Live

The Rooftop: Στην πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
Τις μέρες που δεν θα μας περιμένουν με κάτι σπέσιαλ έχουν να μας προσφέρουν ένα χαλαρό και καθόλου στημένο περιβάλλον, μια ταράτσα όπου θα συναντάμε κόσμο που έχει επιλέξει την Αθήνα για τις διακοπές του.
0

Aν είστε κάτοικοι της Aθήνας, ίσως να μη γνωρίζετε ότι απέκτησε το δικό της Selina – λογικό είναι, ποιος γνωρίζει όλες τις ξενοδοχειακές αφίξεις της πόλης του αν δεν τον ενδιαφέρουν για επαγγελματικούς λόγους;

Και αν δεν την έχετε συναντήσει σε κάποια από τις εκατόν σαράντα πέντε μεγάλες και μικρές πόλεις του κόσμου στις οποίες έχει φτάσει μέχρι τώρα το όνομά της, πρόκειται για μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας και βιωματικών εμπειριών που πρωτοεμφανίστηκε το 2014 στην παραλία του Venao, που συγκεντρώνει surfers. 

Με καλαίσθητα καταλύματα, παρέχοντας εγκαταστάσεις για εργασία και προτάσεις για αναψυχή, ευεξία και τοπικές εμπειρίες, οι προορισμοί Selina ανά τον κόσμο απευθύνονται στους σύγχρονους ταξιδιώτες-νομάδες, στους σημερινούς επαγγελματίες που εργάζονται remotely (και έχουν αυξηθεί αυτοί που επιλέγουν την Αθήνα για γραφείο τους, το έχετε παρατηρήσει;). 

Η ταράτσα του Selina Athens στην πλατεία Θεάτρου θα μας δίνει από φέτος το καλοκαίρι πολλές αφορμές για να ανέβουμε σε αυτήν, εκτός από την απαράμιλλη θέα της.

Παράλληλα, αν την κατοικείτε αυτή την πόλη, αν μένετε στο ευρύτερο κέντρο της ή πίνετε συχνά τα ποτά σας σε αυτό, μάλλον έχετε δει τόσες φορές τον βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα που μάλλον δεν αναζητάτε συχνά μαγαζιά με αυτήν τη θέα – υπάρχει αυτή η κατηγορία Αθηναίων που με το που ακούει «ταράτσα» σκέφτεται αμέσως «τουριστικό μαγαζί», πόσο μάλλον όταν ακούει «rooftop σε ξενοδοχείο». Και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τον αριθμό τους, λίγες είναι εκείνες που καταφέρνουν τελικά να μας απευθύνονται και να μας κερδίζουν. 

The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
Θα κάνουν και προβολές ταινιών και ανάλογα με το ποια έχουν επιλέξει κάθε φορά, θα δοκιμάζουμε κοκτέιλ και πιάτα εμπνευσμένα από αυτή. 

Η ταράτσα του Selina Athens στην πλατεία Θεάτρου θα μας δίνει από φέτος το καλοκαίρι πολλές αφορμές για να ανέβουμε σε αυτήν, εκτός από την απαράμιλλη θέα της. Η αλήθεια είναι ότι έχει ένα από τα πιο προνομιακά κάδρα στην Ακρόπολη, το σκηνικό από κει πάνω είναι 360 μοιρών, άκρως urban –αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι του–, ενώ το μάτι φτάνει μέχρι θάλασσα. 

Εκεί πλέον συναντάμε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει διάφορα επιτυχημένα κόνσεπτ τα τελευταία χρόνια. Ο Βασίλης Στεφανάκης, που βρίσκεται πίσω από το Lost, το Noah, το Diego και το Tyler’s, εξηγεί πως το μενού του Rooftop είναι μαζεμένο γιατί πρόκειται να επενδύσει σε διαφορετικές και θεματικές ιδέες.

Για παράδειγμα, κάθε Παρασκευή μέσα στον Ιούλιο θα στήνουν ένα μπάρμπεκιου και τη μία φόρα θα σερβίρουν κεμπάπ τόνου, κεμπάπ αρνί - μοσχάρι αλλά και ρεβιθιού, χειροποίητες πίτες και κάποια sides, την άλλη θα κάνουν ταντούρι γαρίδες, κοτόπουλο, και ό,τι ψάρι βρουν. Ετοιμάζουν και βραδιές αφιερωμένες στο κρασί, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ταιριάζουν τα κρασιά του εκάστοτε εγχώριου οινοποιείου με τα τυριά και τα αλλαντικά που βγάζει η περιοχή του.

Γενικά, η λίστα των κρασιών που τρέχει καθημερινά σε αυτή την ταράτσα και την έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καραμπίνης είναι σύντομη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, με ονόματα της natural σχολής από την Ελλάδα αλλά και ένα κορυφαίο κρασί από τον διεθνή αμπελώνα, το Danger volt 380 Pet Nat του Milan Νestarec από την Τσεχία που πρέπει να  το δοκιμάσετε. 

Όσο για το τι συμβαίνει στο μπαρ, προφανώς και υπάρχει ένα σταθερό, αλλά κάποιες μέρες θα στήνεται και ένα έξτρα που θα ανανεώνει κάθε μήνα τις προτάσεις του. Μπορεί να σερβίρει μόνο tiki cocktails, μπορεί να κάνει μόνο Νεγκρόνι, σε κάθε περίπτωση θα είναι «ντυμένο» ανάλογα. Θα κάνουν και προβολές ταινιών και ανάλογα με το ποια έχουν επιλέξει κάθε φορά θα δοκιμάζουμε κοκτέιλ και πιάτα εμπνευσμένα από αυτή. 

The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
Η λίστα των κρασιών που τρέχει καθημερινά σε αυτή την ταράτσα και την έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καραμπίνης είναι σύντομη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Rooftop, αφού, όπως εξηγεί ο Βασίλης Στεφανάκης, «έχουμε κουραστεί από τα άψογα DJ sets, θέλουμε τα πράγματα να είναι πιο αυθόρμητα, να συνδυάζουμε ακόμα και αταίριαστα μεταξύ τους πράγματα, λες και είμαστε σε σπιτικό πάρτι». Θα ακούμε disco, θα συναντάμε live, το έχουν βάλει σκοπό να χορεύουμε και όχι απλώς να γκρουβάρουμε. 

Τις μέρες που δεν θα μας περιμένουν με κάτι σπέσιαλ έχουν να μας προσφέρουν ένα χαλαρό και καθόλου στημένο περιβάλλον, μια ταράτσα όπου θα συναντάμε κόσμο που έχει επιλέξει την Αθήνα για τις διακοπές του, άρα είναι ήδη χαρούμενος και δημιουργεί καλό vibe στο οποίο μπορούμε να προσαρμοστούμε ακόμα και όσοι ξέρουμε την πόλη.

Το σφιχτό, πολυσυλλεκτικό και comfort μενού που έχει δημιουργήσει η Ελένη Σαράντη (Diego, Noah) έχει προτάσεις πρωινού που σερβίρονται μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι και πιάτα που σερβίρονται μέχρι αργά το βράδυ. Δοκιμάστε τα.

Και κάτι ακόμα σημαντικό. Αν και βρίσκεται ψηλά, αν και έχει προνομιακή θέα και λειτουργεί εντός ενός ξενοδοχείου, η νέα ταράτσα της Αθήνας που μας περιμένει στην πλατεία Θεάτρου έχει τιμές λογικές, καθόλου ξενοδοχειακές. 

Θεάτρου 8, 216 0010891. Μπορείτε να μαθαίνετε όσα θα συμβαίνουν στο The Rooftop εδώ.

Γεύση
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
18άρηδες, μια νέα γενιά με δικό της, νέο τρόπο διασκέδασης

Urban Culture / Οι 18άρηδες έχουν έναν νέο, δικό τους τρόπο διασκέδασης

Η παρατεταμένη περίοδος απομόνωσης λόγω Covid και οι απανωτές κρίσεις κάθε είδους έχουν αλλάξει τις συνήθειες των εφήβων. Οι σημερινοί 18αρηδες έχουν ανακαλύψει δικούς τους τρόπους διασκέδασης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Psyche

Νέα άφιξη / Psyche: To νέο wine bar της Αθήνας είναι πολύ καλά κρυμμένο στην καρδιά του κέντρου

Αν και βρίσκεται ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους του Συντάγματος, είναι σχεδόν αδύνατο να το πιάσει το μάτι κάποιου περαστικού. Σε μια στοά του κέντρου μόλις άνοιξε ένα μέρος αφιερωμένο στο καλό κρασί και στις νόστιμες μπουκιές που μπορούν να το συνοδεύσουν, το επόμενο after work στέκι για χαλαρές βραδιές και συζητήσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ