Όλες οι μπίρες του κόσμου

Όλες οι μπίρες του κόσμου Facebook Twitter
Η σάλα του ακολουθεί την κλασική αισθητική προσέγγιση της μπιραρίας όπου το σκουρόχρωμο ξύλο κυριαρχεί, με μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές και σήματα από μπίρες στους τοίχους
0

Όλες οι μπίρες του κόσμου Facebook Twitter
O εσωτερικός χώρος επικοινωνεί άμεσα με τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος τώρα το καλοκαίρι είναι ασφυκτικά γεμάτος.

 

Μία από τις σχετικά πρόσφατες αφίξεις στον χώρο είναι το Beerology στην Ηλιούπολη. Εδώ είναι εμφανές το ενδιαφέρον και η γνώση που υπάρχει για την μπίρα. Το διαπιστώνεις με το που θα αρχίσεις να περιπλανιέσαι στον πραγματικά μεγάλο κατάλογο με τις προτάσεις του σε μπίρες. Δεν είναι μόνο η έκταση που εντυπωσιάζει αλλά και ο τρόπος παρουσίασης. Είναι κατανεμημένες κατά είδος, με πληροφορίες για την προέλευση, την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τα χαρακτηριστικά τους. Ωστόσο, πέρα από την ποιοτική αξιολόγηση της παρουσίασης, το μέγεθος πάντα μετράει και όσον αφορά αυτό το θέμα το Beerology δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού ο κατάλογός του περιλαμβάνει 130 ετικέτες από όλο τον κόσμο και 9 βαρέλια. Το extra large μέγεθος του καταλόγου δεν επηρεάζει τις τιμές, οι οποίες, όπως διαπιστώνεις, «βγαίνουν» σε medium size και, όπως και να 'χει, υπάρχουν επιλογές για κάθε τσέπη. Η σάλα του ακολουθεί την κλασική αισθητική προσέγγιση της μπιραρίας όπου το σκουρόχρωμο ξύλο κυριαρχεί, με μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές και σήματα από μπίρες στους τοίχους. Επικοινωνεί άμεσα με τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος τώρα το καλοκαίρι είναι ασφυκτικά γεμάτος. Η μεγάλη προσέλευση δεν επηρεάζει το σέρβις, που ανταποκρίνεται καλά στις «σκληρές» συνθήκες.

Το φαγητό είναι τυπικό, χωρίς εξάρσεις,  το κλασικό που περιμένει να βρει κανείς σε μια μπιραρία. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει λουκάνικα, burger, κότσι, κοτολέτα κοτόπουλο και άφθονες τηγανητές πατάτες. Οι μερίδες δίνουν την αίσθηση της πληθώρας, γεγονός που δείχνει να ικανοποιεί ιδιαίτερα τους πολλούς φίλους που έχει κάνει το μαγαζί στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί – ιδίως αν λάβει υπόψη του κανείς την πολύ χαμηλή τιμολόγηση που έχουν αυτές οι ξέχειλες μερίδες. Το Beerology δείχνει να το προτιμά πολύς νεαρόκοσμος που εκτιμά ιδιαίτερα τη σχέση ποσότητας-τιμής και τη μεγάλη ποικιλία ενός τόσου προσφιλούς ποτού όπως η μπίρα.

 

☛ Beerology, Ηρώων Πολυτεχνείου 4α, Ηλιούπολη, 211 1848866.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.