Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η φετινή St. Patrick's Day μπορεί να είναι διαφορετική - αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε με ένα ποτήρι κρύα Guinness, καλή διάθεση και αρκετή ιρλανδική μουσική.

Έτσι, στις 17 Μαρτίου 2021, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη μεγάλη γιορτή της ημέρας του Αγίου Πατρικίου μέσα από μία ξεχωριστή διοργάνωση: ο Red 96.3 και η Guinness μας καλούν σε μία ιδιαίτερη St. Patrick's Day στον Red 96.3, με πολλά on air και online events που θα μας ανεβάσουν το κέφι, ακόμα κι απ' το σπίτι.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Για να μεταφέρουμε την εμπειρία της γιορτής του Αγίου Πατρικίου στο σπίτι, χρειάζεται, ωστόσο, να γνωρίζουμε πώς να σερβίρουμε και απολαύσουμε σωστά μία Guinness. Ως η Νο1 μαύρη Stout σε όλο τον κόσμο, η Guinness παράγεται στο ζυθοποιείο St. James's Gate στο Δουβλίνο από το 1759. Αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι ο κρεμώδης αφρός, το μαύρο χαρακτηριστικό της ρουμπινί χρώμα, η βελούδινη και απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αλλά και το άρωμα από το καβουρδισμένο κριθάρι.

Οι ζυθοποιοί της Guinness πρωτοπορούν καβουρδίζοντας το κριθάρι, το οποίο δίνει στην μπύρα το μαύρο χρώμα και διακριτικό άρωμά της. Παράλληλα, για την παραγωγή της χρησιμοποιείται διπλάσια ποσότητα λυκίσκου. Όμως, ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζυθοποίησης της Guinness είναι μοναδικό και προέρχεται από τα βουνά της περιοχής Wicklow στην Ιρλανδία.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Fun Fact: Το κουτί της Guinness 440ml έχει την παγκόσμια καινοτομία του widget – της ειδικής μπίλιας που βρίσκεται μέσα. Η μπίλια αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να «ξυπνάει» ακριβώς με το που ανοίγει το κουτάκι και μπαίνει μέσα οξυγόνο. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αρχίζει να αναδεύεται πολύ πολύ γρήγορα και έντονα δημιουργώντας μέσα στο κουτί τον περιβόητο στρόβιλο της Guinness Stout.

Ουσιαστικά, το άζωτο που περιέχει η Guinness (αντί για το κλασσικό Co2 των άλλων μπυρών) είναι που δημιουργεί αυτό το φαινόμενο και τον πλούσιο αφρό της Guinness.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Αμέσως μόλις ανοίξετε το κουτί, αρχίστε να σερβίρετε την μπύρα σας σε ποτήρι Guinness ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε για να κάνετε το δικό σας τέλειο σερβίρισμα στο σπίτι -άλλωστε «it's your Guinness and it's your way». Όσο πιο πλατύ είναι το ποτήρι, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε για ένα πιο εντυπωσιακό βελούδινο αφρό και σερβίρισμα.

Κρατάτε, λοιπόν, το κουτί σε γωνία 45 μοιρών και σερβίρετε. Αν θέλετε την απόλυτη απόλαυση βαρελίσιας Guinness, όπως στο μπαρ, γεμίζετε μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος του ποτηριού, αφήνοντας 2-3 δάχτυλα κενό και περιμένετε ώσπου το περιεχόμενο του ποτηριού να «ησυχάσει» και να «χωρίσει» το γεμάτο σκούρο ρουμπινί σώμα από τον βελούδινο, κρεμώδη αφρό. Μετά, συμπληρώνετε λίγη ακόμα μπύρα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και ο αφρός. Απολαύστε την και ...Slainte!

Happy Saint Patrick's Day 2021!

#GuinnessTime

#MadeOfMore

#GuinnessAtHome

#stpatricksday21

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ