Οι άνδρες είναι πιθανό να μην ξεπεράσουν ποτέ έναν χωρισμό

Οι άνδρες είναι πιθανό να μην ξεπεράσουν ποτέ έναν χωρισμό Facebook Twitter
3

Οι γυναίκες είναι αυτές που πονούν περισσότερο ψυχικά και σωματικά όταν χωρίζουν, αλλά οι άνδρες  υποφέρουν πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα, καθώς κρύβουν τα συναισθήματά τους και προχωράνε χωρίς να έχουν ξεπεράσει τον χωρισμό.

Ο δρ Craig Morris, βιοπολιτισμικός ανθρωπολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης, αναφέρει ότι η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων οφείλεται στην βιολογία. Οι γυναίκες έχουν να χάσουν περισσότερα από μια σχέση με το λάθος άτομο και προχωρούν πιο εύκολα σε νέο αντικαταστάτη.

Σε μελέτη που έγινε, 5.707 εθελοντές από 96 χώρες, κλήθηκαν να συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τα συναισθήματα και τα σωματικά προβλήματα που είχαν εκδηλώσει έπειτα από έναν πρόσφατο χωρισμό από την μόνιμη σχέση τους.

Βαθμολόγησαν επίσης τον ψυχικό και σωματικό πόνο τους με βάση μία κλίμακα από 0 -κανένας πόνος- έως 10 -αφόρητος πόνος-.

Οι γυναίκες έτειναν να αναφέρουν εντονότερο ψυχοσωματικό πόνο, καθώς έδωσαν μέση βαθμολογία 6,84 βαθμών στην ψυχική οδύνη τους και 4,21 στην σωματική, ενώ οι άντρες έδωσαν αντιστοίχως μέση βαθμολογία 6,58 και 3,75.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι γυναίκες υπέφεραν περισσότερο από τον χωρισμό, εξωτερίκευαν περισσότερο τα συναισθήματά τους στον κοινωνικό περίγυρό τους και έτσι έτειναν να τον ξεπερνούν πιο γρήγορα, ενώ κατά κανόνα έβγαιναν από την θλίψη τους πιο δυνατές από συναισθηματικής πλευράς.

Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες δεν μιλούν για τα συναισθήματά τους και να συνεχίζουν απλώς τη ζωή τους, με συνέπεια ακόμα και στην επόμενη σχέση να κουβαλάνε τη θλίψη της προηγούμενης - και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονταν μήνες και χρόνια για να ξεπεράσουν τον πόνο τους, ενώ μερικοί είπαν πως ποτέ δεν τον ξεπέρασαν.

Σύμφωνα με τον δρ Craig Morris, οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες να επενδύουν περισσότερο σε μία σχέση, αφού έχουν ως απώτερο σκοπό την τεκνοποίηση και την διαιώνιση του είδους.

Οι άντρες είναι προγραμματισμένοι να ανταγωνίζονται για την ερωτική προσοχή των γυναικών και έτσι μπορεί η απώλεια της γυναίκας φαινομενικά να μην τους πονάει πολύ στην αρχή, ωστόσο βαθιά μέσα τους υποφέρουν, ενώ καθώς περνάει ο καιρός γνωρίζουν ότι πρέπει να μπουν πάλι στο "πεδίο του ανταγωνισμού" για να αντικαταστήσουν ό,τι έχασαν - ή ακόμα χειρότερα αντιλαμβάνονται ότι η απώλεια που υπέστησαν είναι αναντικατάστατη.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σιγά ρε σεις, σιγά... σιγά που δεν μπορούν οι άντρες να ξεπεράσουν έναν χωρισμό!Εγώ την Σούλα την ξεπέρασα. Χωρίσαμε πριν 2 χρόνια και 27 ημέρες και 18 ώρες και 23 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα... και 9... 10... 11... 12... 13....
έτσι έτειναν να τον ξεπερνούν πιο γρήγορα, ενώ κατά κανόνα έβγαιναν από την θλίψη τους πιο δυνατές από συναισθηματικής πλευράς. Πηγή: www.lifo.grΣ' ελεύθερη μετάφραση:τώρα που δημιούργησα το άλλοθι μου κι ο κοινωνικός περίγυρος εμπέδωσε πως δεν φταίω εγώ,ας πάω γρήγορα/αμέσως στον επόμενο με τον οποίο θα είμαι πιο αυστηρή,απαιτητική και κυνική,μιας και στην προηγούμενη σχέση με τον προηγούμενο ανώριμο ήμουν αδύναμη συναισθηματικά.
Ακόμα μία "αντικειμενική" έρευνα,όπου ρωτάμε λίγα άτομα και εξάγουμε συμπέρασμα για όόόλους τους ανθρώπους επί γης!Είσαι άσημος επιστήμων σε άσημο πανεπιστήμιο; Μην αγχώνεσαι! Κάνε μία έρευνα για το πιο trendy θέμα που υπάρχει(η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων)και κάνε μας να μιλάμε για σένα και την "δουλειά" σου! Το αν αυτή η έρευνα διαιωνίζει ή ανατρέπει τα στερεότυπα είναι ελαχίστης σημασίας!