Τα 8 “μυστικά” των δισεκατομμυριούχων

Τα 8 “μυστικά” των δισεκατομμυριούχων Facebook Twitter
7

 

O “μικρόκοσμος” των πλουσίων έχει τα δικά του μυστικά. Η εφημερίδα L' Echo μελέτησε αυτό τον “χρυσό πλανήτη” και συγκέντρωσε οκτώ μυστικά του.



1. Γίνονται όλο και περισσότεροι

Το 2013 προστέθηκαν 200 νέα μέλη στον πολύ κλειστό κύκλο των δισεκατομμυριούχων, συμπεριλαμβανομένου και του Mark Zuckerberg . Στον κατάλογο του Forbes υπάρχουν 1.426 δισεκατομμυριούχοι που ελέγχουν συνολικά πλούτο 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (17% περισσότερο από πέρυσι).



2. Δεν αρκεί πλέον να είσαι εκατομμυριούχος

Όταν ένα σπίτι στο Μανχάταν αξίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια, τότε η γνώμη των εμπειρογνωμόνων είναι ότι το να είσαι εκατομμυριούχος, δεν σημαίνει ότι είσαι και αρκούντως πλούσιος.Για να γίνεις μέρος της ελίτ των πραγματικά πλουσίων θα πρέπει πλέον να έχεις τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο.



 3. Ο πλούτος είναι ανδρική υπόθεση...

Στον κατάλογο με τους 1426 δισεκατομμυριούχους υπάρχουν 138 γυναίκες. Περισσότερες κατά 34 σε σχέση με πέρυσι, όμως και πάλι πάνω από το 90% των δισεκατομμυριούχων είναι άνδρες.

4. Είναι έξυπνοι και ως επί το πλείστον μορφωμένοι

 Σύμφωνα με διάφορες έρευνες οι δισεκατομμυριούχοι είναι οι καλύτερα σπουδασμένοι. Στατιστικά είναι πιο πιθανό να έχουν τελειώσει τα καλύτερα σχολεία. Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος είναι να γεννηθεί με λεφτά αλλά ακόμη και άνδρες με ταπεινή καταγωγή έχουν μπει στον κατάλογο της ελίτ. Παράδειγμα ο Sheldon Adelson διευθύνων σύμβουλος στα καζίνο του Λας Βέγκας που είναι γιος οδηγού ταξί.

5. Τα λεφτά είναι σαν χαρτονομίσματα του Monopoly

Στις τάξεις των πολύ πλουσίων τα χρήματα δεν έχουν την ίδια αξία. Το 2010 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διέθεσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ένα γιοτ ενώ ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal έδωσε 400 εκατομμύρια για να αποκτήσει ένα Airbus A380.

6. Ο μεγαλύτερος φόβος των πλουσίων είναι το διαζύγιο

Και αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο αφού το πληρώνουν ακριβά ενώ μια τέτοια είδηση προκαλεί και αρνητικά δημοσιεύματα, καταστρoφικά για την επαγγελματική τους επιτυχία. Από το 84% των δισεκατομμυριούχων που παντρεύτηκαν, μόνο το 8% είναι διαζευγμένοι (το ποσοστό διαζυγίων για το υπόλοιπο του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι 40 έως 50%). 



7. Αγαπημένο σπορ η φοροδιαφυγή

Πολλοί δισεκατομμυριούχοι προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή φόρων για τις περιουσίες τους . Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, το 25% των εκατομμυριούχων (94.500 φορολογούμενοι) πληρώνουν λιγότερους φόρους από 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι με μέτριο εισόδημα.



8. “Στην οικογένεια μου αρέσουν τα λεφτά μου αλλά εμένα με μισεί”

Συχνή είναι η καταφυγή στα δικαστήρια μεταξύ μελών οικογενειών της πλούσιας ελίτ, κάτι που δείχνει ότι τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν την ευτυχία αλλά ούτε και την αρμονία μέσα στην οικογένεια. Ένα από τα παραδείγματα είναι η Τζινα Ράινχαρτ, η πλουσιότερη γυναίκα στην Αυστραλία που δέχεται επιθέσεις από τα δύο της παιδιά τα οποία την κατηγορούν ότι καθυστερεί να τους δώσει την κληρονομιά τους.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Κάτι σαν να με παραξένεψε απ' όλα. Αυτοί οι τελευταίοι, οι Αυστραλοί γιοι. Ή τρέχουν τη νεκρή στα δικαστήρια ή ζητάν κληρονομιά πριν ακόμη πεθάνει. Εκτός αν την τρέχουν γιατί καθυστερεί να πεθάνει και έτσι αργούν να πάρουν στα χέρια τους την κληρονομιά.
Τα πολλά λεφτά είναι και θέμα τύχης και θέμα ιδιοσυγκρασίας.Αν ξέρεις να τα χαλάσεις για εσένα και την κοινωνία τότε είσαι και ευτυχισμένος.Η ευτυχία ειναι στο εθελοντικό μοίρασμα του πλουτου!
Τα πολλά λεφτά δεν είναι μόνο θέμα τύχής,είναι και προσπάθειας και αλλάγη τρόπου σκέψης.Βλέπεις από την αυγή της βιομηχανικής επανάστασης οι ανάγκες της βιομηχανίας ήταν τέτοια που όλη η παιδεία στήθηκε για την εξυπηρέτησή της.Βρήκαν την κατάλληλη μέθοδο να δημιουργούν άψογους εργάτες και πειθαρχημένους στρατιώτες,από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει.Κανείς δεν μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να βλέπουμε τις ευκαιρίες.Ψάξτε,διαβάστε βρείτε τον τρόπο.Μια καλά αρχή είναι το ξεβόλεμα από τον καναπέ.