Η Vogue λέει πως το γυναικείο στήθος πρέπει να κρυφτεί και πως το ντεκολτέ «πέθανε» και εξοργίζει τις γυναίκες

Η Vogue λέει πως το γυναικείο στήθος πρέπει να κρυφτεί και πως το ντεκολτέ «πέθανε» και εξοργίζει τις γυναίκες Facebook Twitter
H Βella Hadid με ένα από τα πιο συζητημένα φορέματα της χρονιάς
19

Το ντεκολτέ «πέθανε» σύμφωνα με την μόδα ή τουλάχιστον όσα ισχυρίζεται η Vogue που θεωρείται άλλωστε η «Βίβλος της Μόδας».

Η Vogue δημοσιεύει στο τεύχος Δεκεμβρίου ένα άρθρο το οποίο αναφέρει πως τα ντεκολτέ είναι μια ξεπερασμένη τάση και φέρεται να σχολιάζει αρνητικά τα μεγάλα, αποκαλυπτικά ανοίγματα στο στέρνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περιοδικού, τα μοντέλα δείχνουν πλέον περισσότερο τους ώμους, το στομάχι ή τα πόδια τους και λιγότερο το στήθος - και αυτό είναι που πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιπες γυναίκες.

Το άρθρο αναφέρει πως «το ντεκολτέ, σύμβολο της σεξουαλικής χειραφέτησης, προορισμένο να αποπλανήσει, να προκαλέσει ερωτική επιθυμία ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί για επίδειξη και μόνο, τελείωσε». «Τα "βυζιά" δεν θα είναι πλέον έξω για τα παλικάρια. Ή για οποιονδήποτε άλλον...» γράφει η συντάκτρια.

Αν και τα παραπάνω ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν κάποιες αντιδράσεις, το σχόλιο που κάνει η στιλίστρια Elizabeth Saltzman ήταν αυτό που φαίνεται πως εξόργισε αρκετές γυναίκες. Σχολιάζοντας την εκτίμηση που κάνει το άρθρο, αναφέρει στη Vogue πως υπάρχει ένα ακόμη παράδειγμα για τους λόγους που οδηγούν στο τέλος του ντεκολτέ. Η στιλίστρια αναφέρει πως κάτω από την φωτογραφία  στο instagram μιας ηθοποιού που εμφανίστηκε με αβυσσαλέο ντεκολτέ, υπήρχε καταιγισμός σχολίων που επικεντρώνονταν στο στήθος της και πολλά ήταν χυδαία και σεξιστικά.«Αυτό δεν είναι υγιές, είναι ανατριχιαστικό» αναφέρει.

 

Όμως η ερμηνεία μιας τέτοιας δήλωσης, που ουσιαστικά λέει στις γυναίκες να καλυφθούν επειδή οι άλλοι δεν μπορούν να είναι ευπρεπείς και γίνονται χυδαίοι, είναι μια μετατόπιση ευθυνών και πάλι στις γυναίκες όπως σημειώνει το Refinery, ένα από τα πολλά ξένα μίντια που βρήκαν το άρθρο ακραίο και διατηρούν επιφυλάξεις για το πώς επιλέγει ένα τόσο μεγάλο περιοδικό να αναφερθεί στο γυναικείο σώμα σαν να περιγράφει κάποιο αξεσουάρ.

«Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος, δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό και τα στήθη δεν είναι ένα αξεσουάρ που αγοράζεται ή επιστρέφεται στο κατάστημα, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν πιστές στη μόδα που προστάζει η Vogue» αναφέρει ένα σχόλιο.

Αρκετές ήταν επίσης οι γυναίκες - και κάποιο άντρες - που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το δημοσίευμα και μέσω Twitter άφησαν τα μηνύματά τους:



Ενδιαφέρον έχει επίσης το πώς ψήφισαν οι αναγνώστες στο γκάλοπ της Vogue για το τέλος του ντεκολτέ καθώς  μόνο η μειοψηφία φαίνεται πως συμφωνεί με την Vogue.

Η Vogue λέει πως το γυναικείο στήθος πρέπει να κρυφτεί και πως το ντεκολτέ «πέθανε» και εξοργίζει τις γυναίκες Facebook Twitter
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ