Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς

Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς Facebook Twitter
1
Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς Facebook Twitter

Για την ανοιξιάτικη κολεξιόν 2018, η Monique Lhuillier δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Μετά από 20 χρόνια στον χώρο της μόδας, η διάσημη σχεδιάστρια μετά το τέλος της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στο Παρίσι, όπου και παρουσίασε την τελευταία συλλογή της σε μια επιλεγμένη ομάδα από fashion editors.

H Monique Lhuillier, η οποία έχει ντύσει διάσημα ονόματα ανάμεσά τους και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, αναφερόμενη στη νέα της συλλογή έκανε λόγο για «ποιητική φινέτσα», με τα ρομαντικά, εντυπωσιακά φορέματα να κινούνται κυρίως σε αποχρώσεις του παστέλ.

Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς Facebook Twitter
Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς Facebook Twitter

Ένα όμως κατάφερε να ξεχωρίσει ιδιαιτέρως τόσο λόγω σχεδίου αλλά κι επειδή για φτιαχτεί χρειάστηκαν 3.000 ώρες εργασίας.

Ειδικότερα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου φορέματος χρειάστηκαν περίπου 11 μέτρα τούλι, 8 μέτρα σιφόν, 5.5 κιλά χάντρες και 12.000 σειρές από χάντρες, υλικά τα οποία έραψαν στο χέρι περίπου 60 άνθρωποι.

Για να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα χρειάστηκαν πάνω από 30 ώρες πρόβας με το φόρεμα να ζυγίζει τελικά λίγο παραπάνω από 7 κιλά. 

Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς Facebook Twitter
Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς Facebook Twitter
Γι' αυτό το χειροποίητο φόρεμα 7 κιλών χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες δουλειάς Facebook Twitter

«Φαντάζομαι να φορά το φόρεμα μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση που εκτιμά το όμορφο ντιζάιν και τα χειροποίητα ρούχα. Είναι ένα έργο τέχνης», δήλωσε η Monique Lhuillier.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ