9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας Ρώσος βετεράνος πολέμου γονατίζει δίπλα από το τανκ που χρησιμοποιούσε στον πόλεμο, το οποίο τώρα είναι παροπλισμένο και χρησιμοποιείται ως μνημείο.
11

 

Ανάμνηση

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας άγνωστος μοναχός προσεύχεται για έναν ηλικιωμένο που πέθανε ξαφνικά, ενώ περίμενε το τρένο, Κίνα.

 

 

Γαλήνη

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Αυτή είναι η Leao. Την μέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία καθόταν για δεύτερη ημέρα σερί στον τάφο του αφεντικού της που πέθανε, Βραζιλία.

 

 

Θλίψη

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Στο φόντο ένας Βορειοκορεάτης χαιρετάει έναν Νοτιοκορεάτη συγγενή του, ο οποίος σκουπίζει τα δάκρυα του. Σε 436 Νοτιοκορεάτες επιτράπηκε να περάσουν 3 μέρες στην Βόρεια Κορέα για να συναντήσουν 97 συγγενείς τους. Οι δύο χώρες τους κρατούσαν χωριστά από τον πόλεμο του 1950-1953.

 

 

Απώλεια

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας στρατιώτης πέφτει στα γόνατα μετά από χτύπημα ελεύθερου σκοπευτή στην Βενεζουέλα ενώ ο εφημέριος του Ναυτικού του δίνει τις τελευταίες ευχές.

 

 

Θάνατος

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας άγνωστος Γάλλος πολίτης κλαίει από φόβο ενώ οι Ναζί εισβάλουν στη Γαλλία για να καταλάβουν το Παρίσι κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου

 

 

Φόβος

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ο στρατιωτικός διοικητής των Nazi Heinrich Himmler επιθεωρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να βρει αντιμέτωπο τον αιχμάλωτο πολέμου Horace Greasley. Ο Greasley συχνά δραπέτευε από το στρατόπεδο και μετά επέστρεφε. Σύμφωνα με ισχυρισμούς το κατάφερε αυτό 200 φορές. Και ο λόγος; Συναντούσε κρυφά μία Γερμανίδα την οποία είχε ερωτευτεί.

 

 

Σκληρότητα

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα αφυδατωμένο κοάλα κατά την διάρκεια πυρκαγιάς στην Αυστραλία.

 

 

Ευγένεια

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Μετά από πολλά χρόνια, ένας Γερμανός φυλακισμένος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ελευθερώνεται από τη Σοβιετική Ένωση. Σε αυτή τη φωτογραφία συναντιέται με την κόρη του, η οποία είχε να τον δει από τότε που ήταν ενός έτους.

 

 

Αγάπη

 

 

 

[via]

Φωτογραφία
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM
Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Φωτογραφία / 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Κατέγραψε την πραγματική Αμερική, έβρισκε τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες ανάμεσα στους λιγότερο προνομιούχους, κατάφερε να αλλάξει για πάντα την πορεία της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Μάρτιν Παρ επιστρέφει για να φωτογραφίσει το ελληνικό καλοκαίρι

Φωτογραφία / Ο Μάρτιν Παρ ετοιμάζεται να φωτογραφίσει ξανά το ελληνικό καλοκαίρι

Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς φωτογράφους θα εκθέσει έργα του στο Hyper Hypo και θα υπογράψει βιβλία και αναμνηστικά που θα είναι διαθέσιμα για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
M. HULOT
Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

ADM 2024: New Vision / Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

Έχει αφιερώσει πάνω από δύο δεκαετίες στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο και το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό της έργο έχει χαράξει μια νέα πορεία στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.
ERIETA ATTALI
Photography - A Queer History

Φωτογραφία / Η queer πλευρά της φωτογραφίας σε μια μνημειακή φωτογραφική έκδοση

Δύο Βρετανοί ιστορικοί τέχνης επιμελήθηκαν το «Photography – A Queer History», μια πολυεπίπεδη συλλογή αφιερωμένη στη φωτογραφία που προκαλεί τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
Ηθελε δεν ηθελε το αφιερωμα διέπρεψε στην τελευταία του εικόνα όπου "ένας Γερμανός φυλακισμένος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ελευθερώνεται από τη Σοβιετική Ένωση. Σε αυτή τη φωτογραφία συναντιέται με την κόρη του, η οποία είχε να τον δει από τότε που ήταν ενός έτους"Τα 20 εκατομμύρια που σκότωσαν οι ναζί προφανώς δεν τα κλαψε καμμιά μανούλα...και δες βρε παιδί μου που εστιασε το σχόλιο. Κανονικά έπρεπε να αναφέρεται στην μεγαλοψυχία των σοβιετικών που επέτρεψαν να δει το παιδί του, νομίζω
Δεν ηταν ο καθε γερμανος φανταρος εγκληματιας πολεμου, οπως δεν ηταν ο καθε αμερικανος υπευθυνος για τις ατομικες βομβες, οπως δεν αξιζε η Ιαπωνια τη Χιροσιμα κι ας εκανε φριχτα εγκληματα. Επρεπε να κρατησουν εναν τυχαιο αιχμαλωτο ολη τη ζωη στη φυλακη, λες και αυτο δεν θα τους εκανε ομοιους με τους ναζι.Εν τω μεταξυ, λες με περισσια εθελοτυφλια "Τα 20 εκατομμύρια που σκότωσαν οι ναζί προφανώς δεν τα κλαψε καμμιά μανούλα" και "κοιτα που εστιαζουν", ενω υπαρχουν ακριβως απο πανω 2 φωτογραφιες για την εισβολη των Ναζι στη Γαλλια και τα στρατοπεδα συγκεντρωσης.
"Ένας άγνωστος Γάλλος πολίτης κλαίει από φόβο ενώ οι Ναζί εισβάλουν στη Γαλλία για να καταλάβουν το Παρίσι κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου"Μάλλον από λύπη κλαίει.