Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες...

Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
16

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

Σύμφωνοι.

Η αναπαραγωγή pop culture ειδώλων δεν είναι κάτι καινούριο ή έστω πρωτότυπο πια, ωστόσο τα σχέδια του

Dillon Boy δεν παύουν να τραβούν την προσοχή.

 

Με την καινούρια του limited edition και κάπως αμφιλεγόμενη σειρά Dirtylands, ο illustrator που λατρεύει να πειράζει ποπ σύμβολα όπως οι υπερήρωες και οι κόμικ φιγούρες, επανασυστήνει τις αγαπημένες ηρωίδες της Disney με έναν τρόπο μάλλον ακατάλληλο.

 

Η Γιασμίν, η Χιονάτη, η Άριελ, η Ποκαχόντας και άλλες αθώες πριγκίπισσες φαίνεται πως ενηλικιώθηκαν και ποζάρουν ημίγυμνες, καπνίζουν, έχουν τατουάζ και τριγρνούν ανάμεσα σε γκραφίτι και pin up πόστερ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αναδιατυπώνοντας τις εν λόγω οικείες και παιδικές ηρωίδες ως σεξουαλικά αντικείμενα επισημαίνεται το γεγονός ότι οι καιροί έχουν μάλλον αλλάξει, και ότι τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η εικόνα του φύλου είναι αυτό "πουλάει" πραγματικά.

Αρκεί να σκεφτούμε για λίγο τις real life Disney πριγκίπισσες όπως η Hana – Miley- Montana, η Selena Gomez, κτλ, δεν φαίνεται να έχει και πολύ άδικο.

Ιδού..

Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter
Dirtyland: Οι πριγκίπισσες του Disney λιγάκι ερεθισμένες... Facebook Twitter

 [ via ]

Design
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
 Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Design / Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Potiropoulos+Partners Architecture, μας ξεναγεί στο νέο του πρότζεκτ το οποίο θυμίζει τοπίο πριν από τη μεγάλη αστικοποίηση, με τη φύση πανταχού παρούσα
THE LIFO TEAM
H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Creative Minds / H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Ο Άλεξ Κάβδας συζητά με την Καλλίνα Κυρατσούλη, Head of Creative στη Soho Square Athens και τον Χρήστο Κουτσούκο, Executive Creative Director στην Cream, για τη σημασία της δημιουργικότητας αλλά και το πώς μία καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς podcast «Creative Minds», με την υποστήριξη των βραβείων Ermis Awards.

σχόλια

7 σχόλια
Λέτε ο Ντίσνεϊ να έκανε πολλές θηλυκές ηρωίδες κατά τύχη; Υποθέτω ότι εάν έκανε εξίσου πολλούς αρσενικούς με ερωτικό υπονοούμενο θα υπήρχαν στο συγκεκριμένο αφιέρωμα. Και για να είμαι δίκαιος, πιστεύω ότι έκανε - οπότε, υπάρχουν γυναίκες εικονογράφοι, ιδού το θέμα, ιδού και το πεδίο).Θυμάμαι μια ενδιαφέρουσα έρευνα: ποιοι κάνουν περισσότερο σεξ. Λοιπόν, πρώτοι έρχονταν τα ομοφυλοφιλικά αρσενικά ζευγάρια, οι γκέι. Πηδιόντουσαν συνέχεια.Έπειτα έρχονταν τα ετεροφυλικά straight ζευγάρια.Και τελευταία έρχονταν τα λεσβιακά ζευγάρια. Η μια είχε περίοδο, η άλλη πονοκέφαλο, τα βρίσκανε.Και αυτό δεν είναι στερεότυπο - είναι αποτέλεσμα έρευνας. Μόνο τα πρόσθετα σχόλια είναι δικά μου. Αυτά.
η μαγκιά όμως είναι ν' αποτυπώσεις τον ψαρίσιο οργασμό της Άριελ. (έλα μωρό μου, άπλωσε αυτά τα αβγά στον πυθμένα, θέλω να έρθω εκεί να τα γονιμοποιήσω, με ανάβει να σκέφτομαι ότι από τα δεκάδες χιλιάδες, μόνο μερικές εκατοντάδες θα εκκολαφθούν και ίσως μερικές δεκάδες να φτάσουν στην ενηλικίωση)
Γιατί έτσι λειτουργεί η φύση μας και γενικότερα η φύση. Το θηλυκό κουνάει λίγο την ουρίτσα του και από την άλλη το αρσενικό κάνει οποιαδήποτε «φιγουρατζίδική» σαχλαμάρα, πλακώνεται με τα υπόλοιπα «αντίπαλα» αρσενικά, προκειμένου να δελεάσει το θηλυκό για να του «κάτσει». Στο φινάλε το θηλυκό εκείνο που κάνει την επιλογή του πιο... macho αρσενικού προκειμένου να γεννήσει δυνατούς και υγιείς απογόνους. Είναι οι κανόνες του φυσικού αυτού «παιχνιδιού» προκειμένου να υπάρχει η αναπαραγωγική διαδικασία. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Σ.Σ.: Η διαφορά με εμάς είναι πως το σεξ το κάνουμε και για ψυχαγωγία (και πολύ καλά κάνουμε). Το μόνο είδος μετά από εμάς που επίσης κάνει σεξ για ψυχαγωγία είναι τα δελφίνια!Σ.Σ.2: Όχι τηλεόραση, όχι υπολογιστής στην κρεβατοκάμαρα... Παίξτε τα... δελφίνια!...
η σεξουαλικοτητα δεν εινα απαραιτηται συνυφασμένη με το σεξ..το γυμνο κορμι γενικα δε θα επρεπε απαραιτητα να παραπεμπει σε σεξ..εχει να κανει με το πως το βλεπει ο καθενας και τι προτυπα ακολουθει..το οτι ζουμε στην εποχη που το γυμνο υπαρχει παντου πλασαρισμενο με χυδαιο τροπο,παιζει και αυτο το ρολο του.. ελεαννα να σου πω κατι σχετικα με το λιγουρια..αφου θες να το δεις πιο ωμα,σκεψου πως ντυνεστε και πως συμπεριφερεστε πλεον οι γυναικες στη πλειοψηφια..οσο πιο λιγα ρουχα,τοσο πιο σεξυ και οσο πιο προκλιτικη συμπεροφορα τοσο πιο ποθητη..αρα μην απορεις..ολα απορρεουν απο καπου..αυτο πλασαρετε και παιρνετε την αντιστοιχη αντιδραση...αλλιως κοιταει ο αντρας μια σοβαρη γυναικα και αλλιως μια που το παιζει..στη πρωτη περιπτωση βγαινει θαυμασμος ενω στη αλλη το λιγουρι...
Ζούμε που ζούμε σε μία «ντεκαβλέ» εποχή, κυρίως με την πλήρης τις περισσότερες φορές, έλλειψης ικανότητας «εκπομπής» και «λήψης» αισθησιασμού και ερωτισμού, μία αρρωστημένη, αρκετές φορές, έλλειψη άρνησης των υγειών γενετήσιων ενστίκτων, μην ευτελίσουμε και ό,τι τελευταίο έχει μείνει όπως είναι το γυμνό, σε κάποιες περιπτώσεις.
"Γιατί αισθητικά το θηλυκό έχει περισσότερο ενδιαφέρον"... Αυτό όμως είναι ιστορικά και κοινωνικά προσδιορισμένο. Για πολλούς αιώνες το "ωραίο φύλο" ήταν το αρσενικό.