Η δουλειά που σε πληρώνει 16.000 ευρώ για μείνεις ξαπλωμένος για δύο μήνες δεν είναι τελικά τόσο ονειρική

Η δουλειά που σε πληρώνει 16.000 ευρώ για μείνεις ξαπλωμένος για δύο μήνες δεν είναι τελικά τόσο ονειρική Facebook Twitter
0

Το Ινστιτούτο Διαστημικής, Ιατρικής και Φυσιολογίας της Γαλλίας αναζητά υγιείς νέους για να μείνουν ξαπλωμένοι για δύο μήνες χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Και όλα αυτό δίνοντας αμοιβή 16.000 ευρώ. 

Η «αγγελία» για τη θέση εργασίας ακούγεται τόσο ιδανική που μοιάζει σχεδόν ψεύτικη, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή αφού οι επιστήμονες τονίζουν πως η δουλειά αυτή έχει πολύ σοβαρό σκοπό, καθώς οι εθελοντές θα περάσουν 60 ημέρες ξαπλωμένοι προκειμένου να μελετηθούν τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας.

Τα κριτήρια για τους 24 υποψηφίους άντρες περιλαμβάνουν το να είναι αθλητικοί, ηλικίας 20-45 ετών, μη καπνιστές, να μην πάσχουν από κάποια αλλεργία και να διαθέτουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22 και 27. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων για δύο βδομάδες πριν και αφού περάσουν δύο μήνες στο κρεβάτι. 

«Σκοπός της μελέτης είναι να αναπαράγει την έλλειψη βαρύτητας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (International Space Station- ISS)» λέει ο Dr Arnaud Beck, συντονιστής τους πειράματος. «Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων οι επιστήμονες θα κάνουν μία σειρά από δοκιμές και μετρήσεις στους εθελοντές. Αυτό θα διαρκέσει 60 ημέρες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι εθελοντές θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι, με το κεφάλι τους να κλίνει ελαφρώς προς τα κάτω για λιγότερο από 6 μοίρες», προσθέτει.

Όπως τονίζει, μπορεί να ακούγεται ως η «δουλειά των ονείρων μας», αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από όσο φαντάζεται κανείς καθώς οι εθελοντές καλούνται σε όλο αυτό το διάστημα να τρώνε, να πλένονται και να κάνουν όλες τις φυσικές τους λειτουργίες καθηλωμένοι στο κρεβάτι. «Ο κανόνας είναι τουλάχιστον ο ένας ώμος να ακουμπά πάντα στο κρεβάτι», εξηγεί ο Dr Beck. Επίσης, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των αστροναυτών που περνούν μια σεβαστή περίοδο στο διάστημα, οι εθελοντές θα παρατηρήσουν απώλεια μυϊκής μάζας στο σώμα τους, μείωση της οστικής πυκνότητας και θα τους είναι δύσκολο να σταθούν όρθιοι μετά το πείραμα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ