Μezze: Eδώ τρώνε οι παρέες στη Γλυφάδα

Μezze: Eδώ τρώνε οι παρέες στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Μezze: Eδώ τρώνε οι παρέες στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Ο χώρος είναι στημένος με χαλαρή διάθεση και ρετρό διακοσμητικές πινελιές, μαρμάρινα τραπέζια, σιδερένιες καρέκλες και τεράστιες τζαμαρίες...

Το μεζεδοπωλείο είναι το είδος εκείνο του εστιατορίου που έχει αποδειχτεί το πιο «ευκολοφόρετο» για όλους. Ταιριάζει με κάθε διάθεση, κάθε ώρα, κάθε ηλικία, προσφέρεται για το προσφιλές σπορ του «τσιμπολογήματος» πάνω από ένα γεμάτο τραπέζι και τα τελευταία χρόνια –συνήθως– δίνει μια σχέση τιμής/ποιότητας που δεν τρομάζει ούτε και τα πιο «κουρασμένα» πορτοφόλια. Αυτές τις προδιαγραφές οφείλει να τηρεί όποιο εστιατόριο θέλει να λέγεται μεζεδοπωλείο και να διεκδικεί με το σπαθί του τις προτιμήσεις ενός πλήθους πελατών που έχει πολλές επιλογές. Όσο απλό και αν ακούγεται όμως, άλλο τόσο δύσκολο είναι να εφαρμόσει κανείς τη θεωρία στην πράξη. Τις σκέψεις αυτές κάνω Παρασκευή βράδυ στη γεμάτη σάλα του Mezze Γλυφάδα, το οποίο δείχνει να ξέρει καλά τη «συνταγή» της επιτυχημένης διασκέδασης και τη σερβίρει με τον καλύτερο τρόπο. Ποιος είπε ότι η εμπειρία δεν παίζει ρόλο στην εστίαση; Όταν διαχειρίζεσαι εστιατόρια επί τριάντα τέσσερα χρόνια, όπως ο Όμιλος Σταύρου που «τρέχει» και το Mezze Γλυφάδα, τότε έχεις προλάβει να κάνεις τις επιτυχίες και τα λάθη σου και να διδαχτείς και από τα δύο. Αυτό ίσως να το γνωρίζει λίγο το κοινό που βρίσκεται στη σάλα, όμως γνωρίζει πολύ καλά να κάνει τον απολογισμό του, αν αποχωρήσει με ένα χαμόγελο, έχοντας «μετρήσει» γεύσεις, περιβάλλον, σέρβις και τιμές στο τέλος της βραδιάς. Ο χώρος είναι στημένος με χαλαρή διάθεση και ρετρό διακοσμητικές πινελιές, μαρμάρινα τραπέζια, σιδερένιες καρέκλες και τεράστιες τζαμαρίες με θέα το τραμ που διασχίζει νωχελικά τον κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας.

Ο κατάλογος είναι πλούσιος και αποκαλύπτει καλή γνώση όχι τυχαία, αφού την επιμέλεια του μενού έχει κάνει ένας έμπειρος σεφ όπως ο Νίκος Φωτιάδης, που γνωρίζει εξαιρετικά όχι μόνο τα ελληνικά προϊόντα αλλά και τον τρόπο να τα αξιοποιεί με σεβασμό και αγάπη. Από τα ορεκτικά τιμήσαμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια τσιπούρας με μαραθόριζα και τους σπόρους της (€5), το ζουμερό σαγανάκι τυριών μέσα σε κανταΐφι (€7), τα καλοφτιαγμένα παστουρμαδοπιτάκια (€5) με φύλλο τραγανό που συνοδεύονται από σάλτσα γιαουρτιού και δροσερή παντζαροσαλάτα με ψητό μανούρι (€7). Παρακάμψαμε τους θαλασσομεζέδες, αφήνοντάς τους για επόμενη φορά, και εστιάσαμε στους κρεατομεζέδες, δοκιμάζοντας την τηγανιά με αυγά μάτια πάνω σε χειροποίητες τηγανητές πατάτες και πικάντικο σουτζούκι (€6,50), όπου βουτάς με λαχτάρα την μπουκιά του ψωμιού στον κατακόκκινο κρόκο του αυγού και συνεχίζεις με τις πατάτες και το ανάλαφρα ψημένο σουτζούκι, που η πικάντικη γεύση του είναι σαν πυροτέχνημα στο στόμα. Το μοσχαρίσιο τας κεμπάπ με τηγανητές πατάτες (€7,80) έχει σπιτική γεύση. Μαγειρεμένο με καρότο και πιπεριές, σε κερδίζει με τη βαθιά νοστιμιά και τον μπαχαρένιο χαρακτήρα του. Τα καλοφτιαγμένα πιάτα απολαμβάνουν οι παρέες και το κέφι ενισχύεται με τους μουσικούς και τα ρεμπέτικα τραγούδια.

☛ Mezze Glyfada, Φοίβης 11 & Μεταξά 34, Γλυφάδα, 210 8980480

 

Μezze: Eδώ τρώνε οι παρέες στη Γλυφάδα Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ