Aν είστε κάτοικοι της Aθήνας, ίσως να μη γνωρίζετε ότι απέκτησε το δικό της Selina – λογικό είναι, ποιος γνωρίζει όλες τις ξενοδοχειακές αφίξεις της πόλης του αν δεν τον ενδιαφέρουν για επαγγελματικούς λόγους;
Και αν δεν την έχετε συναντήσει σε κάποια από τις εκατόν σαράντα πέντε μεγάλες και μικρές πόλεις του κόσμου στις οποίες έχει φτάσει μέχρι τώρα το όνομά της, πρόκειται για μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας και βιωματικών εμπειριών που πρωτοεμφανίστηκε το 2014 στην παραλία του Venao, που συγκεντρώνει surfers.
Με καλαίσθητα καταλύματα, παρέχοντας εγκαταστάσεις για εργασία και προτάσεις για αναψυχή, ευεξία και τοπικές εμπειρίες, οι προορισμοί Selina ανά τον κόσμο απευθύνονται στους σύγχρονους ταξιδιώτες-νομάδες, στους σημερινούς επαγγελματίες που εργάζονται remotely (και έχουν αυξηθεί αυτοί που επιλέγουν την Αθήνα για γραφείο τους, το έχετε παρατηρήσει;).
Η ταράτσα του Selina Athens στην πλατεία Θεάτρου θα μας δίνει από φέτος το καλοκαίρι πολλές αφορμές για να ανέβουμε σε αυτήν, εκτός από την απαράμιλλη θέα της.
Παράλληλα, αν την κατοικείτε αυτή την πόλη, αν μένετε στο ευρύτερο κέντρο της ή πίνετε συχνά τα ποτά σας σε αυτό, μάλλον έχετε δει τόσες φορές τον βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα που μάλλον δεν αναζητάτε συχνά μαγαζιά με αυτήν τη θέα – υπάρχει αυτή η κατηγορία Αθηναίων που με το που ακούει «ταράτσα» σκέφτεται αμέσως «τουριστικό μαγαζί», πόσο μάλλον όταν ακούει «rooftop σε ξενοδοχείο». Και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τον αριθμό τους, λίγες είναι εκείνες που καταφέρνουν τελικά να μας απευθύνονται και να μας κερδίζουν.
Η ταράτσα του Selina Athens στην πλατεία Θεάτρου θα μας δίνει από φέτος το καλοκαίρι πολλές αφορμές για να ανέβουμε σε αυτήν, εκτός από την απαράμιλλη θέα της. Η αλήθεια είναι ότι έχει ένα από τα πιο προνομιακά κάδρα στην Ακρόπολη, το σκηνικό από κει πάνω είναι 360 μοιρών, άκρως urban –αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι του–, ενώ το μάτι φτάνει μέχρι θάλασσα.
Εκεί πλέον συναντάμε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει διάφορα επιτυχημένα κόνσεπτ τα τελευταία χρόνια. Ο Βασίλης Στεφανάκης, που βρίσκεται πίσω από το Lost, το Noah, το Diego και το Tyler’s, εξηγεί πως το μενού του Rooftop είναι μαζεμένο γιατί πρόκειται να επενδύσει σε διαφορετικές και θεματικές ιδέες.
Για παράδειγμα, κάθε Παρασκευή μέσα στον Ιούλιο θα στήνουν ένα μπάρμπεκιου και τη μία φόρα θα σερβίρουν κεμπάπ τόνου, κεμπάπ αρνί - μοσχάρι αλλά και ρεβιθιού, χειροποίητες πίτες και κάποια sides, την άλλη θα κάνουν ταντούρι γαρίδες, κοτόπουλο, και ό,τι ψάρι βρουν. Ετοιμάζουν και βραδιές αφιερωμένες στο κρασί, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ταιριάζουν τα κρασιά του εκάστοτε εγχώριου οινοποιείου με τα τυριά και τα αλλαντικά που βγάζει η περιοχή του.
Γενικά, η λίστα των κρασιών που τρέχει καθημερινά σε αυτή την ταράτσα και την έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καραμπίνης είναι σύντομη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, με ονόματα της natural σχολής από την Ελλάδα αλλά και ένα κορυφαίο κρασί από τον διεθνή αμπελώνα, το Danger volt 380 Pet Nat του Milan Νestarec από την Τσεχία που πρέπει να το δοκιμάσετε.
Όσο για το τι συμβαίνει στο μπαρ, προφανώς και υπάρχει ένα σταθερό, αλλά κάποιες μέρες θα στήνεται και ένα έξτρα που θα ανανεώνει κάθε μήνα τις προτάσεις του. Μπορεί να σερβίρει μόνο tiki cocktails, μπορεί να κάνει μόνο Νεγκρόνι, σε κάθε περίπτωση θα είναι «ντυμένο» ανάλογα. Θα κάνουν και προβολές ταινιών και ανάλογα με το ποια έχουν επιλέξει κάθε φορά θα δοκιμάζουμε κοκτέιλ και πιάτα εμπνευσμένα από αυτή.
Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Rooftop, αφού, όπως εξηγεί ο Βασίλης Στεφανάκης, «έχουμε κουραστεί από τα άψογα DJ sets, θέλουμε τα πράγματα να είναι πιο αυθόρμητα, να συνδυάζουμε ακόμα και αταίριαστα μεταξύ τους πράγματα, λες και είμαστε σε σπιτικό πάρτι». Θα ακούμε disco, θα συναντάμε live, το έχουν βάλει σκοπό να χορεύουμε και όχι απλώς να γκρουβάρουμε.
Τις μέρες που δεν θα μας περιμένουν με κάτι σπέσιαλ έχουν να μας προσφέρουν ένα χαλαρό και καθόλου στημένο περιβάλλον, μια ταράτσα όπου θα συναντάμε κόσμο που έχει επιλέξει την Αθήνα για τις διακοπές του, άρα είναι ήδη χαρούμενος και δημιουργεί καλό vibe στο οποίο μπορούμε να προσαρμοστούμε ακόμα και όσοι ξέρουμε την πόλη.
Το σφιχτό, πολυσυλλεκτικό και comfort μενού που έχει δημιουργήσει η Ελένη Σαράντη (Diego, Noah) έχει προτάσεις πρωινού που σερβίρονται μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι και πιάτα που σερβίρονται μέχρι αργά το βράδυ. Δοκιμάστε τα.
Και κάτι ακόμα σημαντικό. Αν και βρίσκεται ψηλά, αν και έχει προνομιακή θέα και λειτουργεί εντός ενός ξενοδοχείου, η νέα ταράτσα της Αθήνας που μας περιμένει στην πλατεία Θεάτρου έχει τιμές λογικές, καθόλου ξενοδοχειακές.
Θεάτρου 8, 216 0010891. Μπορείτε να μαθαίνετε όσα θα συμβαίνουν στο The Rooftop εδώ.