Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Πέντε πολύ αξιόλογα ελληνικά, ροζέ κρασιά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Peplo

(Αργολίδα)

Κτήμα Σκούρα / Μαυροφίλερο - Αγιωργίτικο - Syrah / 2017

Ο κοσμοπολίτης Γιώργος Σκούρας «ανατρέπει τα συνηθισμένα» με την άρτι αφιχθείσα ροζέ πρότασή του, όπου κάθε ποικιλία του απολαυστικού χαρμανιού χαίρει διαφορετικής οινοποίησης. Το Μαυροφίλερο ωριμασμένο σε ανοξείδωτη δεξαμενή, το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας και το κοσμοπολίτικο Syrah σε πήλινους αμφορείς.

Εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, εσπεριδοειδών και λευκών ανθέων. Στο στόμα εντυπωσιακός συνδυασμός φινέτσας και γευστικής πολυπλοκότητας, με αισθητή οξύτητα και νεύρο. Ροζέ μοναδικό σαν τον δημιουργό του.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Granatus

(Αττική)

Οινοποιείο Παπαγιαννάκου / Cabernet Sauvignon - Αγιωργίτικο / 2017

Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος αναδεικνύει τον αττικό αμπελώνα με κρασιά που έχουν χαρακτήρα. Το φρουτώδες Αγιωργίτικο σμίγει αρμονικά με το δυναμικό Cabernet Sauvignon και το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό, σκουρόχρωμο ροζέ.

Εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Πλούσια γεύση κερασιού, φράουλας και καραμέλας βουτύρου. Μακρά, νόστιμη επίγευση με νότες ροδιού.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Fine Rose

(Ξάνθη)

Ανατολικοί Αμπελώνες / Μαυρούδι - Ασύρτικο / 2017

Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας

Από τον βορειότερο παραθαλάσσιο αμπελώνα της χώρας, το ερυθρό Μαυρούδι σμίγει με το λευκό Ασύρτικο σε ένα ροζέ χαρμάνι με μεγάλο ενδιαφέρον. Ζωηρό σομόν χρώμα με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως φράουλα, βατόμουρο, πετροκέρασο και βύσσινο.

Στο στόμα φανερώνεται γενναιόδωρα το δυναμικό του Ασύρτικου, με κυρίαρχα τα εσπεριδοειδή και την τραγανή οξύτητα. Σύνθετη και πληθωρική γεύση, με απολαυστική επίγευση.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ξινόμαυρο Nature (Νάουσα)

Oenos Nature / Ξινόμαυρο / 2016

Προϊόν ήπιας οινοποίησης,

με ελάχιστα θειώδη

Γαστρονομικό ανοιχτόχρωμο ροζέ που ξεχωρίζει για την εξαιρετική συμπύκνωση και τη σπιρτάδα του. Κομψά αρώματα ώριμης φράουλας, μαρμελάδας ντομάτας και απαλές πιπεράτες νότες.

Δροσιστική γεύση με αισθητή οξύτητα, απολαυστικό φρουτώδη χαρακτήρα και μακρά επίγευση. Μια πρόταση από το πολυδύναμο Ξινόμαυρο, την ερυθρή ποικιλία που «διαπρέπει» και στις ροζέ οινοποιήσεις.

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ρόδον off-dry

(Λήμνος)

Limnos Organic Wines / Μοσχάτο Αλεξανδρείας - Λημνιό / 2017

Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας

Η αμπελοοινική Λήμνος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον χάρη στην άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορία της με το αμπέλι και το κρασί σε συνδυασμό με το μικροκλίμα του νησιού. Η νέα ημίξηρη ροζέ πρόταση διακρίθηκε πρόσφατα σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως, τον γαλλικό Challenge International Du Vin.

Εκφραστικά αρώματα τριαντάφυλλου, λουκουμιού και μαρμελάδας φράουλας. Στο στόμα αισθητή οξύτητα, φρουτώδης χαρακτήρας και γλυκιά αίσθηση τριαντάφυλλου. Απολαυστικό τελείωμα με επίγευση καραμέλας φράουλας. Άκρως απολαυστικό απεριτίφ για το καλοκαίρι!

Το μεγάλο τρεντ του φετινού καλοκαιριού έχει χρώμα ροζ Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT