Μπορεί η πορνογραφία στο internet να ευθύνεται για την μείωση των γάμων;

Μπορεί η πορνογραφία στο internet να ευθύνεται για την μείωση των γάμων; Facebook Twitter
3

Η αύξηση της δωρεάν πορνογραφίας στο διαδίκτυο συμβάλλει στη μείωση του ποσοστού των γάμων, σύμφωνα με νέα έρευνα που μελέτησε τις τάσεις περίπου 1.500 κατοίκων των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη Γενική Κοινωνική Έρευνα, η οποία συλλέγει στοιχεία για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά και τις τάσεις των αμερικανών πολιτών. Βάσει αυτών, ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες ηλικίας 18-35 ετών χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το διάστημα 2000-2004.

Επικεντρώθηκαν στο πόσες ώρες χρησιμοποίησαν το ίντερνετ κάθε βδομάδα και στο πόσοι ανέφεραν ότι το χρησιμοποίησαν για να δουν πορνογραφία τις τελευταίες 30 ημέρες. Παρατήρησαν ταυτόχρονα και άλλες δραστηριότητες, περιλαμβανομένης της επίσκεψης ιστοσελίδων θρησκευτικού περιεχομένου.

"Διερωτηθήκαμε τι μπορεί να βοηθήσει ώστε να προσδιορίσουμε αν κάποιος είναι παντρεμένος ή όχι;", ανέφερε ο Dr. Michael Malcolm, ένας από τους ερευνητές, προσθέτοντας ότι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι η χρήση της πορνογραφίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι γενικότερα η υψηλή χρήση του διαδικτύου συνδέεται με χαμηλά ποσοστά γάμου. Ειδικότερα όμως, η χρήση της πορνογραφίας συνδέεται πολύ περισσότερο με τους συμμετέχοντες που δεν έχουν παντρευτεί, από ό,τι οποιαδήποτε άλλη χρήση του ίντερνετ, όπως είναι για παράδειγμα η επίσκεψη οικονομικών ή ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Αντιθέτως όμως, η επίσκεψη ιστοσελίδων θρησκευτικού περιεχομένου συνδέεται με τον γάμο.

Οι ερευνητές, αν και διευκρίνησαν ότι τα ευρήματά τους δεν μπορούν να γενικευτούν, σημειώνουν ότι η σύνδεση μεταξύ πορνογραφίας και γάμου πιθανότατα βρίσκεται προς την κατεύθυνση που δείχνει η έρευνα. Όπως επισημαίνει ο Dr. Michael Malcolm ο λόγος πιθανότατα βρίσκεται στη σχέση μεταξύ του γάμου και της σεξουαλικής ικανοποίησης. Αν η πορνογραφία αντιμετωπίζεται ως μέσο εναλλακτικής σεξουαλικής ικανοποίησης, τότε θα μπορούσε να υποσκάπτει την ανάγκη για γάμο, τουλάχιστον σε νεαρότερες ηλικίες. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ