ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Στο I Cake You, εκτός από τα μπισκότα, φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι στον χώρο της εστίασης δεν υπάρχει ο παράγοντας τύχης. Αν κάτι μαθευτεί στόμα με στόμα και παραμείνει στην επικαιρότητα για χρόνια, σημαίνει ότι κάτι καλό κάνει.

Το μικρό μαγαζί με τα μπισκότα της Θεμιστοκλέους είναι απ' αυτά τα μαγαζιά που δημιουργήθηκαν με αγάπη για να γεμίσουν ένα κενό στην αγορά, προσφέροντας πεντανόστιμα cookies, γλυκά και αλμυρές τάρτες και πίτες. Γι' αυτό όχι μόνο διατηρεί την πελατεία του αλλά και κάθε χρόνο αποκτά νέους, φανατικούς θαμώνες.

Οι ιδιοκτήτες του, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Ανήσυχα πνεύματα οι ίδιοι, βαριούνται εύκολα, αναζητούν συνεχώς το περισσότερο και το καλύτερο και δεν διστάζουν να πειραματίζονται καθημερινά με νέες γεύσεις. Έτσι και οι πελάτες δεν χορταίνουν τις νοστιμιές τους και δεν σταματούν να επισκέπτονται το μαγαζί για να ανακαλύψουν τι νέο έχουν σκεφτεί και δημιουργήσει οι Μπόγρηδες.


Την τελευταία φορά που πήγα στο I Cake You, του οποίου το όνομα αγαπώ γιατί μου θυμίζει το «I Hate You» και μου κάνει ιδιαίτερα η αντίθεση γλυκού και πικρού συναισθήματος, ήταν πρωί και είχε ενεργοποιηθεί η ελαφριά μελαγχολία του φθινοπώρου. Όλοι ξέρουν πως για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, το καλύτερο είναι να βουτήξεις στη ζάχαρη και τη σοκολάτα κι εγώ έκανα ακριβώς αυτό.

Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιo μυαλό των παιδιών. 


Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Διάλεξα το γάλα μου, αποφάσισα να αποφύγω το σοκολατούχο και προτίμησα το light, και ζήτησα να μου προσθέσουν εκείνα τα φανταστικά δημητριακά με φιστικοβούτυρο, που μόνο εδώ μπορεί να βρει κάποιος, γιατί τα παιδιά τα φέρνουν από το εξωτερικό, αποκλειστικά για το μαγαζί.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Οι ιδιοκτήτες, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Η ιδέα να προσφέρει ένα μαγαζί κάτι τόσο απλό και τόσο αγαπημένο μού φαίνεται συγκλονιστική. Αν σκεφτείς, μάλιστα, πως από το μαγαζί περνάνε φοιτητές αλλά και δεκάδες επαγγελματίες που έχουν τα γραφεία τους τριγύρω, η δυνατότητα που τους δίνεται να ξεκινάνε τη μέρα με κάτι τόσο λαχταριστό είναι εμπνευσμένη.


Φυσικά, το μπολ με τα δημητριακά ήταν μόνο η αρχή. Εξάλλου, από το I Cake You δεν θέλεις να φύγεις γρήγορα. Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Τα μπισκότα, που έχουν δώσει και το όνομά τους στο μαγαζί, γιατί η ζύμη τους έχει προέλθει από συνταγή για cake, είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Σου προτείνω να αρχίσεις με ένα Mr. Peanut με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκια, που μπορείς να βουτήξεις και μέσα στο γάλα με τα δημητριακά, και να προχωρήσεις με τα πιο αμαρτωλά, όπως τα Red Velvet με λευκή σοκολάτα και κρέμα τυριού ή τα Choco Beast Cookies που αποθεώνουν τη σοκολάτα, έχοντας στη ζύμη τους και τις τρεις εκδοχές της, λευκή, γάλακτος και μαύρη, ενώ έχουν ολόκληρα τραγανά φουντούκια.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Και η αμαρτία δεν έχει τελειωμό. Γιατί, εκτός από τα μπισκότα, στο I Cake You φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Μπορείς να βρεις Coconut Cheesecake ή Red Velvet Cheesecake με Lila Pause, Cinnamon Rolls με drizzle cream και cheese frosting, brownies με cookie dough και μπισκότα oreo, banana bread με nutella και καρύδια, cupcakes με συγκλονιστικά toppings ή κλασικό New York Cheesecake με αλατισμένη καραμέλα ή σος πραλίνας. Και η λίστα με τα γλυκά συνεχίζεται. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιο μυαλό των παιδιών. Το πιο συνετό θα ήταν να τους ακολουθείς στο Instagram, να παρακολουθείς τι φουρνίζουν κάθε μέρα και ποιο τολμηρό συνδυασμό έχουν σκεφτεί.


Πριν φύγω από το I Cake You φρόντισα να πάρω μαζί μου το μεσημεριανό μου. Και στα αλμυρά εδέσματα ισχύει ο ίδιος κανόνας με τις γλυκές γεύσεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποια τάρτα ή ποια πίτα θα βρεις μπροστά σου. Έχω δοκιμάσει συγκλονιστική galette με κοτόπουλο, παρμεζάνα και μπέικον, τάρτα με πέστο και τυρί κρέμα και τάρτα με μανιτάρια και μυρωδικά. Μια άλλη φορά έχω βρει πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με αληθινό, τραγανό φύλλο ή τάρτα με ολόκληρα αυγά μάτια στην κορυφή.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Τα μπισκότα είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν, τώρα, πιστεύεις ότι αξίζεις μία ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το αγαπημένο μου Bueno Baby, που είναι έξτρα «κολαστικό», με πραλίνα Bueno, παγωτό βανίλια, τριμμένο φουντούκι και σαντιγί, αλλά είναι το ίδιο καλό και το Death by Nutella και το Oreo Strawberry Space με μπισκότα oreo, φράουλες και σαντιγί.


Τα καλά νέα είναι ότι τα παιδιά αποφάσισαν να μεγαλώσουν τις δουλειές τους και να επεκτείνουν το μαγαζί για να φουρνίζουν ακόμα περισσότερα μπισκότα, να κάνουν πιο πολλές τάρτες και να μπορούν να αναλαμβάνουν μικρά events και σπιτικά πάρτι. Προσωρινά, μπορείς να τους παραγγείλεις το cake των γενεθλίων σου, είτε πηγαίνοντας από εκεί είτε μέσω Wolt.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Αν πιστεύεις ότι αξίζεις μια ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

I Cake You, Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα, 21 1409 1999, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Γεύση / Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Ο καταξιωμένος ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής μας ξενάγησε στον νέο του χώρο στο κέντρο της πόλης, στον οποίο θα βρεις εκπληκτικό παγωτό γαλλικής τεχνικής και λεπτοδουλεμένα γλυκά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT