«Wi-Fi μας σκοτώνεις αργά;»

«Wi-Fi μας σκοτώνεις αργά;» Facebook Twitter
0

Μια νέα έκθεση αναφέρεται στο ποσοστό του κινδύνου που αντιμετωπίζουν τα παιδιά όταν εκτίθενται στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), κύριες πηγές των οποίων είναι τα  ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα και οι συσκευές Wi-Fi.

Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας με τίτλο «Γιατί τα παιδιά απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων από τους ενήλικες:. Οι συνέπειες," που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Forbes από την ανάλυση που έκαναν οι μελετητές διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι σε μεγάλο κίνδυνο από τις συσκευές που εκπέμπουν ραδιοκύματα ενώ για τις ενήλικες υπάρχει κίνδυνος αλλά είναι σαφώς χαμηλότερος.

 Όπως έδειξε η έρευνα:

-Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες.

-Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά. Ως εκ τούτου, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να εκθέτουν το έμβρυο τους σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.

-Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.

-Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία

-Οι κυβερνήσεις έχουν εκδόσει προειδοποιήσεις, όμως  το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.

-Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν.

-Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ακόμη και να απαγορευτεί.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα και για αυτό απορροφούν περισσότερο την ακτινοβολία και την «αποθηκεύουν» στον εγκεφαλικό ιστό.

Γενικότερα, οι μελέτες που αναφέρονται στο έγγραφο αναφέρουν ότι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες / EMF συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και, μεταξύ των κοριτσιών που κρατούν τα κινητά τηλέφωνα κοντά στο στήθος τους, με καρκίνο του μαστού. Επισημαίνεται επίσης ότι ο μέσος χρόνος μεταξύ της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες και σε ένα προκύπτοντα όγκο είναι τρεις ή περισσότερες δεκαετίες.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και σε άρθρο του περασμένου Αυγούστου στο networkworld.com με τίτλο «Το Wi-Fi μας σκοτώνει αργά;». Στο άρθρο αυτό ο συντάκτης Mark Gibbs αναρωτιέται αν αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία είναι ασφαλή και για την υγεία και διερωτάται αν, όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτό, σημειώνει ο αρθρογράφος του Forbes, είναι μια μιρκή περίπτωση αλλά σίγουρα το θέμα χρειάζεται περισσότερο έλεγχο και μια κοινή λογική στα όρια και στο χρονικό διάστημα  που χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές στα παιδιά μας.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ