Οχτάχρονη πρότεινε πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο

Οχτάχρονη πρότεινε πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο Facebook Twitter
22

Ένα οχτάχρονο κορίτσι στο Μάντσεστερ πρότεινε μία πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο, καθώς συζητούσε με τους γονείς της, σύμφωνα με την Independent.

Ο Michael Lisanti, ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ρώτησε την κόρη του Camilla, κατά τη διάρκεια του δείπνου, πώς θα θεράπευε εκείνη τον καρκίνο. Αφότου το σκέφτηκε για λίγα λεπτά, η 8χρονη πρότεινε στους σκεπτικούς γονείς της τη χρήση αντιβιοτικών. Όπως «όταν έχω ένα πόνο στο λαιμό», είπε.

Ο καθηγητής Lisanti και η σύζυγός του Federica Sotgia, η οποία είναι επίσης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, τέσταραν τη θεωρία της κόρης τους στο εργαστήριο και έμειναν έκπληκτοι όταν διάφορα φθηνά και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά κατέστρεψαν καρκινικά κύτταρα.

Κάποια αντιβιοτικά εμποδίζουν τα κύτταρα να δημιουργήσουν μιτοχόνδρια, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια. Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που δημιουργούν όγκους και τους διατηρούν, συχνά έχουν υψηλό αριθμό μιτοχονδρίων.  Η έρευνα των δύο επιστημόνων έδειξε ότι τέσσερα κοινά αντιβιοτικά, τα οποία κοστίζουν περίπου 8 λεπτά του ευρώ την ημέρα -σε σύγκριση με τα τελευταία φάρμακα που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ- κατέστρεψαν καρκινικά βλαστικά κύτταρα σε δείγματα από όγκους του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου.

Κυρίως όμως τα αντιβιοτικά δεν έβλαψαν τα υγιή κύτταρα. Ο καθηγητής πιστεύει τώρα ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια φθηνή και ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου, χάρη στην πρόταση της κόρης του.

«Μας είχε ακούσει να μιλάμε πολύ για τον καρκίνο και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να τη ρωτήσουμε τι σκέφτεται για τη θεραπεία του», είπε ο ίδιος στην Daily Mail. «Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ αφελές να πιστέψω ότι θα μπορούσε να θεραπευτεί ο καρκίνος με αντιβιοτικά, αλλά τελικά η Camilla είχε δίκιο», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, αν και πολλά υποσχόμενη, η έρευνα -αυτή τη στιγμή- περιορίζεται στα εργαστηριακά αποτελέσματα και πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM