passion fruit, chocolate, lime, μάνγκο και βάση από σπασμένο μπισκότο μπλεγμένο με την ίδια φρουτένια σοκολάτα που σου σκάει όλο το καλοκαίρι μέσα στο στόμα.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, ο Βαγγέλης έφτιαξε και ένα ρετρό και αγαπημένο Chicago Ice Cream με σάλτσα σοκολάτας, σαντιγί και καραμελωμένα αμύγδαλα.

Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε ό,τι πιστεύαμε για το φαγητό σε ένα ξενοδοχείο της πόλης και το Λobby είναι το σωστό σημείο εκκίνησης για να αποκτήσουμε νέες, ευχάριστες και γευστικές συνήθειες.

Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Facebook Twitter
NY Cheesecake με βανίλια Μαδαγασκάρης και compote φράουλας.

Λοbby Burger Lounge, Βουλής 30 & Απόλλωνος
@lobby_athens

Γεύση
0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΤΣΕΚ Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δύο συνταγές για να το γνωρίσετε καλύτερα

Γεύση / Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δυο συνταγές που το αναδεικνύουν

Ο Μεγαρίτης Πάνος Κόλλιαλης καλλιεργεί κελυφωτό φιστίκι υψηλής ποιότητας και δημιουργεί προϊόντα για να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Saitama: Το νέο στριτφουντάδικο της Αθήνας σερβίρει κεμπάπ, πρωτότυπα noodles και κοκτέιλ από κάνουλα

Γεύση / Saitama: Το νέο στριτφουντάδικο της Αθήνας σερβίρει κεμπάπ, πρωτότυπα noodles και κοκτέιλ από κάνουλα

O Άνταμ Κοντοβάς παντρεύει γευστικά Ανατολή και Ασία σε ένα μοναδικό φαγητό του δρόμου, ενώ ο Σταμάτης Σταματιάδης ετοιμάζει ένα speakeasy playroom με arcade παιχνίδια για να μπορούμε να απολαύσουμε εκεί τη spicy μαργαρίτα μας που θυμίζει σούπα tom yum. Σύντομα η πόλη θα μιλάει για το δεύτερο έπος της Σαϊτάμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Tsiftis: Το νέο γαστροκουτούκι άπλωσε τραπέζια σε έναν σκιερό πεζόδρομο των Ιλισίων

Γεύση / Tsiftis: Το νέο γαστροκουτούκι άπλωσε τραπέζια σε έναν σκιερό πεζόδρομο των Ιλισίων

Comfort ελληνικές γεύσεις που κρύβουν γαστρονομικά twists με την υπογραφή του Σήφη Μανουσέλη, ένα μικρό μενού που θα ανανεώνεται συχνά, πιάτα για τη μέση και κρασιά για κάθε γούστο. Αυτό είναι με λίγες λέξεις το νέο χαλαρό εστιατόριο της πόλης που έχει πιάσει όσα θέλει μια μερίδα Αθηναίων τώρα, τις μέρες που τρώει έξω.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Γεύση / The Rooftop: Στην πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Εκεί που κάποιοι θα περνάνε απλώς τις ώρες των διακοπών τους, οι Αθηναίοι θα έχουν συνέχεια κάτι καινούργιο να δουν και να δοκιμάσουν: από εναλλακτικά μπάρμπεκιου και βραδιές αφιερωμένες στα φυσικά κρασιά μέχρι προβολές ταινιών που θα επηρεάζουν όσα σερβίρονται στο μπαρ και DJ sets για να χορέψουμε και όχι μόνο να γκρουβάρουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT