Αυτές είναι οι 10 χώρες που λατρεύουν περισσότερο τις γάτες

Αυτές είναι οι 10 χώρες που λατρεύουν περισσότερο τις γάτες Facebook Twitter
0
Αυτές είναι οι 10 χώρες που λατρεύουν περισσότερο τις γάτες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC

Σύμφωνα με αστικούς μύθους και δεδομένης της ανεξαρτησίας σε συνδυασμό με την μεγαλοπρέπεια που έχουν οι γάτες, δεν είναι καθόλου απίθανο μια μέρα όντως να κυριεύσουν τον κόσμο, ειδικά αν συλλογιστεί κανείς και τον ασύλληπτα μεγάλο αριθμό τους σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μόνο στη Αμερική υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή ζουν περισσότερες από 76,5 εκατομμύρια γάτες- νούμερο που φυσικά φέρνει τις ΗΠΑ πρώτες στη λίστα με τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη λατρεία στο συγκεκριμένο ζώο, σύμφωνα με στοιχεία του World Atlas. Στην περίπτωσή τους, τα στοιχεία δείχνουν πως σε κάθε οικογένεια αντιστοιχούν περίπου 2,2 γάτες, ενώ ένα στα τρία σπίτια διαθέτει γάτα σαν κατοικίδιο. Το καλύτερο όμως είναι πως οι περισσότεροι Αμερικανοί παίρνουν γάτες από την οικογένεια και τους φίλους τους, με μόλις ένα 3% των ιδιοκτητών να τις αγοράζει από εκτροφέα, ενώ πάνω από 34% των ιδιοκτητών έχουν υιοθετήσει γάτες από άσυλα ζώων ή τις έχουν πάρει από το δρόμο. 

Δεύτερη στη λίστα έρχεται η Κίνα με 53 εκατομμύρια κατοικίδιες γάτες κι ακολουθούν Ρωσία (12,75), Βραζιλία (12,5) και Γαλλία (9,5). 

Δείτε τον πίνακα με τις 10 χώρες που καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό κατοικίδιων γατών ανά ιδιοκτήτη:

Αυτές είναι οι 10 χώρες που λατρεύουν περισσότερο τις γάτες Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια;

Living / Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια

Ένα φυτώριο στο Καπανδρίτι, είναι το απόλυτα εξειδικευμένο μέρος για να αποκτήσεις πανέμορφους κάκτους, αγαύες και κρασούλες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – φυτά που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με τη φροντίδα τους.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM