Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί

Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
0

Πριν καν περάσουν 20 μερες αφότου άνοιξε ο καινούργιος φούρνος Red Jane στα Χανιά και φιγουράρει στη λίστα του εμβληματικού T magazine των New York Times ως μία από τις πιο καυτές αφίξεις του καλοκαιριού. Τι είναι όμως ο φούρνος για τον οποίο όλοι μιλούν;

Είναι το τολμηρό πείραμα μιας ομάδας υπερταλαντούχων ανθρώπων που συναντήθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ’30, στην άσημη, απεριποίητη οδό Κυδωνίας Νο.101 και σκέφτηκαν ότι μπορείς να πουλάς ψωμί σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί  ― για πρώτη φορά.

Ο γνωστός από το επίσης φημισμένο για τους κομψούς πειραματισμούς του Ammos Hotel, hotelier Νίκος Τσεπέτης συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης designer Michael Anastassiades και το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακός και απόλυτα ισορροπημένος συνδυασμός της αίσθησης του δρόμου, του παλιού κτιρίου με την γεμάτη γκράφιτι και μισοσβησμένες επιγραφές πρόσοψη, το κόκκινο μάρμαρο-σήμα κατατεθέν του χώρου, τα custom made πλακάκια, τα μπρούτζινα design φωτιστικά και τον open-plan σχεδιασμό που επιτρέπει στον επισκέπτη να παρακολουθεί την ακατάπαυστη παρασκευή των ψωμιού και των γλυκισμάτων, που καταναλώνονται αμέσως μόλις μπουν στις προθήκες.

Το βιολογικό αλεύρι για τα ψωμιά στο Red Jane έρχεται από τους χανιώτικους Μύλους Κρήτης και παρασκευάζεται κατά το πλείστον από Ελληνικά σιτηρά. Ο head baker Σεραφείμ Καραντζιούνης και η ομάδα του δούλεψαν για 3 χρόνια πάνω στις συνταγές για τα ψωμιά και τις σφολιάτες με τον Eyal Schwartz, ενός από τους ιδρυτές του θρυλικού E5 Bakehouse στο Λονδίνο και τον ταλαντούχο ζαχαροπλάστη Κωνσταντίνο Κασιδόπουλο του Cannelait Paros. Ο coffee roaster Γιαννης Κλουβιδάκης φτιάχνει ισορροπημένα χαρμάνια φρέσκοψημένου καφέ με κόκκους από μικρές φάρμες στην Βραζιλία και Κολομβία.

Μην φύγετε χωρίς να πάρετε τη granola, το signature κρουασάν αμυγδάλου, τουλάχιστον ένα από τα υπέροχα σάντουιτς που κάνουν με τα προζυμένια τους ψωμιά και μαζί, δωρεάν, το τελευταίο τεύχος της Lifo 🙂.

Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Νίκος Κουκλάκης
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Σεραφείμ Καραντζιούνης και Eyal Schwartz. Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Νίκος Κουκλάκης
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ