Το μεγάλο «κόλπο» των fashion bloggers (κι όχι μόνο): Αγοράζουν ρούχα, φωτογραφίζονται και μετά τα επιστρέφουν

Το μεγάλο «κόλπο» των fashion bloggers (κι όχι μόνο): Αγοράζουν ρούχα, φωτογραφίζονται και μετά τα επιστρέφουν Facebook Twitter
0

Η δουλειά μιας fashion blogger φαίνεται πως δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού καλείται να αντεπεξέλθει στην πίεση -που ενδεχομένως η ίδια έχει επιβάλλει στον εαυτό της- του να παρουσιάζει καθημερινά καινούργια #OOTD σύνολα.

Αυτό σημαίνει, ειδικά για όσες μετρούν κάμποσες χιλιάδες μέχρι εκατομμύρια followers, πως «οφείλει» τουλάχιστον μία φορά την ημέρα να φωτογραφίζεται και να παρουσιάζει στο κοινό της ένα καινούργιο, ευφάνταστο σύνολο για να δώσει ιδέες και συμβουλές σχετικά με τι είναι στη μόδα και τι όχι. 

Και σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτό έχει οδηγήσει σε ένα νέο «φαινόμενο», δημιουργώντας μια εντελώς καινούργια κουλτούρα, την «snap and send back», δηλαδή «φωτογράφισε και στείλε πίσω» τα ρούχα που αγόρασες. 

Razzle dazzle ‘em

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Stedman (@thefrugality) στις


Η έρευνα της Barclays Βank διαπίστωσε πως ένας στους δέκα καταναλωτές παραδέχεται ότι αγοράζει ρούχα μόνο για να ποζάρει φορώντας τα στα social media πριν τα επιστρέψει ξανά στο κατάστημα, καθώς δεν θέλουν να εμφανιστούν δεύτερη φορά με το ίδιο σύνολο. Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που το κάνουν, αλλά δεν το παραδέχονται. 

Παραδόξως οι ηλικίες 35-44 είναι και οι μεγαλύτεροι «ένοχοι», αφού εδώ ένας στου πέντε αποκάλυψε πως έχει αγοράσει ρούχα για μία και μοναδική φωτογραφία. 

The usual uniform

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Roe (@sophiaroe) στις


Ένα εξίσου αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι πως οι άντρες τείνουν να το κάνουν συχνότερα από τις γυναίκες, αφού εδώ ποσοστό 12% παραδέχεται πως επιστρέφει το ρούχο μετά την φωτογραφία. 

Orange alert ? photo: @nikogudovic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη galla (@iamgalla) στις

Off to Verona.... I’ve never been before. Can I get some suggestions for cool things to do and places to eatttt?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oliver Cheshire (@oliver_cheshire) στις


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο στο Instagram περισσότερα από 200 εκατομμύρια ποστ με το hashtag #OOTD (Outfit Of The Day).

«Βγάζω τη φωτογραφία και μετά επιστρέφω τα ρούχα. Θέλω μόνο να δείξω στους πελάτες και τους followers μου ποιες είναι αυτή τη στιγμή οι τελευταίες τάσεις στη μόδα και το στιλ. Σίγουρα πρόκειται για φοβερά διαδεδομένη τάση αφού τόσοι σελέμπριτι και influencers εμφανίζονται με ένα σωρό διαφορετικά ρούχα στο Instagram τους, τα οποία ενίοτε αλλάζουν και πολλές φορές μες στην ημέρα», λέει η στιλίστρια Alex Longmore. 

Βέβαια η νέα συνήθεια έχει κόστος στα καταστήματα, που υπολογίζουν την ζημία από τις επιστροφές ρούχων περίπου στα 7 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ