LIVE!

Πρόωρη απώλεια μνήμης στους μεσήλικες που πίνουν πολύ

Πρόωρη απώλεια μνήμης στους μεσήλικες που πίνουν πολύ Facebook Twitter
1

Οι άνδρες που στη μέση ηλικία πίνουν πολύ αλκοόλ, είναι πιθανότερο ότι θα αρχίσουν να εμφανίζουν νωρίτερα τα κλασικά σημάδια απώλειας μνήμης λόγω γήρανσης, έως και έξι χρόνια πριν από τους υπόλοιπους ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η νέα έρευνα του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τη Σέβεριν Σάμπια του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας βρήκε ότι οι συχνοί πότες (πάνω από 36 γραμμάρια αλκοόλ τη μέρα) εμφάνιζαν πρόωρη απώλεια μνήμης και έκπτωση των άλλων νοητικών λειτουργιών τους, από 18 μήνες έως έξι χρόνια νωρίτερα σε σχέση με αυτούς που πίνουν από λίγο έως καθόλου. Η γενικότερη πρόωρη νοητική επιδείνωση ισοδυναμούσε με δύο πρόσθετα χρόνια γήρανσης, ενώ ειδικότερα η επιδείνωση της μνήμης ισοδυναμούσε με έξι πρόσθετα χρόνια γήρανσης.

Όσοι όμως έπιναν με μέτρο (λιγότερα από 20 γραμμάρια αλκοόλ τη μέρα) ή ήταν πρώην πότες, δεν εμφάνισαν τέτοια πρόωρη νοητική γήρανση. Δεν έγινε όμως δυνατό, όπως σημειώνει και το ΑΠΕ, να προσδιοριστεί ένα ελάχιστο επίπεδο κατανάλωσης, πέρα από το οποίο αρχίζει ο κίνδυνος πρόωρης νοητικής γήρανσης για τους άνδρες. Για τις γυναίκες, η έρευνα δεν κατέληξε σε ανάλογο οριστικό συμπέρασμα, επειδή ήταν το μικρό δείγμα που έπιναν πολύ σε καθημερινή βάση.

Η πρόωρη απώλεια μνήμης μπορεί να αποτελεί πρόδρομο φαινόμενο άνοιας ή νόσου Αλτσχάιμερ.

1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια