“Nicolaki”, το ελληνικό κοκτέιλ που κάνει τη διαφορά στην Ουάσιγκτον

“Nicolaki”, το ελληνικό κοκτέιλ που κάνει τη διαφορά στην Ουάσιγκτον Facebook Twitter
3

Ένα κοκτέιλ με “έμπνευση” από την Ελλάδα και αρκετό ελληνικό γιαούρτι στη σύνθεση του, κάνει θραύση στην Ουάσιγκτον, τόσο ώστε να γίνει άρθρο στον οδηγό διασκέδασης της εφημερίδας Washington Post.

 

Χαρακτηριστικά ελληνικό είναι και το όνομα του κοκτέιλ- “nicolaki”. Κοστίζει 12 δολάρια και εκτός από γιαούρτι, περιέχει ακόμη βότκα, μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο. Όλα αυτά τα κουνάς στο σέικερ και τα σερβίρεις. Είναι ξινό, δροσιστικό και πλέον η “υπογραφή” του εστιατορίου Iron Gate που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και ειδικεύεται στη μεσογειακή κουζίνα.

 

“Η περιέργεια κάνει τους πελάτες να το δοκιμάζουν”, λέει στην εφημερίδα ο μπάρμαν Τζεφ Φέιλ που περιγράφει το Nicolaki ως ένα κοκτέιλ βότκα που έχει τον τρόπο να προσεγγίσει ακόμη κι αυτούς που απεχθάνονται τα κοκτέιλ. Άλλωστε και ο τίτλος του άρθρου στην W.P. είναι χαρακτηριστικός: "Αυτό το πράγμα πρέπει να το δοκιμάσετε".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

3 σχόλια