Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2017

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2017 Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε εχθές η καθιερωμένη ετήσια λίστα «The World's 50 Best Restaurants» (Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου).

Την πρώτη θέση κατέκτησε το νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Eleven Madison Park» του σεφ Daniel Humm, εκθρονίζοντας το «Osteria Francescana» του Ιταλού σεφ Massimo Bottura.

Το «Eleven Madison Park», το οποίο κατέκτησε πέρυσι την τρίτη θέση, βρίσκεται πάνω από το ομώνυμο πάρκο της Νέας Υόρκης και ειδικεύεται στη δημιουργία προσεγμένων μενού των 8-10 πιάτων που βασίζονται στην έμπνευση του σεφ και την εποχικότητα. Το κόστος κατά άτομο υπολογίζεται στα $295 δολάρια.

Το εστιατόριο σχεδιάζει να κλείσει τον Ιούνιο για εργασίες ανακαίνισης και να ανοίξει ξανά τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν ένα ειδικού μενού 11 πιάτων - μία ρετροσπεκτίβα με τα κλασικότερα πιάτα των τελευταίων 11 ετών.

Η λίστα «The World's 50 Best Restaurants» έχει επικριθεί στο παρελθόν για την εύνοια που δείχνει στα ακριβά εστιατόρια και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις, αγνοώντας όσα διαθέτουν προσιτές τιμές. Έχει, επίσης, κατηγορηθεί πως επικεντρώνεται κυρίως σε ορισμένες περιοχές του κόσμου καθώς και ότι επιλέγει ελάχιστα εστιατόρια που διευθύνονται από γυναίκες σεφ.

Τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στη λίστα προέρχονται από 22 χώρες. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν την τιμητική τους αφού διαθέτουν από έξι.

Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2017

1) Eleven Madison Park, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

2) Osteria Francescana, Μοντένα, Ιταλία

3) El Celler de Can Roca, Χιρόνα, Ισπανία

4) Mirazur, Μεντόν, Γαλλία

5) Central, Λίμα, Περού

6) Asador Etxebarri, Axpe, Ισπανία

7) Gaggan, Μπανγκόκ, Ταΐλάνδη

8) Maido, Λίμα, Περού

9) Mugaritz, Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

10) Steirereck, Βιέννη, Αυστρία

11) Blue Hill at Stone Barns,Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

12) Arpège, Παρίσι, Γαλλία

13) Alain Ducasse au Plaza Athénée, Παρίσι, Γαλλία

14) Restaurant André, Σινγκαπούρη

15) Piazza Duomo, Άλμπα, Ιταλία

16) D.O.M., Σάο Πάολο, Βραζιλία

17) Le Bernardin, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

18) Narisawa, Τόκιο, Ιαπωνία

19) Geranium, Κοπεγχάγη, Δανία

20) Pujol, Μέξικο Σίτι, Μεξικό

21) Alinea, Σικάγο, ΗΠΑ

22)  Quintonil, Μέξικο Σίτι, Μεξικό

23) White Rabbit, Μόσχα, Ρωσία

24) Amber, Χονγκ Κόνγκ

25) Tickets, Βαρκελώνη, Ισπανία

26) The Clove Club, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

27) The Ledbury, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

28) Nahm, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

29) Le Calandre, Ρουμπάνο, Ιταλία

30) Arzak, Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

31) Alléno Paris au Pavillon Ledoyen, Παρίσι, Γαλλία

32) Attica, Μελβούρνη, Αυστραλία

33) Astrid y Gastón, Λίμα, Περού

34) De Librije, Τσβόλε, Ολλανδία

35) Septime, Παρίσι, Γαλλία

36) Dinner By Heston Blumenthal, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

37) Saison, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

38) Azurmendi, Larrabetzu, Ισπανία

39) Relae, Κοπεγχάγη, Δανία

40) Cosme, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

41) Ultraviolet by Paul Pairet, Σανγκάη, Κίνα

42) Boragó, Σαντιάγο, Χιλή

43) Reale, Καστέλ ντι Σάνγκρο, Italy

44) Brae, Μπιρεγκούρα, Αυστραλία

45) Den, Τόκιο, Ιαπωνία

46) L'Astrance, Παρίσι, Γαλλία

47) Vendôme, Μπέργκις Γκλάντμπαχ, Γερμανία

48) Restaurant Tim Raue,  Βερολίνο, Γερμανία

49) Tegui, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

50) Hof Van Cleve, Κρούισχουτεμ, Βέλγιο

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ