Ευτυχία: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μάθημα στο πανεπιστήμιο του Γέιλ

Ευτυχία: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μάθημα στο πανεπιστήμιο του Γέιλ Facebook Twitter
Facebook/Yale University
1

Στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά την έναρξη των εγγραφών στο πανεπιστήμιο του Γέιλ για το τμήμα της ψυχολογίας, το μάθημα «Ψυχολογία και Καλή Ζωή» είχε περίπου 300 φοιτητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Μέσα σε τρεις ημέρες, το νούμερο διπλασιάστηκε ενώ τις ημέρες που ακολούθησαν περίπου 1.200 φοιτητές, περίπου το ένα τέταρτο των προπτυχιακών φοιτητών του πανεπιστημίου, είχαν εγγραφεί.

Το μάθημα, που διδάσκεται δύο φορές την εβδομάδα από την την 42χρονη καθηγήτρια Ψυχολογίας Λάουρι Σάντος, προσπαθεί να διδάξει στους φοιτητές πως να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη και πιο ικανοποιητική ζωή εστιάζοντας στη θετική ψυχολογία και στην αλλαγή της συμπεριφοράς.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, το μάθημα γίνεται με την βοήθεια 24 υπότροφων φοιτητών.

«Οι φοιτητές θέλουν να αλλάξουν, να είναι πιο ευτυχισμένοι και να αλλάξουν την κουλτούρα εδώ στο πανεπιστήμιο» ανέφερε η Δρ. Σάντος σε συνέντευξή της.

«Με έναν στους τέσσερις φοιτητές του Γειλ να παρακολουθεί το μάθημα, εάν δούμε τα παιδιά να υιοθετούν καλές συνήθειες, να δείχνουν ευγνωμοσύνη, να χρονοτριβούν λιγότερο, να αυξάνουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, στην ουσία φέρνουμε την αλλαγή στη νοοτροπία της σχολής» αναφέρει.

Η καθηγήτρια θεωρεί ότι οι φοιτητές ενδιαφέρονται για το μάθημα αυτό, επειδή στο λύκειο, αναγκάστηκαν να φέρουν σε δεύτερη μοίρα την ευτυχία τους έτσι ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, υιοθετώντας βλαβερές συνήθειες ζωής που οδηγούν σε αυτό που η ίδια αποκαλεί «κρίσεις ψυχικής υγείας που συναντάμε σε μέρη όπως το Γέιλ».

Ευτυχία: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μάθημα στο πανεπιστήμιο του Γέιλ Facebook Twitter
Facebook/Yale University

Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε το 2013 το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, ποσοστό πάνω από το 50% των φοιτητών αναζήτησε ψυχολογική υποστήριξη από το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της φοίτησής του εκεί.

«Στην πραγματικότητα, πολλοί από εμάς είναι αγχωμένοι, δυστυχισμένοι και μουδιασμένοι», αναφέρει ο 19χρονος Alannah Maynez, πρωτοετής φοιτητής που παρακολουθεί το μάθημα.

«Το γεγονός ότι το μάθημα έχει τόση μεγάλη απήχηση δείχνει το πόσο κουρασμένοι είναι οι φοιτητές στο να "μουδιάζουν" τα συναισθήματά τους – θετικά ή αρνητικά – έτσι ώστε να μπορούν να εστιάσουν τη δουλειά τους» προσθέτει ο Maynez.

Το μάθημα «Ψυχολογία και Καλή Ζωή», με 1.182 εγγεγραμμένους φοιτητές μέχρι τώρα, αποτελεί το πιο δημοφιλές στην ιστορία 316 χρόνων του διάσημου αυτού αμερικανικού πανεπιστημίου.

Τα περισσότερα μαθήματα στο Γέιλ δεν ξεπερνούν τους 600 φοιτητές.

«Οι φοιτητές θα μάθουν χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανθήσουν και να ζουν τη ζωή τους με αυτά» δήλωσε η Σάντος στους New York Times.

Εκτός από εργασίες και εξετάσεις οι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν ένα προσωπικό σχέδιο αυτοβελτίωσης. Ωστόσο η Δρ. Σάντος αναφέρεται στο μάθημά της χαρακτηρίζοντάς το ως το «πιο δύσκολο στο Γέιλ» καθώς, όπως λέει, η υψηλή βαθμίδα, οι σπουδές σε ένα από τα πιο έγκυρα πανεπιστήμια παγκοσμίως και η καλά αμειβόμενη εργασία δεν φέρνουν ευτυχία, όπως λέει.

«Για να δουν πραγματικές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι φοιτητές πρέπει να είναι κάθε μέρα υπεύθυνοι για τον εαυτό τους» συμπληρώνει η επιστήμονας.

Πηγή: New York Times

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια