Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter
0
Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter


Από την πρώτη στιγμή, πριν από μερικούς μήνες, που το Spollati έβγαλε τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Αιόλου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης απέναντι, στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε ότι ήθελε να ξεχωρίσει. Η φιλοσοφία του δεν μπορούσε, λόγω περιοχής, να είναι διαφορετική από αυτήν ενός all day bar-restaurant, αλλά η έμφαση που έχει δοθεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του, από τον σχεδιασμό του χώρου έως το φαγητό, τα ποτά και τον καφέ, του δίνουν πλεονεκτήματα στη διεκδίκηση της εύνοιας του πολυπληθούς νεανικού κοινού της περιοχής. Στους καφέδες που σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση – χαρακτηριστικό είναι ότι ο ελληνικός καφές γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μπρίκι. Το ίδιο προσεγμένα είναι και τα ποτά που τα επιμελείται ο mixologist Σταύρος Τιτάκης, υπεύθυνος για τα εξαιρετικά κοκτέιλ.

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

Όμως, από τα πιο δυνατά χαρτιά του Spollati είναι το φαγητό, με τον έμπειρο σεφ Τόλη Κράβαρη να έχει διαμορφώσει μια κουζίνα εύληπτη που πατάει στα κλασικά μεσογειακά βήματα και αξιοποιεί τοπικά προϊόντα. Από τα ορεκτικά, νόστιμη επιλογή είναι τα ζουμερά μανιτάρια, γεμιστά με μπαχαρένιο μοσχαρίσιο κιμά και γκραντιναρισμένα με γραβιέρα που χαρίζει ένταση στην επίγευση (€8,50). Για πιο λάιτ επιλογή, το καρπάτσιο καπνιστού σολομού πάνω σε μενταγιόν πατάτας, σερβιρισμένο με αρωματική σάλτσα λευκού κρασιού, θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά (€9,50). Σαλάτες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Δοκίμασα αυτή με τη δροσερή και τραγανή ρόκα, λες και μόλις την είχες κόψει από τον κήπο, που ενισχύεται με φέτες πορτοκαλιού, χιονάτα μοτσαρελάκια, λεπτοκομμένο προσούτο, βινεγκρέτ με ξίδι βαλσάμικο Μόντενας και μαγικό ιπποφαές (€8,30) – τρώγεται απνευστί. Από τα ζυμαρικά, ωραία και πληθωρική ήταν η εκδοχή του τραχανότου με μασκαρπόνε που συνοδεύεται με λουκάνικο σχάρας (€7,30). Στο μενού θα βρεις ποικιλία από μπέργκερ αλλά και δύο προτάσεις με ασιατική καταγωγή. Αν αυτά που προσφέρονται στην όραση, στη γεύση και στην όσφρηση τα συνδυάσεις με τα επιμελημένα ακούσματα –από επιλογές ραδιοφωνικών παραγωγών τα Σαββατοκύριακα– που φτιάχνουν ατμόσφαιρα πάρτι, τότε βρίσκεσαι κοντά στην ανακάλυψη μιας επιτυχημένης εμπορικά συνταγής διασκέδασης. 


Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

☛Spollati, Αιόλου 27Α, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 215 5513004

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ