Αν ο άνθρωπος έκοβε τις καταχρήσεις θα μπορούσε να ζήσει έως και 130 χρόνια

Αν ο άνθρωπος έκοβε τις καταχρήσεις θα μπορούσε να ζήσει έως και 130 χρόνια Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Φτιαγμένο ώστε να μπορεί να ζήσει 120 ή και 130 χρόνια είναι το ανθρώπινο σώμα σύμφωνα με τον καθηγητή Δερματολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτριο Ιωαννίδη. Ο καθηγητής ο οποίος σήμερα έδωσε συνέντευξη τύπου με αφορμή την 4η Μαΐου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος - σημείωσε ωστόσο πως για να γίνει αυτό, ο άνθρωπος θα πρέπει να κόψει τελείως τις καταχρήσεις οι οποίες ευθύνονται για τον πρόωρο θάνατο. Μια από αυτές είναι και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

«Το ανθρώπινο σώμα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να αντέχει 120-130 χρόνια ζωής. Το 1% περίπου των ανθρώπινων γονιδίων τροποποιεί τη λειτουργία του όσο γηράσκει ο οργανισμός (150-200 γονίδια). Τα χαρακτηριστικά της μακροβιότητας είναι τα χαμηλά λιπίδια, η έλλειψη καπνιστικής συνήθειας, το χαμηλό σωματικό βάρος- μείωση θερμίδων κατά 20% αυξάνει κατά 20% το προσδόκιμο ζωής- η ήπια άσκηση (όχι καταπόνηση) και η διατήρηση υγιούς δέρματος» επισήμανε ο κ. Ιωαννίδης ο οποίος αναφέρθηκε ειδικά στην ηλιοθεραπεία. 

Σχετικά με τη μόδα αυτή, η οποία όπως ο κος Ιωαννίδης είπε λανσάρεται σαν όμορφο ηλιοκαμένο δέρμα, υπάρχουν ενδείξεις πως η φωτογήρανση και ο κίνδυνος του καρκίνου του δέρματος, ειδικά της επιθετικής του μορφής, του μελανώματος, αποτελούν μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους ανθρώπους

 

Οι καρκίνοι του δέρματος εμφανίζονται σε κάποιο ποσοστό ανθρώπων και αυξάνονται παρά τη χρήση αντηλιακών, η φωτογήρανση όμως αναπτύσσεται σε διαφορετικό βαθμό σε όλους τους ανθρώπους και σε όλη την επιφάνεια τους δέρματος που εκτίθεται στον ήλιο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

4 σχόλια
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο πόσο θα ζήσεις αλλά και η ποιότητα της υγείας σου και της ζωής σου μέχρι τα 130. Αν κρίνω από εικόνες αιωνόβιων δεν είναι και η καλύτερη.