Η Ελλάδα ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως για γάμο

Η Ελλάδα ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως για γάμο Facebook Twitter
0

Η Ιταλία - ιδίως η Τοσκάνη- θεωρείται κορυφαίος προορισμός για έναν γάμο στο εξωτερικό κι αμέσως μετά ακολουθεί η Γαλλία, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση της λίστας, σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η Ιταλία είναι ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη για τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν σε άλλη χώρα από τη δική τους και ο δεύτερος παγκοσμίως, πίσω από τις «τροπικές χώρες» (Χαβάη κι άλλες νήσοι) που τις προτιμούν για τις παραλίες τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Γάμων στο Εξωτερικό.

Τον κατάλογο των δημοφιλέστερων προορισμών συμπληρώνει η Ινδία, όπως επισημαίνεται στην έκθεση που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία ενός διεθνούς συνεδρίου γραφείων οργάνωσης γάμων στο Ραβέλο, στην ακτή Αμάλφι.

Οι Βρετανοί επιλέγουν κυρίως την Ιταλία για να παντρευτούν (25%), ακολουθούν οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί (15,4%), οι Ρώσοι, οι Ιάπωνες (7,8%), οι Αυστραλοί (5,2%), οι Σαουδάραβες (6,3%) και οι Κινέζοι (4,6%). Αγαπημένοι προορισμοί είναι η Τοσκάνη (43%), η ακτή Αμάλφι (38%), η Ούμπρια (8%) και οι λίμνες στις Άλπεις (6%). Το μέσο κόστος μιας γαμήλιας τελετής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, για ένα διάστημα κατά μέσο όρο τρεισήμισι ημερών. Επιπλέον, το 90% των νεόνυμφων επιλέγει την Ιταλία για το μήνα του μέλιτος και σχεδόν το 50% αποφασίζει να επιστρέψει στην χώρα για να γιορτάσει τη δεύτερη ή τρίτη επέτειο του γάμου του.

Για το Παρατηρητήριο, ο «γαμήλιος τουρισμός» συνιστά έναν ουσιαστικό οικονομικό πόρο: το 2015 ο κύκλος εργασιών του τομέα ξεπέρασε στην Ιταλία τα 400 εκατομμύρια ευρώ (έναντι 350 εκατομμυρίων το 2014), ήτοι «σχεδόν το διπλάσιο από τον κύκλο εργασιών που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια».

«Η Ιταλία, ως γαμήλιος προορισμός, έχει μια τεράστια δυναμική και προσωπικότητες (της μεγάλης οθόνης) όπως η Σοφία Κόπολα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Τομ Κρουζ δεν έκαναν λάθος επιλέγοντας να παντρευτούν εδώ» εξήγησε η Σουίτα Καράνο, συντονίστρια του Παρατηρητήριου και διευθύντρια ενός δικτύου γραφείων οργάνωσης γάμων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM