Μη φτύνετε τα κουκούτσια του καρπουζιού

Μη φτύνετε τα κουκούτσια του καρπουζιού Facebook Twitter
5

Μη φτύνετε τα κουκούτσια του καρπουζιού λένε τώρα οι επιστήμονες, γκρεμίζοντας παράλληλα τις προκαταλήψεις και του μύθους ότι αν καταπιείς ένα κουκούτσι, τότε αυτό μπορεί να φυτρώσει στην κοιλιά σου.

Σύμφωνα με άρθρο της Ηuffington Post, έρευνα συμπέρανε ότι αυτοί οι σπόροι είναι super food καθώς περιέχουν πρωτεΐνες  και θρεπτικά συστατικά και μάλιστα οι σπόροι που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει είναι ακόμη πιο θρεπτικοί από τους «αφύτρωτους» σπόρους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις 1/8 του φλιτζανιού σπόροι περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης-ποσότητα συγκρίσιμη με όση πρωτεΐνη περιέχει το πρωινό γιαούρτι μας.  

Όπως λένε οι ειδικοί, οι φυτρωμένοι σπόροι όταν βλαστήσουν, απορροφούν θρεπτικά συστατικά, αυξάνουν την πυκνότητα των θρεπτικών ουσιών και γίνονται πιο εύπεπτοι.


Οι σπόροι εκτός από  πρωτεΐνη περιέχουν βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, της φλεγμονής και του κινδύνου για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

5 σχόλια
Εννοείται ότι τα σπόρια -όπως και κάθε σπόρος- είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά για να μπορούν να επιβιώσουν τα νέα φυτά, σε περίπτωση που βλαστήσουν, μέχρι να είναι ικανά να προσλάβουν τροφή από το περιβάλλον τους.
Ας τα φάνε οι Αμερικάνοι, που τα πάνε και πολύ καλά με το φαΐ, από ότι λένε. Εγώ λέω να συνεχίσω να τρώω το γιαουρτάκι μου - και όχι "greek", το κανονικό με την πέτσα...
Προφανως για να παρουμε τις θρεπτικες ουσιες των κουκουτσιων πρεπει να τα μασαμε κιολας, ετσι; Γιατι υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις οτι ο οργανισμος δεν τα χωνευει. Ξερετε τι εννοω.