Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Στο I Cake You, εκτός από τα μπισκότα, φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι στον χώρο της εστίασης δεν υπάρχει ο παράγοντας τύχης. Αν κάτι μαθευτεί στόμα με στόμα και παραμείνει στην επικαιρότητα για χρόνια, σημαίνει ότι κάτι καλό κάνει.

Το μικρό μαγαζί με τα μπισκότα της Θεμιστοκλέους είναι απ' αυτά τα μαγαζιά που δημιουργήθηκαν με αγάπη για να γεμίσουν ένα κενό στην αγορά, προσφέροντας πεντανόστιμα cookies, γλυκά και αλμυρές τάρτες και πίτες. Γι' αυτό όχι μόνο διατηρεί την πελατεία του αλλά και κάθε χρόνο αποκτά νέους, φανατικούς θαμώνες.

Οι ιδιοκτήτες του, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Ανήσυχα πνεύματα οι ίδιοι, βαριούνται εύκολα, αναζητούν συνεχώς το περισσότερο και το καλύτερο και δεν διστάζουν να πειραματίζονται καθημερινά με νέες γεύσεις. Έτσι και οι πελάτες δεν χορταίνουν τις νοστιμιές τους και δεν σταματούν να επισκέπτονται το μαγαζί για να ανακαλύψουν τι νέο έχουν σκεφτεί και δημιουργήσει οι Μπόγρηδες.


Την τελευταία φορά που πήγα στο I Cake You, του οποίου το όνομα αγαπώ γιατί μου θυμίζει το «I Hate You» και μου κάνει ιδιαίτερα η αντίθεση γλυκού και πικρού συναισθήματος, ήταν πρωί και είχε ενεργοποιηθεί η ελαφριά μελαγχολία του φθινοπώρου. Όλοι ξέρουν πως για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, το καλύτερο είναι να βουτήξεις στη ζάχαρη και τη σοκολάτα κι εγώ έκανα ακριβώς αυτό.

Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιo μυαλό των παιδιών. 


Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Διάλεξα το γάλα μου, αποφάσισα να αποφύγω το σοκολατούχο και προτίμησα το light, και ζήτησα να μου προσθέσουν εκείνα τα φανταστικά δημητριακά με φιστικοβούτυρο, που μόνο εδώ μπορεί να βρει κάποιος, γιατί τα παιδιά τα φέρνουν από το εξωτερικό, αποκλειστικά για το μαγαζί.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Οι ιδιοκτήτες, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Η ιδέα να προσφέρει ένα μαγαζί κάτι τόσο απλό και τόσο αγαπημένο μού φαίνεται συγκλονιστική. Αν σκεφτείς, μάλιστα, πως από το μαγαζί περνάνε φοιτητές αλλά και δεκάδες επαγγελματίες που έχουν τα γραφεία τους τριγύρω, η δυνατότητα που τους δίνεται να ξεκινάνε τη μέρα με κάτι τόσο λαχταριστό είναι εμπνευσμένη.


Φυσικά, το μπολ με τα δημητριακά ήταν μόνο η αρχή. Εξάλλου, από το I Cake You δεν θέλεις να φύγεις γρήγορα. Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Τα μπισκότα, που έχουν δώσει και το όνομά τους στο μαγαζί, γιατί η ζύμη τους έχει προέλθει από συνταγή για cake, είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Σου προτείνω να αρχίσεις με ένα Mr. Peanut με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκια, που μπορείς να βουτήξεις και μέσα στο γάλα με τα δημητριακά, και να προχωρήσεις με τα πιο αμαρτωλά, όπως τα Red Velvet με λευκή σοκολάτα και κρέμα τυριού ή τα Choco Beast Cookies που αποθεώνουν τη σοκολάτα, έχοντας στη ζύμη τους και τις τρεις εκδοχές της, λευκή, γάλακτος και μαύρη, ενώ έχουν ολόκληρα τραγανά φουντούκια.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Και η αμαρτία δεν έχει τελειωμό. Γιατί, εκτός από τα μπισκότα, στο I Cake You φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Μπορείς να βρεις Coconut Cheesecake ή Red Velvet Cheesecake με Lila Pause, Cinnamon Rolls με drizzle cream και cheese frosting, brownies με cookie dough και μπισκότα oreo, banana bread με nutella και καρύδια, cupcakes με συγκλονιστικά toppings ή κλασικό New York Cheesecake με αλατισμένη καραμέλα ή σος πραλίνας. Και η λίστα με τα γλυκά συνεχίζεται. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιο μυαλό των παιδιών. Το πιο συνετό θα ήταν να τους ακολουθείς στο Instagram, να παρακολουθείς τι φουρνίζουν κάθε μέρα και ποιο τολμηρό συνδυασμό έχουν σκεφτεί.


Πριν φύγω από το I Cake You φρόντισα να πάρω μαζί μου το μεσημεριανό μου. Και στα αλμυρά εδέσματα ισχύει ο ίδιος κανόνας με τις γλυκές γεύσεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποια τάρτα ή ποια πίτα θα βρεις μπροστά σου. Έχω δοκιμάσει συγκλονιστική galette με κοτόπουλο, παρμεζάνα και μπέικον, τάρτα με πέστο και τυρί κρέμα και τάρτα με μανιτάρια και μυρωδικά. Μια άλλη φορά έχω βρει πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με αληθινό, τραγανό φύλλο ή τάρτα με ολόκληρα αυγά μάτια στην κορυφή.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Τα μπισκότα είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν, τώρα, πιστεύεις ότι αξίζεις μία ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το αγαπημένο μου Bueno Baby, που είναι έξτρα «κολαστικό», με πραλίνα Bueno, παγωτό βανίλια, τριμμένο φουντούκι και σαντιγί, αλλά είναι το ίδιο καλό και το Death by Nutella και το Oreo Strawberry Space με μπισκότα oreo, φράουλες και σαντιγί.


Τα καλά νέα είναι ότι τα παιδιά αποφάσισαν να μεγαλώσουν τις δουλειές τους και να επεκτείνουν το μαγαζί για να φουρνίζουν ακόμα περισσότερα μπισκότα, να κάνουν πιο πολλές τάρτες και να μπορούν να αναλαμβάνουν μικρά events και σπιτικά πάρτι. Προσωρινά, μπορείς να τους παραγγείλεις το cake των γενεθλίων σου, είτε πηγαίνοντας από εκεί είτε μέσω Wolt.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Αν πιστεύεις ότι αξίζεις μια ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

I Cake You, Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα, 21 1409 1999, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Γεύση / Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Ο καταξιωμένος ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής μας ξενάγησε στον νέο του χώρο στο κέντρο της πόλης, στον οποίο θα βρεις εκπληκτικό παγωτό γαλλικής τεχνικής και λεπτοδουλεμένα γλυκά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ