Το μέλι είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα παραδέχονται οι γιατροί στη Βρετανία

Το μέλι είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα παραδέχονται οι γιατροί στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Καταναλώστε μέλι για να σας περάσει ο βήχας, συνιστούν οι επίσημοι ιατρικοί φορείς στη Βρετανία. 

Ένα ζεστό ρόφημα με μέλι μπορεί να κάνει πολύ καλύτερο στην υγεία ενός ασθενή ο οποίος ταλαιπωρείται από βήχα ή πονόλαιμο, συγκριτικά με τα αντιβιοτικά, σημειώνουν οι ιατρικές αρχές στη Βρετανία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν καταφέρνουν να σταματήσουν το βήχα, ο οποίος, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, χρειάζεται 2 με 3 βδομάδες για να περάσει από μόνος του. 

Εδώ και μερικούς μήνες στη Βρετανία έχει ανοίξει η συζήτηση προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στη χώρα. 

Σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το 48% των περιπτώσεων που ασθενείς έχουν απευθυνθεί σε γιατρό για βήχα ή βρογχίτιδα έχουν λάβει αντιβιοτικά.

Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, μπορεί να δημιουργήσει κύτταρα ανθεκτικά σε θεραπεία, κάτι που θα κάνει αργότερα δύσκολη την αντιμετώπιση λοιμώξεων. 

«Η αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα για να μειώσουμε τη χρήση τους» δήλωσε η Δρ. Susan Hopkins, αναπληρωτής διευθυντής του Αγγλικού Δημοσίου Συστήματος Υγείας που συμμετέχει στη συζήτηση. 

Στις νέες συστάσεις, όμως, υπογραμμίζεται πως τα αντιβιοτικά μπορεί να είναι απαραίτητα όταν ο ασθενής πάσχει από χρόνιες παθήσεις ή έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το μέλι δεν συνιστάται επίσης σε παιδιά κάτω του ενός χρόνου γιατί ενέχει ο κίνδυνος να περιέχει βακτήρια τα οποία μπορούν να προκαλέσει την παιδική ασθένεια αλλαντίαση. 

«Οι άνθρωποι μπορούν να σταθμίσουν τα συμπτώματα ή να ζητήσουν συμβουλές από τον φαρμακοποιό τους» παραδέχτηκε η Tessa Lewis, γενικός ιατρός και πρόεδρος της επιτροπής συστάσεων για την αντιβιοτική συνταγογράφηση. 

Η διαβούλευση για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του βρετανικού συστήματος υγείας ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Με πληροφορίες από BBC 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM