Ένα κοκτέιλ με “έμπνευση” από την Ελλάδα και αρκετό ελληνικό γιαούρτι στη σύνθεση του, κάνει θραύση στην Ουάσιγκτον, τόσο ώστε να γίνει άρθρο στον οδηγό διασκέδασης της εφημερίδας Washington Post.
Χαρακτηριστικά ελληνικό είναι και το όνομα του κοκτέιλ- “nicolaki”. Κοστίζει 12 δολάρια και εκτός από γιαούρτι, περιέχει ακόμη βότκα, μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο. Όλα αυτά τα κουνάς στο σέικερ και τα σερβίρεις. Είναι ξινό, δροσιστικό και πλέον η “υπογραφή” του εστιατορίου Iron Gate που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και ειδικεύεται στη μεσογειακή κουζίνα.
“Η περιέργεια κάνει τους πελάτες να το δοκιμάζουν”, λέει στην εφημερίδα ο μπάρμαν Τζεφ Φέιλ που περιγράφει το Nicolaki ως ένα κοκτέιλ βότκα που έχει τον τρόπο να προσεγγίσει ακόμη κι αυτούς που απεχθάνονται τα κοκτέιλ. Άλλωστε και ο τίτλος του άρθρου στην W.P. είναι χαρακτηριστικός: "Αυτό το πράγμα πρέπει να το δοκιμάσετε".
σχόλια