Τα 8 “μυστικά” των δισεκατομμυριούχων

Τα 8 “μυστικά” των δισεκατομμυριούχων Facebook Twitter
7

 

O “μικρόκοσμος” των πλουσίων έχει τα δικά του μυστικά. Η εφημερίδα L' Echo μελέτησε αυτό τον “χρυσό πλανήτη” και συγκέντρωσε οκτώ μυστικά του.



1. Γίνονται όλο και περισσότεροι

Το 2013 προστέθηκαν 200 νέα μέλη στον πολύ κλειστό κύκλο των δισεκατομμυριούχων, συμπεριλαμβανομένου και του Mark Zuckerberg . Στον κατάλογο του Forbes υπάρχουν 1.426 δισεκατομμυριούχοι που ελέγχουν συνολικά πλούτο 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (17% περισσότερο από πέρυσι).



2. Δεν αρκεί πλέον να είσαι εκατομμυριούχος

Όταν ένα σπίτι στο Μανχάταν αξίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια, τότε η γνώμη των εμπειρογνωμόνων είναι ότι το να είσαι εκατομμυριούχος, δεν σημαίνει ότι είσαι και αρκούντως πλούσιος.Για να γίνεις μέρος της ελίτ των πραγματικά πλουσίων θα πρέπει πλέον να έχεις τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο.



 3. Ο πλούτος είναι ανδρική υπόθεση...

Στον κατάλογο με τους 1426 δισεκατομμυριούχους υπάρχουν 138 γυναίκες. Περισσότερες κατά 34 σε σχέση με πέρυσι, όμως και πάλι πάνω από το 90% των δισεκατομμυριούχων είναι άνδρες.

4. Είναι έξυπνοι και ως επί το πλείστον μορφωμένοι

 Σύμφωνα με διάφορες έρευνες οι δισεκατομμυριούχοι είναι οι καλύτερα σπουδασμένοι. Στατιστικά είναι πιο πιθανό να έχουν τελειώσει τα καλύτερα σχολεία. Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος είναι να γεννηθεί με λεφτά αλλά ακόμη και άνδρες με ταπεινή καταγωγή έχουν μπει στον κατάλογο της ελίτ. Παράδειγμα ο Sheldon Adelson διευθύνων σύμβουλος στα καζίνο του Λας Βέγκας που είναι γιος οδηγού ταξί.

5. Τα λεφτά είναι σαν χαρτονομίσματα του Monopoly

Στις τάξεις των πολύ πλουσίων τα χρήματα δεν έχουν την ίδια αξία. Το 2010 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διέθεσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ένα γιοτ ενώ ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal έδωσε 400 εκατομμύρια για να αποκτήσει ένα Airbus A380.

6. Ο μεγαλύτερος φόβος των πλουσίων είναι το διαζύγιο

Και αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο αφού το πληρώνουν ακριβά ενώ μια τέτοια είδηση προκαλεί και αρνητικά δημοσιεύματα, καταστρoφικά για την επαγγελματική τους επιτυχία. Από το 84% των δισεκατομμυριούχων που παντρεύτηκαν, μόνο το 8% είναι διαζευγμένοι (το ποσοστό διαζυγίων για το υπόλοιπο του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι 40 έως 50%). 



7. Αγαπημένο σπορ η φοροδιαφυγή

Πολλοί δισεκατομμυριούχοι προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή φόρων για τις περιουσίες τους . Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, το 25% των εκατομμυριούχων (94.500 φορολογούμενοι) πληρώνουν λιγότερους φόρους από 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι με μέτριο εισόδημα.



8. “Στην οικογένεια μου αρέσουν τα λεφτά μου αλλά εμένα με μισεί”

Συχνή είναι η καταφυγή στα δικαστήρια μεταξύ μελών οικογενειών της πλούσιας ελίτ, κάτι που δείχνει ότι τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν την ευτυχία αλλά ούτε και την αρμονία μέσα στην οικογένεια. Ένα από τα παραδείγματα είναι η Τζινα Ράινχαρτ, η πλουσιότερη γυναίκα στην Αυστραλία που δέχεται επιθέσεις από τα δύο της παιδιά τα οποία την κατηγορούν ότι καθυστερεί να τους δώσει την κληρονομιά τους.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

5 σχόλια
Κάτι σαν να με παραξένεψε απ' όλα. Αυτοί οι τελευταίοι, οι Αυστραλοί γιοι. Ή τρέχουν τη νεκρή στα δικαστήρια ή ζητάν κληρονομιά πριν ακόμη πεθάνει. Εκτός αν την τρέχουν γιατί καθυστερεί να πεθάνει και έτσι αργούν να πάρουν στα χέρια τους την κληρονομιά.
Τα πολλά λεφτά είναι και θέμα τύχης και θέμα ιδιοσυγκρασίας.Αν ξέρεις να τα χαλάσεις για εσένα και την κοινωνία τότε είσαι και ευτυχισμένος.Η ευτυχία ειναι στο εθελοντικό μοίρασμα του πλουτου!
Τα πολλά λεφτά δεν είναι μόνο θέμα τύχής,είναι και προσπάθειας και αλλάγη τρόπου σκέψης.Βλέπεις από την αυγή της βιομηχανικής επανάστασης οι ανάγκες της βιομηχανίας ήταν τέτοια που όλη η παιδεία στήθηκε για την εξυπηρέτησή της.Βρήκαν την κατάλληλη μέθοδο να δημιουργούν άψογους εργάτες και πειθαρχημένους στρατιώτες,από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει.Κανείς δεν μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να βλέπουμε τις ευκαιρίες.Ψάξτε,διαβάστε βρείτε τον τρόπο.Μια καλά αρχή είναι το ξεβόλεμα από τον καναπέ.