Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Πέντε πολύ αξιόλογα ελληνικά, ροζέ κρασιά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Peplo

(Αργολίδα)

Κτήμα Σκούρα / Μαυροφίλερο - Αγιωργίτικο - Syrah / 2017

Ο κοσμοπολίτης Γιώργος Σκούρας «ανατρέπει τα συνηθισμένα» με την άρτι αφιχθείσα ροζέ πρότασή του, όπου κάθε ποικιλία του απολαυστικού χαρμανιού χαίρει διαφορετικής οινοποίησης. Το Μαυροφίλερο ωριμασμένο σε ανοξείδωτη δεξαμενή, το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας και το κοσμοπολίτικο Syrah σε πήλινους αμφορείς.

Εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, εσπεριδοειδών και λευκών ανθέων. Στο στόμα εντυπωσιακός συνδυασμός φινέτσας και γευστικής πολυπλοκότητας, με αισθητή οξύτητα και νεύρο. Ροζέ μοναδικό σαν τον δημιουργό του.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Granatus

(Αττική)

Οινοποιείο Παπαγιαννάκου / Cabernet Sauvignon - Αγιωργίτικο / 2017

Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος αναδεικνύει τον αττικό αμπελώνα με κρασιά που έχουν χαρακτήρα. Το φρουτώδες Αγιωργίτικο σμίγει αρμονικά με το δυναμικό Cabernet Sauvignon και το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό, σκουρόχρωμο ροζέ.

Εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Πλούσια γεύση κερασιού, φράουλας και καραμέλας βουτύρου. Μακρά, νόστιμη επίγευση με νότες ροδιού.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Fine Rose

(Ξάνθη)

Ανατολικοί Αμπελώνες / Μαυρούδι - Ασύρτικο / 2017

Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας

Από τον βορειότερο παραθαλάσσιο αμπελώνα της χώρας, το ερυθρό Μαυρούδι σμίγει με το λευκό Ασύρτικο σε ένα ροζέ χαρμάνι με μεγάλο ενδιαφέρον. Ζωηρό σομόν χρώμα με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως φράουλα, βατόμουρο, πετροκέρασο και βύσσινο.

Στο στόμα φανερώνεται γενναιόδωρα το δυναμικό του Ασύρτικου, με κυρίαρχα τα εσπεριδοειδή και την τραγανή οξύτητα. Σύνθετη και πληθωρική γεύση, με απολαυστική επίγευση.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ξινόμαυρο Nature (Νάουσα)

Oenos Nature / Ξινόμαυρο / 2016

Προϊόν ήπιας οινοποίησης,

με ελάχιστα θειώδη

Γαστρονομικό ανοιχτόχρωμο ροζέ που ξεχωρίζει για την εξαιρετική συμπύκνωση και τη σπιρτάδα του. Κομψά αρώματα ώριμης φράουλας, μαρμελάδας ντομάτας και απαλές πιπεράτες νότες.

Δροσιστική γεύση με αισθητή οξύτητα, απολαυστικό φρουτώδη χαρακτήρα και μακρά επίγευση. Μια πρόταση από το πολυδύναμο Ξινόμαυρο, την ερυθρή ποικιλία που «διαπρέπει» και στις ροζέ οινοποιήσεις.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ρόδον off-dry

(Λήμνος)

Limnos Organic Wines / Μοσχάτο Αλεξανδρείας - Λημνιό / 2017

Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας

Η αμπελοοινική Λήμνος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον χάρη στην άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορία της με το αμπέλι και το κρασί σε συνδυασμό με το μικροκλίμα του νησιού. Η νέα ημίξηρη ροζέ πρόταση διακρίθηκε πρόσφατα σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως, τον γαλλικό Challenge International Du Vin.

Εκφραστικά αρώματα τριαντάφυλλου, λουκουμιού και μαρμελάδας φράουλας. Στο στόμα αισθητή οξύτητα, φρουτώδης χαρακτήρας και γλυκιά αίσθηση τριαντάφυλλου. Απολαυστικό τελείωμα με επίγευση καραμέλας φράουλας. Άκρως απολαυστικό απεριτίφ για το καλοκαίρι!

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ