Αποσμητικό φορούν και όσοι δεν το χρειάζονται

Αποσμητικό φορούν και όσοι δεν το χρειάζονται Facebook Twitter
0

Το αποσμητικό είναι για τους περισσότερους ανθρώπους καθημερινή συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών και το πλύσιμο των χεριών. Για όσους όμως δεν παράγουν δυσοσμία στις μασχάλες δεν είναι απαραίτητο.

Οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει παλιότερα το γονίδιο ABCC11 που ευθύνεται για την παραγωγή υγρού ή στερεού κεριού στα αυτιά. Οι άνθρωποι που παράγουν τη στερεή μορφή, επίσης στερούνται μιας ουσίας στις μασχάλες τους με την οποία τρέφονται τα βακτήρια που παράγουν τη χαρακτηριστική δυσοσμία. Στατιστικά, μόνο το 2% των Ευρωπαίων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, όμως οι περισσότεροι Ασιάτες της Ανατολικής Ασίας και σχεδόν όλοι οι Κορεάτες δε διαθέτουν την ουσία αυτή.

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δημοσιεύτηκαν χθες στην Εφημερίδα Ερευνητικής Δερματολογίας και αποδεικνύουν ότι η καθημερινότητα των ανθρώπων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το τι θεωρείται κοινωνικά φυσιολογικό. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που δεν παράγουν οσμές στις μασχάλες εξακολουθούν και χρησιμοποιούν αποσμητικό καθημερινά. Η μελέτη διεξήχθη σε γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να γενικευθεί και για τους άνδρες, παρόλο που τα ποσοστά χρήσης αποσμητικού είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε αυτούς.

«Ξοδεύουν χρήματα και εκθέτουν το δέρμα τους σε ουσίες που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καλές για το δέρμα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας της αναφοράς, γενετιστής και επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, Ian Day.


 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ