Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter
83
Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

Αυτό που ξεκίνησε στην Αμερική από ένα καυστικό tweet του παγκοσμίου φήμης σεφ Grant Achatz, έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση που εξαπλώνεται στο διαδίκτυο. Το θέμα που προέκυψε είναι αν τελικά πρέπει να απαγορεύεται στους πελάτες ακριβών και exclusive εστιατορίων να παίρνουν μαζί τους μικρά παιδιά που μπορεί με το κλάμα τους ή τη ζωηράδα τους να γίνουν ενοχλητικά.

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

Το ζήτημα άνοιξε μετά από την δημοσίευση του Grant Achatz, που αφορούσε ένα δυσάρεστο για αυτόν Σάββατο που μόλις πέρασε. Στο ακριβό, βραβευμένο με τρία αστέρια εστιατόριο του, Αlinea, ήταν γεμάτο αλλά ένα ζευγάρι είχε φέρει μαζί του το μόλις 8 μηνών μωρό τους. To μωρό δεν σταματούσε να κλαίει και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μετά ο σεφ υπήρξαν αρκετά παράπονα. Αυτό που ξεκίνησε την συζήτηση και έφερε τον Grant Achatz, καλεσμένο σε σωρό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών να εξηγείται ήταν το tweet:

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

 O ίδιος δεν ζήτησε ποτέ στους πελάτες να φύγουν αλλά φρόντισε να ρίξει το μπαλάκι στο κοινό των social media. Λίγο αργότερα το ζήτημα είχε πάρει εξωφρενικά μεγάλες διαστάσεις και ο κόσμος άρχισε να διχάζεται. Τον σεφ υπερασπίστηκαν αρκετοί συνάδελφοί του που θεωρούν πως έχει δίκιο και πως εφόσον οι ενήλικες δεν μπορούν να καταλάβουν πότε και που δεν μπορούν να έχουν τα παιδιά τους μαζί, τότε θα πρέπει αυτό να ορίζεται από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. Την ίδια άποψη ενστερνίστηκαν και πάρα πολλοί πελάτες. Η Ηuffington Post προχώρησε σε διαδικτυακή δημοσκόπηση και έως τώρα πάνω από τους μισούς έχουν ψηφίσει πως θα ήταν θεμιτό να απαγορευτούν τα παιδιά στα υψηλού επιπέδου εστιατόρια. Μόλις το 30% ψήφισε πως όχι αλλά θα πρέπει να οι γονείς να είναι πιο υπεύθυνοι. 

 

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας του Σικάγο οι γονείς ήταν αναγκασμένοι να φέρουν το παιδί τους γιατί είχαν ήδη προπληρώσει τη θέση που άνηκε σε κάποιο φίλο τους ο οποίος ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Η πολιτική του εστιατορίου δεν επιτρέπει την επιστροφή των χρημάτων σε τέτοιες περιπτώσεις μιας και η λίστα αναμονής είναι μεγάλη οπότε προκειμένου το συγκεκριμένο ζευγάρι να πληρώσει κενή καρέκλα έφερε το μικρό τους. Και εδώ όμως ο σεφ απάντησε  μέσω tweeter:

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

Μιλόντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑBC ο Grant Achatz εξήγησε πως οι πελάτες του πληρώνουν πολλά λεφτά για να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία και παρόλο που αγαπάει τα παιδιά και σέβεται την προσωπικότητα και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους 80, που εκείνο το βράδυ δεν ευχαριστήθηκαν καθόλου.

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter
83

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ