Η Αθήνα πήρε το βραβείο του Bloomberg

Η Αθήνα πήρε το βραβείο του Bloomberg Facebook Twitter
1

Η Αθήνα είναι μία εκ των πέντε νικητριών πόλεων στα ετήσια βραβεία του Blomberg που δίνονται σε πόλεις άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων οι οποίες έχουν να παρουσιάσουν καινοτόμες προτάσεις. H ελληνική υποψηφιότητα επελέγη ανάμεσα σε περισσότερες από 100 αρχικές υποψηφιότητες.

Η Αθήνα διακρίθηκε για το σύστημα Synathina, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα συνδέει την κοινωνία των πολιτών με τους τοπικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε από κοινού να επινοήσουν λύσεις σε τοπικά προβλήματα, εξασφαλίζοντας γερά θεμέλια και βιώσιμες πολιτικές για την αναβίωση των γειτονιών της πόλης. Το Bloomberg επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την απασχόληση, τις υποδομές, καθώς και τη ζωή στα αστικά κέντρα στην Ελλάδα. Η ανάδειξη της Αθήνας μεταξύ των 5 νικητριών πόλεων συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου ευρώ, ως συμβολή στην προσπάθεια για την οποία η πόλη διακρίθηκε.

Η Αθήνα πήρε το βραβείο του Bloomberg Facebook Twitter

Το μεγάλο βραβείο το οποίο συνοδεύεται από 5 εκατομμύρια ευρώ πήρε η Βαρκελώνη που θα αναπτύξει συνεργατικά δίκτυα φροντίδας για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων. Πρόκειται για ψηφιακές στρατηγικές χαμηλής τεχνολογίας ώστε να δημιουργηθεί ένα «δέσιμο» ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, τους φίλους, τους γείτονες, τους κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές, οι οποίοι μαζί θα συνθέτουν ένα «δίκτυο εμπιστοσύνης» για κάθε ηλικιωμένο που βρίσκεται σε κίνδυνο.  

Οι άλλοι τρεις νικητές:

Στοκχόλμη: Για την ανάπτυξη δικτύου που θα ευαισθητοποιεί τους πολίτες και θα τους ενεργοποιεί ως παράγοντες πρώτης γραμμής για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Βαρσοβία: Για την ανάπτυξη συστήματος πληροφοριών για άτομα με προβλήματα όρασης με χιλιάδες «φάρους» σε σημεία της πόλης που θα επικοινωνούν με τους χρήστες μέσω κινητών εφαρμογών.

Kirklees: Η βρετανική αυτή πόλη, μετά από περικοπές στον προϋπολογισμό είχε την ιδέα να αγκαλιάσει την ανταλλακτική οικονομία, συγκεντρώνοντας τα αδρανή περριουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης και των ΜΚΟ, από χορτοκοπτικές μηχανές μέχρι αχρησιμοποίητο χώρο, και να τα κάνει διαθέσιμα στους πολίτες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, για δανεισμό, ανταλλαγή και ενοικίαση..

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ