Έξι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένος

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένος Facebook Twitter
Αν και είναι πάντα ένα στοίχημα για το αν η σχέση που ξεκινάς τελικά θα τελειώσει με έναν επίπονο χωρισμό, η αρχή της κάθε ερωτικής σχέσης είναι πραγματικά ανώδυνη, τουλάχιστον σωματικά.
0

Έχετε σκεφτεί τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε; Γιατί αισθανόμαστε την καρδιά μας να φλέγεται και το στομάχι μας να δένεται κόμπος; Και γιατί τη μια η διάθεσή μας εκτοξεύεται στα ουράνια, ενώ την αμέσως επόμενη στιγμή νιώθουμε να πιάνει πάτο;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το σώμα μας προσπαθεί να μας πει ότι έχουμε γνωρίσει το έρωτα της ζωής μας ή τέλος πάντων τον έρωτα αυτής της περιόδου της ζωής μας.

Όπως και να έχει ιδού κάποια αλλόκοτα συμπτώματα που συνηγορούν στο ότι είμαστε ερωτευμένοι:

Αισθάνεσαι λιγότερο πόνο, συναισθηματικά και σωματικά

Αν και είναι πάντα ένα στοίχημα για το αν η σχέση που ξεκινάς τελικά θα τελειώσει με έναν επίπονο χωρισμό, η αρχή της κάθε ερωτικής σχέσης είναι πραγματικά ανώδυνη, τουλάχιστον σωματικά.

Σύμφωνα με τους «New York Times», οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανακάλυψαν πως ο έρωτας μοιάζει να είναι το τέλειο φάρμακο, ένα παυσίπονο που κάνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να μην νιώθει καθόλου το συναίσθημα του πόνου.

Αισθάνεσαι λιγάκι σαν μεθυσμένος

Ο έρωτας μπορεί να σε ζαλίσει κι αυτό οφείλεται στις ορμόνες.

Σύμφωνα με το CNN, όταν ερωτεύεσαι, μπορεί να αισθάνεσαι ατρόμητος και λιγάκι πιο αλαζόνας λόγω της ωκυτοκίνης ή αλλιώς της «ορμόνης της αγάπης».

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ εξέτασαν τις επιδράσεις της οξυτοκίνης σε συνάρτηση με αυτές του αλκοόλ. Αν και τεχνικά εμφανίζονται σε δύο διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, στην πραγματικότητα έχουν παρόμοια αποτελέσματα.

Χάνεις τα λόγια σου

Κι όμως υπάρχει λόγος που συμβαίνει κι αυτό. Ονομάζεται επινεφρίνη και είναι η επιστημονική ορολογία για την αδρεναλίνη. Πρόκειται για μια ισχυρή ορμόνη που αυξάνει τον καρδιακό σου παλμό, προκαλώντας καύσο και ένα σωρό άλλες ενοχλήσεις.

Ιδρώνεις

Εντάξει, βασικά ιδρώνεις πολύ. Ειδικά στις παλάμες σου. Το Thenakedscientists.com συνέκρινε το συναίσθημα που προκαλείται όταν τρώμε σοκολάτα ή φράουλες, καθώς και τα δύο περιέχουν την ίδια χημική ουσία.

Ο εγκέφαλος εκκρίνει κάποιες χημικές ουσίες που στέλνουν μηνύματα σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ε, και μάλλον γίνεται υπερ-παραγωγή αυτών των ορμονών.

Σου κόβεται η όρεξη

Νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι και σου είναι αδύνατον να φας. Το eHarmony διαπίστωσε ότι ένα από τα αρχικά συμπτώματα του έρωτα είναι η απώλεια της όρεξης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους σε συνδυασμό με την αύξηση της λίμπιντο.

Λάμπεις και δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο προνόμιο του να είσαι ερωτευμένος.

Φαίνεσαι νεότερος, πιο ανανεωμένος και γεμάτος ζωή. Αν και δεν έχεις όρεξη για φαγητό, οι παλάμες σου είναι ιδρωμένες και δεν είσαι ιδιαίτερα ευφραδής, λάμπεις.

Ο έρωτας αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και όπως αναφέρεται και στο περιοδικό Self, «μόλις αρχίσει να ρέει το οξυγόνο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά αρχίζεις να δείχνεις πιο νέος και ωραίος».

Υγεία & Σώμα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ