ADVERTORIAL
Μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα: Είναι τα βαζάκια που βρίσκονται σε κάθε σπιτικό ψυγείο και συνοδεύουν τα περισσότερα από τα αγαπημένα μας γεύματα. Ίσως να έχετε μία ιδέα για το τι περιέχουν, αλλά ενδεχομένως να μη γνωρίζετε πως έχουν ιστορία που φτάνει χιλιάδες χρόνια πριν.
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/photo-1562114808-b4b33cf60f4f.jpg?itok=vQUFQ4LR)
Η μαγιονέζα δημιουργήθηκε στη Γαλλία το 1757, από τον δούκα του Richelieu, όταν δημιούργησε ένα μείγμα από δύο κρόκους αυγών, 200 γρ. ελαιόλαδο, μισό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, με αποτέλεσμα μία ιδιαίτερη σάλτσα. Η σάλτσα αυτή ονομάστηκε μαγιονέζα (mahonnaise).
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/photo-1472476443507-c7a5948772fc.jpg?itok=vHeEbi7O)
Η πρόγονος της κέτσαπ είναι μία σάλτσα ονόματι liquamen που οι Ρωμαίοι συνόδευαν με τα ψάρια τους και περιλάμβανε ξίδι, λάδι, πιπέρι και πολτό από αποξηραμένες αντζούγιες. Στα κινέζικα Hokkien το όνομά της ήταν kê-tsiap.
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/photo-1532641140-28932037521b.jpg?itok=nAQO7tA9)
Η μουστάρδα είναι αυτή που έχει την παλαιότερη ιστορία, καθώς έχει ρίζες στους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας - η αρχική μορφή της ήταν σε σκόνη και είχε ιατρική χρήση. Η παρασκευασμένη μουστάρδα, ξεκίνησε στη Dijon της Γαλλίας τον 13ο αιώνα, με ενθάρρυνση του Πάπα Ιωάννη XXII της Αβινιόν ο οποίος μάλιστα δημιούργησε και τη θέση «Grand Moustardier du Pape» ή αλλιώς του Μεγάλου Μουσταρδοποιού του Πάπα.
Όπως μας δείχνει, λοιπόν, η ιστορία, τα βαζάκια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ψυγείο μας έχουν περάσει από χιλιάδες χρόνια ιστορίες, από διαφορετικές συνταγές, δοκιμές και χρήσεις. Η ταυτότητά τους είναι πολυπολιτισμική – πώς όμως συνδέονται με τη χώρα μας το 2019;
Τα νέα προϊόντα της Hellmann's έχουν ελληνικά συστατικά. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Hellman's δημιουργεί γεύσεις από εκλεκτά υλικά, από Έλληνες παραγωγούς που εμπνέονται από τις γεύσεις του τόπου μας: Μαγιονέζα με Τρούφα από Έλληνες παραγωγούς, Κέτσαπ με Θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη, Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης και Μουστάρδα με Καπνιστό Μπούκοβο από την Πέλλα.
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/kt_half_a.jpg?itok=lI9YeDqo)
Ηellmann's Mαγιονέζα με Τρούφα από Έλληνες παραγωγούς
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/retouch-mayo.jpg?itok=VP_UjXr0)
Η αγάπη της Hellmann's για το καλό φαγητό οδήγησε στα ίχνη του αρωματικού μανιταριού, που ακούει στο όνομα τρούφα και δίνει στη μαγιονέζα μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση. Η μαγιονέζα τρούφας δεν περιέχει γλουτένη.
Hellmann's Κέτσαπ με Θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/retouch-meli.jpg?itok=e3AdS1KZ)
Η λατρεμένη συνταγή της κέτσαπ της Hellmann's , εμπλουτίζεται με το εκλεκτό και παγκοσμίως γνωστό, θυμαρίσιο κρητικό μέλι, προσδίδοντας τη γλυκύτητα στη γεύση και αντικαθιστώντας τη ζάχαρη. Το κέτσαπ με μέλι, επίσης, δεν περιέχει γλουτένη.
Hellmann's Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/retouch-florinis.jpg?itok=BawFdAmG)
Η πιπεριά Φλωρίνης είναι μια αγαπημένη ποικιλία ΠΟΠ, γιατί ο καρπός της είναι ολόγλυκος και ο συνδυασμός της με την κλασσική αξία της μουστάρδας της Hellmann's, είναι ανεπανάληπτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές με μουστάρδα.
Hellmann's Μουστάρδα με Καπνιστό Μπούκοβο από την Πέλλα
![Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-02-28/retouch-boukovo.jpg?itok=GHmiauZb)
Η χαρακτηριστική γεύση του μπούκοβου της Πέλλας, έρχεται να δώσει μία καπνιστή νότα στα συστατικά της μουστάρδας Hellmann's και να απογειώσει κάθε συνταγή.
Αναζητήστε τα νέα προϊόντα Hellmann's με ελληνικές γεύσεις, που είναι κατάλληλα και για vegetarians και χωρίς γλουτένη, στα σούπερ μάρκετ και επιλεγμένα σημεία πώλησης.
#hellmannsgr
#hellmannsgreekflavors
σχόλια