Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter
«Boekenkast» από τους Jan Is De Man and Deef Feed
1

Οι βιβλιοθήκες είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σπάσει ο πάγος μεταξύ των βιβλιοφάγων.


Σκεφτείτε τι ανακούφιση προσφέρουν αυτά τα ράφια στις άβολες καταστάσεις των πάρτι. Ακόμα και όταν όλοι στο δωμάτιο είναι άγνωστοι, υπάρχει πάντα η περίπτωση να δεθείς με κάποιον καλεσμένο από τον τίτλο ενός βιβλίου του οικοδεσπότη σου.


Αν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις δεν είναι το δυνατό σου σημείο, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις να περιηγηθείς στη βιβλιοθήκη του δωματίου και να περιμένεις κάποιος να πιάσει το δόλωμα.


Μάλιστα, χάρη στο έργο των Ολλανδών street artists Jan Is De Man και Deef Feed, μερικοί κάτοικοι της Ουτρέχτης έχουν μετατρέψει τη βιβλιοθήκη τους σε street art και σπάνε τον πάγο στους δρόμους της πόλης, πυροδοτώντας συζητήσεις στην πολυπολιτισμική γειτονιά τους.

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter


Ο De Man σκόπευε αρχικά να δημιουργήσει μία τεράστια χαμογελαστή φατσούλα σε έναν τοίχο της πόλης που θα λειτουργούσε ως δημόσια ηθική ενίσχυση, αλλά το σχήμα του τριώροφου κτιρίου ζητούσε κάτι πιο λογοτεχνικό.

Η δημιουργία της τοιχογραφίας πήρε μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων σε οχτώ διαφορετικές γλώσσες.

Όποιος είναι αρκετά παρατηρητικός μπορεί να εντοπίσει από τις φωτογραφίες τα ονόματα των καλλιτεχνών και τη χαμογελαστή φατσούλα στα ράφια.

Η δισδιάστατη «Βιβλιοθήκη» των De Man και Deef Feed δεν έχει την ομοιομορφία που προτείνουν τα περιοδικά εσωτερικής διακόσμησης, που θέλουν βιβλία ίδιου μεγέθους και χρώματος. Αντιθέτως, φαίνεται να ανήκει σε έναν άπληστο και παμφάγο αναγνώστη.

  

Η «Βιβλιοθήκη» είναι το πιο πρόσφατο απόκτημα μιας σειράς παγκόσμιων τοιχογραφιών βιβλιοθήκης και δελεάζει τους λάτρεις της λογοτεχνίας να βγάλουν μια selfie στον δρόμο προς το indie βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter


Κάποιοι Αγγλικοί τίτλοι που ξεχωρίζουν από την Βιβλιοθήκη.

«Sapiens»

«The Subtle Art of Not Giving a F*ck»

«Keith Richards' autobiography Life»

«The Curious Incident of the Dog in the Nighttime»

«Pride and Prejudice»

«The Little Prince»

«The World According to Garp»

«Jumper»

Και μία πολύ κομψή συλλογή από Playboy που μπορεί και να μην υπάρχει στην πραγματικότητα.

(Μπορείτε να εντοπίσετε τους υπόλοιπους ψεύτικους τίτλους;)

Με πληροφορίες από Open Culture

Urban Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια
Για να μαθαίνουν κάποιοι στην Ελλάδα. Αυτό είναι τέχνη, όχι το να γράψεις το ψευδώνυμό σου με σπρέυ (κι ακόμα κι αυτό να κάνεις απαίσιο) και να νιώθεις ότι είσαι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.