Από το 2050 και μετά θα κάνουμε σεξ αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγία

Από το 2050 και μετά θα κάνουμε σεξ αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγία Facebook Twitter
15
Από το 2050 και μετά θα κάνουμε σεξ αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγία Facebook Twitter
φωτ. : Από την ταινία Sci-fi sex: Kaboom (2010), του Gregg Araki

Σύμφωνα με τον εφευρέτη του αντισυλληπτικού χαπιού, Carl Djerassi, είναι πολύ πιθανόν ότι μέχρι το 2050 το σεξ θα γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς λόγους, μιας που σπανίως θα χρειάζεται η μεσολάβηση της ερωτικής πράξης για να αποκτήσουμε παιδιά.

Ο Djerassi -που ήταν μόλις 28 ετών όταν μαζί με δύο ακόμα επιστήμονες ανακάλυψε το αντισυλληπτικό χάπι- προβλέπει ότι η εφεύρεσή του θα γίνει σύντομα παρωχημένη μιας που το σεξ δεν θα συνδέεται πια με την εγκυμοσύνη, επιθυμητή ή ανεπιθύμητη. Αντ' αυτού οι άντρες και οι γυναίκες του μέλλοντος θα "παγώνουν" από νεαρή ηλικία τα σπερματοζωάρια και τα ωάρια τους, κι έπειτα θα προχωρούν σε στείρωση.

Όποια γυναίκα επιθυμεί παιδί θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να στραφεί στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να ενεργοποιήσει εκ νέου τη γονιμότητά της.


"Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που θα επιλέγουν στο μέλλον την εξωσωματική γονιμοποίηση θα είναι γόνιμες γυναίκες που θα έχουν καταψύξει τα αυγά τους σε νεότερη ηλικία" δήλωσε στην Telegraph ο 91χρονος σήμερα Αυστρο-Αμερικανός χημικός, προβλέποντας επίσης ότι οι όλο και πιο ακριβείς γενετικοί έλεγχοι θα στρέψουν έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες γυναίκες στην μέθοδο της εξωσωματικής.


"Και μόλις αυτό συμβεί, τότε η εξωσωματική γονιμοποίηση θα αρχίσει να γίνεται μία κανονική δημοφιλής μη-συνουσιακή μέθοδος για να κάνουμε παιδιά", συνεχίζει.

"Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, δηλαδή από το 2050 και μετά, οι περισσότερες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις θα πραγματοποιούνται σε γυναίκες που δεν έχουν προβλήματα γονιμότητας, σε αντίθεση με σήμερα όπου στην μέθοδο αυτή καταφεύγουν ετησίως εκατομμύρια γυναίκες που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί", καταλήγει.

"Σε σαράντα – πενήντα χρόνια από σήμερα το σεξ και η αναπαραγωγική διαδικασία θα είναι 100% διαχωρισμένα."


Ο Djerassi πιστεύει ότι οι επιστημονικές εξελίξεις στον κλάδο της γονιμοποίησης θα δημιουργήσουν μία νέα "γενιά του αύριο" η οποία θα είναι σε θέση να καθυστερεί με πλήρη ασφάλεια την αναπαραγωγή της. Τέλος, ένα ακόμα αποτέλεσμα όλης αυτής την αλλαγής θα είναι το γεγονός ότι θα εκλείψουν οριστικά οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και συνεπώς οι εκτρώσεις.

-Α.Γ

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM