Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα.
0

Έχουν φτάσει αυτοί οι μήνες (και αυτές οι θερμοκρασίες) που μας κάνουν να αναζητάμε τις αυλές αυτής της πόλης προκειμένου να δώσουμε ραντεβού για φαγητό και ποτό. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές, για κάθε στυλ, κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν στηθεί σε σημεία που μας κάνουν να νομίζουμε ότι βρισκόμαστε μακριά από το κέντρο της πόλης ενώ το μποτιλιάρισμά του βρίσκεται στα αλήθεια λίγο πιο πέρα. 

Μια από αυτές τις αυλές –που είναι πραγματικά ολόκληρος κήπος, ένας από τους ωραιότερους και πιο κομψούς που έχουμε– είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής που μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα. Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Με το φετινό του μενού με τις ποικίλες αναφορές, ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού, να το συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά ποτά που φτιάχνονται σε μια εντυπωσιακή μπάρα, να απολαύσετε αυτή την αίσθηση προσιτής και χαλαρής πολυτέλειας που αφήνει αυτό το εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Φέτος το καλοκαίρι, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής μιλάει άπταιστα ιαπωνικά. Με εξειδίκευση στην πανασιατική κουζίνα και το σούσι, με θητεία στο Nobu και ως executive chef στο Roka Mayfair του Λονδίνου, η περίφημη Γιούκα Αογιάμα βρίσκεται πλέον στο πλευρό του σεφ Μίλτου Κώτση και ενισχύει την κουζίνα του Fuga με τις δικές δημιουργικές ιδέες.

Παράλληλα, ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης –στενός συνεργάτης του Fabrizio Buliani που αγαπήθηκε πολύ στην Αθήνα– και σεφ από την Ιβηρική, συνεργάτες του Trastelis Group, πλαισιώνουν επίσης την κουζίνα και προτείνουν πιάτα έτσι που στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Δηλαδή μπορείτε να μοιραστείτε για το ζέσταμα πικάντικα (ή μη) edamame αλλά και arancini, σεβίτσε μαγιάτικο με μια σάλτσα jalapeno, california rolls μαζί με μαριναρισμένες αντζούγιες σε σάλτσα γκασπάτσο, να παραγγείλετε nigiri τόνου και nigiri λαβράκι αλλά και φρέσκο αστακό με αβγό ποσέ, ψητές πιπεριές padron και αλλαντικό sobrasada. Γιατί όχι; 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργίας Γεωργακοπούλου.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ σας στο μπαρ του κήπου.

Παράλληλα η mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργία Γεωργακοπούλου αποτελεί μια πολύ δυνατή προσθήκη και τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της μπορείτε να τα απολαύσετε είτε σκέτα στο μπαρ του κήπου ή να τα συνδυάσετε με τα πιάτα του εστιατορίου.

Το Terra Roja με λευκή τεκίλα, μεσκάλ, παντζάρι, ξίδι φραμπουάζ, γκρέιπφρουτ, μάραθο και σόδα είναι για μένα το απόλυτο must drink ποτό της ενώ πολύ ωραίο είναι και το Perfect G&T της με ιαπωνικό τζιν, κόκκινη πιπεριά και κόλιανδρο αλλά και το tiki rules αν θέλετε να πιείτε κάτι γλυκόξινο. 

Το Fuga έχει ξεχωριστή είσοδο από τις παραστάσεις του Μεγάρου, θα πρέπει να βρεθείτε στον πλαϊνό δρόμο της Πέτρου Κόκκαλη και στον αριθμό 1, και επειδή κάποιους σας προβληματίζει –και είναι απολύτως λογικό– το πού θα παρκάρετε εκεί, υπάρχει χώρος στάθμευσης ειδικά για τους επισκέπτες του κήπου στο επίπεδο -3 του parking του Μεγάρου, με άμεση πρόσβαση στο εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Πέτρου Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, 2107242979

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Γεύση / Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Σε ένα off Broadway σημείο αλλά και πολύ κοντά στην Τεχνόπολη, σε ένα χαλαρό μέρος που τα προσφέρει όλα προσεγμένα, θα πίνουμε απογευματινά ποτά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, θα δοκιμάζουμε διαφορετικά negroni και κρασιά, θα τρώμε βενετσιάνικες μπρουσκέτες και πατάτες τηγανητές. Στο Ρουφ θα μάθουμε επιτέλους τι πάει να πει apericena. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Γεύση / Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Επειδή όλο και σε κάποιο μπαλκόνι θα μαζευτούμε το καλοκαίρι, ζητήσαμε από τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο του Abstract Athens να μας δώσει απλές συνταγές για να απολαύσουμε υπερκάλτ πολύχρωμα και πολύ δροσιστικά ποτά. Τα δοκιμάσαμε φυσικά, και είναι πεντανόστιμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Γεύση / Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Μετά τις (πολλές) φετινές συναυλίες και τις παραστάσεις του καλοκαιριού ή τις βόλτες με αυτοκίνητο προς την παραλία υπάρχουν εκείνα τα μέρη που ξενυχτάνε μαζί μας για να μας χορτάσουν, όπως κάνουν εδώ και χρόνια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ