ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα.
0

Έχουν φτάσει αυτοί οι μήνες (και αυτές οι θερμοκρασίες) που μας κάνουν να αναζητάμε τις αυλές αυτής της πόλης προκειμένου να δώσουμε ραντεβού για φαγητό και ποτό. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές, για κάθε στυλ, κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν στηθεί σε σημεία που μας κάνουν να νομίζουμε ότι βρισκόμαστε μακριά από το κέντρο της πόλης ενώ το μποτιλιάρισμά του βρίσκεται στα αλήθεια λίγο πιο πέρα. 

Μια από αυτές τις αυλές –που είναι πραγματικά ολόκληρος κήπος, ένας από τους ωραιότερους και πιο κομψούς που έχουμε– είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής που μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα. Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Με το φετινό του μενού με τις ποικίλες αναφορές, ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού, να το συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά ποτά που φτιάχνονται σε μια εντυπωσιακή μπάρα, να απολαύσετε αυτή την αίσθηση προσιτής και χαλαρής πολυτέλειας που αφήνει αυτό το εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Φέτος το καλοκαίρι, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής μιλάει άπταιστα ιαπωνικά. Με εξειδίκευση στην πανασιατική κουζίνα και το σούσι, με θητεία στο Nobu και ως executive chef στο Roka Mayfair του Λονδίνου, η περίφημη Γιούκα Αογιάμα βρίσκεται πλέον στο πλευρό του σεφ Μίλτου Κώτση και ενισχύει την κουζίνα του Fuga με τις δικές δημιουργικές ιδέες.

Παράλληλα, ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης –στενός συνεργάτης του Fabrizio Buliani που αγαπήθηκε πολύ στην Αθήνα– και σεφ από την Ιβηρική, συνεργάτες του Trastelis Group, πλαισιώνουν επίσης την κουζίνα και προτείνουν πιάτα έτσι που στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Δηλαδή μπορείτε να μοιραστείτε για το ζέσταμα πικάντικα (ή μη) edamame αλλά και arancini, σεβίτσε μαγιάτικο με μια σάλτσα jalapeno, california rolls μαζί με μαριναρισμένες αντζούγιες σε σάλτσα γκασπάτσο, να παραγγείλετε nigiri τόνου και nigiri λαβράκι αλλά και φρέσκο αστακό με αβγό ποσέ, ψητές πιπεριές padron και αλλαντικό sobrasada. Γιατί όχι; 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργίας Γεωργακοπούλου.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ σας στο μπαρ του κήπου.

Παράλληλα η mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργία Γεωργακοπούλου αποτελεί μια πολύ δυνατή προσθήκη και τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της μπορείτε να τα απολαύσετε είτε σκέτα στο μπαρ του κήπου ή να τα συνδυάσετε με τα πιάτα του εστιατορίου.

Το Terra Roja με λευκή τεκίλα, μεσκάλ, παντζάρι, ξίδι φραμπουάζ, γκρέιπφρουτ, μάραθο και σόδα είναι για μένα το απόλυτο must drink ποτό της ενώ πολύ ωραίο είναι και το Perfect G&T της με ιαπωνικό τζιν, κόκκινη πιπεριά και κόλιανδρο αλλά και το tiki rules αν θέλετε να πιείτε κάτι γλυκόξινο. 

Το Fuga έχει ξεχωριστή είσοδο από τις παραστάσεις του Μεγάρου, θα πρέπει να βρεθείτε στον πλαϊνό δρόμο της Πέτρου Κόκκαλη και στον αριθμό 1, και επειδή κάποιους σας προβληματίζει –και είναι απολύτως λογικό– το πού θα παρκάρετε εκεί, υπάρχει χώρος στάθμευσης ειδικά για τους επισκέπτες του κήπου στο επίπεδο -3 του parking του Μεγάρου, με άμεση πρόσβαση στο εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Πέτρου Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, 2107242979

Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Γεύση / Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Σε ένα off Broadway σημείο αλλά και πολύ κοντά στην Τεχνόπολη, σε ένα χαλαρό μέρος που τα προσφέρει όλα προσεγμένα, θα πίνουμε απογευματινά ποτά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, θα δοκιμάζουμε διαφορετικά negroni και κρασιά, θα τρώμε βενετσιάνικες μπρουσκέτες και πατάτες τηγανητές. Στο Ρουφ θα μάθουμε επιτέλους τι πάει να πει apericena. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Γεύση / Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Επειδή όλο και σε κάποιο μπαλκόνι θα μαζευτούμε το καλοκαίρι, ζητήσαμε από τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο του Abstract Athens να μας δώσει απλές συνταγές για να απολαύσουμε υπερκάλτ πολύχρωμα και πολύ δροσιστικά ποτά. Τα δοκιμάσαμε φυσικά, και είναι πεντανόστιμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Γεύση / Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Μετά τις (πολλές) φετινές συναυλίες και τις παραστάσεις του καλοκαιριού ή τις βόλτες με αυτοκίνητο προς την παραλία υπάρχουν εκείνα τα μέρη που ξενυχτάνε μαζί μας για να μας χορτάσουν, όπως κάνουν εδώ και χρόνια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT