Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter
0
Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter


Από την πρώτη στιγμή, πριν από μερικούς μήνες, που το Spollati έβγαλε τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Αιόλου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης απέναντι, στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε ότι ήθελε να ξεχωρίσει. Η φιλοσοφία του δεν μπορούσε, λόγω περιοχής, να είναι διαφορετική από αυτήν ενός all day bar-restaurant, αλλά η έμφαση που έχει δοθεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του, από τον σχεδιασμό του χώρου έως το φαγητό, τα ποτά και τον καφέ, του δίνουν πλεονεκτήματα στη διεκδίκηση της εύνοιας του πολυπληθούς νεανικού κοινού της περιοχής. Στους καφέδες που σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση – χαρακτηριστικό είναι ότι ο ελληνικός καφές γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μπρίκι. Το ίδιο προσεγμένα είναι και τα ποτά που τα επιμελείται ο mixologist Σταύρος Τιτάκης, υπεύθυνος για τα εξαιρετικά κοκτέιλ.

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

Όμως, από τα πιο δυνατά χαρτιά του Spollati είναι το φαγητό, με τον έμπειρο σεφ Τόλη Κράβαρη να έχει διαμορφώσει μια κουζίνα εύληπτη που πατάει στα κλασικά μεσογειακά βήματα και αξιοποιεί τοπικά προϊόντα. Από τα ορεκτικά, νόστιμη επιλογή είναι τα ζουμερά μανιτάρια, γεμιστά με μπαχαρένιο μοσχαρίσιο κιμά και γκραντιναρισμένα με γραβιέρα που χαρίζει ένταση στην επίγευση (€8,50). Για πιο λάιτ επιλογή, το καρπάτσιο καπνιστού σολομού πάνω σε μενταγιόν πατάτας, σερβιρισμένο με αρωματική σάλτσα λευκού κρασιού, θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά (€9,50). Σαλάτες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Δοκίμασα αυτή με τη δροσερή και τραγανή ρόκα, λες και μόλις την είχες κόψει από τον κήπο, που ενισχύεται με φέτες πορτοκαλιού, χιονάτα μοτσαρελάκια, λεπτοκομμένο προσούτο, βινεγκρέτ με ξίδι βαλσάμικο Μόντενας και μαγικό ιπποφαές (€8,30) – τρώγεται απνευστί. Από τα ζυμαρικά, ωραία και πληθωρική ήταν η εκδοχή του τραχανότου με μασκαρπόνε που συνοδεύεται με λουκάνικο σχάρας (€7,30). Στο μενού θα βρεις ποικιλία από μπέργκερ αλλά και δύο προτάσεις με ασιατική καταγωγή. Αν αυτά που προσφέρονται στην όραση, στη γεύση και στην όσφρηση τα συνδυάσεις με τα επιμελημένα ακούσματα –από επιλογές ραδιοφωνικών παραγωγών τα Σαββατοκύριακα– που φτιάχνουν ατμόσφαιρα πάρτι, τότε βρίσκεσαι κοντά στην ανακάλυψη μιας επιτυχημένης εμπορικά συνταγής διασκέδασης. 


Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

☛Spollati, Αιόλου 27Α, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 215 5513004

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ